Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Typografia ogrodu 06:51, 19 mar 2015

Do góry
Nawigatorki duzy klaps na gola doopę na poczatek!! Jak można sie tak długo nie ujawniać!!
Piekny ogrod tworzysz, konsekwentny ,z wizją zachowany sie nim wszyscy a co bedzie w tym sezonie to aź miło pimyśleć.
Cieszę sie, że malutki odcisk mojej ręki w Twoimogrodzie widac
Bedę kibicować i będę już stale na bieżąco

I jeszcze jedno , ten sam Dom z Wizja miałam kupiony, juz nawet zaadaptowany, przed złożeniem wniosku o pozowlenie na budowe znalzalm aktulany projekt więc wizja domu nawet podobna

Buziaki i cieszę się, ze plantacja bukszpanowa sie spisała.

Gdzie mieszkasz! W okolicach Wrocławia?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:04, 18 mar 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Gosia,
faktycznie wygląda toto jak stipa. Na werbenkę musisz jeszcze trochę poczekać, ona wschodzi 20-30dni.
Projekt fajny Nie traktuj go jako gotowca, ale tak jak pisały dziewczyny, szablon, który możesz zastosować przy tworzeniu ogrodu. Ogród w projekcie wydaje się duży z prostej przyczyny. Moim zdaniem wszystkie drzewa są wielkości 1/3 tego co w realu
Nie stresuj się i nie patrz na konkretne rośliny, tylko na grupy roślin, kształty. Jeśli zdecydujesz, że w danym miejscu dobrze wyglądają trzy drzewa o kulistej koronie, to konkretny gatunek wybierzesz na końcu. O wypełniaczach typu lawenda czy byliny nie wspomnę. Pojedziemy do Dobrego Pola i wybierzesz sobie spośród dziesiątków gatunków

Asieńko muszę zapamiętać Twoje słowaMoże faktycznie te drzewa są w innych proporcjach.
Zanim werbena mi w końcu wzejdzie to koty się do niej dobiorą.
A wiesz, że w Dobrym Polu to jeszcze nie byłam.Gdybyś mnie przygarnęła jadąc to ja bardzo chętnie
Buziaczki.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:05, 18 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Mam pytanko.
Na werbenkę ciągle czekam, ale wyszło mi coś jak wasza stipa.sztuk 2
Myślicie, że to mogłaby być właśnie stipa????

Gosia,
faktycznie wygląda toto jak stipa. Na werbenkę musisz jeszcze trochę poczekać, ona wschodzi 20-30dni.
Projekt fajny Nie traktuj go jako gotowca, ale tak jak pisały dziewczyny, szablon, który możesz zastosować przy tworzeniu ogrodu. Ogród w projekcie wydaje się duży z prostej przyczyny. Moim zdaniem wszystkie drzewa są wielkości 1/3 tego co w realu
Nie stresuj się i nie patrz na konkretne rośliny, tylko na grupy roślin, kształty. Jeśli zdecydujesz, że w danym miejscu dobrze wyglądają trzy drzewa o kulistej koronie, to konkretny gatunek wybierzesz na końcu. O wypełniaczach typu lawenda czy byliny nie wspomnę. Pojedziemy do Dobrego Pola i wybierzesz sobie spośród dziesiątków gatunków

Odcienie zieleni 17:26, 18 mar 2015

Do góry
Ewelinka super wyszedł ci ten projekt z Katalpami. Tuje sąsiada zostaw jako tło chyba że masz dużą działkę i możesz "nadszarpnąć" nieco terenu. Ja wczoraj posadziłam swoją pierwszą Katalpę NANA więc kibicuję i Tobie w tej kwestii. Wiśnie Umbry również rosną u mnie przed domem, i również "kocham"je milością wielką
Kosolkowa Pasja 12:44, 18 mar 2015

Do góry
Ostro widzę działasz. I wiosna w obrazkach, naoglądałam się tego trochę i ciągle nie mam dość .

A gdzie znajdę projekt rabaty nad którą działasz?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:13, 18 mar 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
dzień dobry
jak koteczek po nocy?
i projekt po przespaniu się myślę, że jednak sporo możesz wykorzystać z tego projektu, tak patrzę i sama coś ściągnę jeżeli można

Agatko kotka nawet na dwór wychodziNajgorsze to zakraplanie oczka, nie podoba jej się toA i kocur bardziej się wtedy interesuje.
Możesz ściągać z projektu jeśli coś się spodobało.
Na pewno jeśli będą te linie proste to musi być więcej bukszpanu na jakieś obwódki skoro ogród ma być bardziej formalny niż nowoczesny.i tak sobie myślałam, że może dobrze byłoby wprowadzić jakąs obwódkę z boku domu.Wtedy łączyłoby się jakby.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:07, 18 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Podczytuję, współczuję dylematów z projektem, ale rób jak Ci w duszy gra, po co się męczyć potem i zmieniać ostatecznie i tak po swojemu. Chociaż projekt projektem, a i tak każdy coś tam sobie zmienia jeszcze zwykle Tak czy inaczej życzę dobrego rozwiązania dylematu

Ewa dzięki.Ja widzę jak u Was się dużo dzieje i wiem że zmian się nie uniknie.Ogród rośnie, zmienia się i nam coś innego zaczyna się podobać.
Muszę zacząć od szkieletu, a reszta się w głowie poukłada
Tu ma być ogród :) 09:43, 18 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
spróbuj popytać o stal nierdzewną w jakichś hurtowniach wentylacyjnych, może Ci nawet w takim miejscu przygotują gotowe elementy jak dostarczysz dokładny projekt, pracuję w tej branży i czasami robimy coś z kwasówki, jakby co to mogę Ci podesłać jakiś namiar, tylko pewnie lepiej poszukać w możliwie najbliższym miejscu, choćby ze względu na koszty transportu.

