Wszystkie iglaki można ciąć i górą i w pionie, więc to żaden problem. Drzewa iglaste ograniczasz cięciem
Akurat serby będą dobre pewnie i bez cięcia, a jak nie to ciachaj.
Wyrzucić korę czerwoną po pierwsze. Masz taki styl ogrodu, jakiego ja nie robię klientom, stosuj zasadę powyżej, czyli dokup więcej roslin, które już są, żeby stworzyć większe grupy.
Niestety nic "dużego" nie moge tam posadzić ponieważ równo na linii płotu idzie linia wysokiego napiecia wiec chyba najwyzsze rosliy jakie moga tam rosnąc sa tuje (( tez bardzo nad tym ubolewam
Dodałam teraz bo wróciłam ze spotkania jeszcze kilka komentarzy. Jeśli dokupujesz rośliny - dokupuj te same, te najładniejsze, żeby tworzyć grupy roślin, Dodawaj wysokie elementy na rabacie w kształcie stożka, kolumny lub wysokie trawy, miłorzęby Mariken, iglaki na pniu, ale podsadzaj je jednakowymi polami, nie kompozycjami różnych roślin, bo wtedy właśnie robi się największy bałagan na rabacie.
Dość płaskie nasadzenia są, dodaj więcej stożków lub cisy w postaci kolumnowej (Fastigiata, Wojtek. Aureospicata itp.)
Te dzbany trzy nie pasują do tej rabaty.
Generalnie za dużo gatunków, nr 5 - kostrzewa, a dlaczeego tylko dwie? nijak to będzie wyglądać muszą wypełniać puste miejsca) . Dosadź przy podkładach np floksy szydlaste,. będą się zwisały z tej wysokości i wrosną w szczeliny.