O to cenne rady.dzięki bardzo.ale ciurkadelko to pewnie za rok dopiero.ale jakby jakiś kontakt przyszedł Ci do głowy to będę wdzieczka
Mój ogród pod górkę... 08:37, 18 mar 2015

Do góry
Załapałam się na święto Już jest projekt, są drzewa więc kolejna setka pójdzie gładko- ja z okazji Twojego święta życzyłabym sobie jedno zdjęcie na jedną stronę

PS- co stawiasz na rocznicę?- pewnie kolejne drzewo
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 08:09, 18 mar 2015

Do góry
dzień dobry
jak koteczek po nocy?
i projekt po przespaniu się myślę, że jednak sporo możesz wykorzystać z tego projektu, tak patrzę i sama coś ściągnę jeżeli można
Tu ma być ogród :) 23:15, 17 mar 2015

Do góry
spróbuj popytać o stal nierdzewną w jakichś hurtowniach wentylacyjnych, może Ci nawet w takim miejscu przygotują gotowe elementy jak dostarczysz dokładny projekt, pracuję w tej branży i czasami robimy coś z kwasówki, jakby co to mogę Ci podesłać jakiś namiar, tylko pewnie lepiej poszukać w możliwie najbliższym miejscu, choćby ze względu na koszty transportu.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:45, 17 mar 2015

Do góry
Podczytuję, współczuję dylematów z projektem, ale rób jak Ci w duszy gra, po co się męczyć potem i zmieniać ostatecznie i tak po swojemu. Chociaż projekt projektem, a i tak każdy coś tam sobie zmienia jeszcze zwykle Tak czy inaczej życzę dobrego rozwiązania dylematu
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:37, 17 mar 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
śliczna wiosna w ogrodzie! współczuje dylematów projektowych! myślę, że wynika to z tego, że Ty wiesz czego chcesz, a projektant niestety nie wstrzelił się w Twój gust! i niby projekt jest ok, ale to jednak nie to musisz robić, to co serce Ci dyktuje, bo to Twój ogród i to Ty z rodziną macie się w nim dobrze czuć! A nie, że wyjdziesz na taras i stwierdzisz, że to Ci się nie podoba musisz podjąć ważną decyzję, nikt nie zdecyduje za Ciebie

Kasiu dziękuję za miłe słowa.Trafnie to wszystko ujęłaś.Nic więcej nie trzeba dopisywać.
A z wiosny w ogrodzie też bardzo się cieszę
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:31, 17 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Gosiu mi projekt się podoba. Jedyne co mi nie gra to łuki i linie proste. Chyba, że coś źle spostrzegłam.
Podzielam też zdanie, że ogród wygląda na większy.
Ja bym się cieszyła, gdyby mi ktoś zaprojektował.
Krokusiki śliczne ☺

Mirelko projekt ok., roślinki nie wszystkie jakbym chciała.
No widzisz nie grają Ci łuki i linie proste.I dlatego tak się łamię ciągle.
Dobrze widzisz jeszcze hi hi.
Krokusy też lubię
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:25, 17 mar 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Gosia dopiero przeczytałam o projekcie, ten projekt tak różny od waszego może pokaże Ci czego tak naprawdę chcesz, jakie rośliny są dla ciebie ważne itd. pozdrawiam

Gosiu ważne rośliny to te ogrodowiskowe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:20, 17 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Po awatarku widzę, że projekt dotarł

Dotarł już ponad 30 stron temu - na 65
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:17, 17 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
To ja czekam na efekty negocjacji i rewolucję. Pozdrawiam.

Po awatarku widzę, że projekt dotarł
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:11, 17 mar 2015

Do góry
Ewo, pergola miała by być taka właśnie surowa, tyle że raczej w kolorze złotego dębu, a nie biała. Podsadziłabym ją w paru miejscach jakim ładnym bialym powojnikiem, i było by cacy Ale tak jak napisałam, są pewne problemy natury technicznej, i nie wiem, czy zrealizujemy ten projekt...
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:03, 17 mar 2015

Do góry
Pola napisał(a)
Gosia, zerkłam tylko chwilę na projekt.....jeśli mamy te same wymiary działki to projekt jest zdecydowanie na większą , dobrze to zmierz....trawnika będzie w środku dużo mniej....hmmmmmmmm

Hi,hi to może te linie proste dają wrażenie większej działki.
Wymiary się zgadzają.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 19:17, 17 mar 2015

Do góry
pokazałabym projekt ale jeszcze niedopracowany że tak powiem czasu ni ma choć poszła se zima
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies