O, nowa rabatka się szykuje
Dziewczyny dobrze radzą z pampasową, swojego czasu sama się nią interesowałam i wyszło, że w gruncie, mimo okrywania szans nie ma na przezimowanie...
Danusia z miskantów najbardziej poleca Morning Light i Gracilimus. Ten pierwszy jest jasniejszy i ciut nższy, a drugi cały zielony. Jeśli planujesz cis, to może własnie ML trochę rozjaśni całość?
No, no, super Ci się ten nowy nabytek wkomponował w rabaty Wygląda, jakby był tam od zawsze.
Rozumiem, że to właśnie tu spędzacie większość czasu, skoro w domu nadal remonty... Super alternatywa Można posiedzieć, zjeść, no, ze spaniem byłby problem...
Kasiu, Twój ogród zachwyca każda rabatka. To aż niemożliwe, by tak wyglądał wiosną... Pięknie Psze Pani
Chcę zmienić tą rabatę. teraz jest na niej pusto i nudno. Hortensje polar bear chyba mają za mało tutaj słońca. co mogłabym dosadzić żeby było ładniej?
mysle o berberysach i wysokich trawach np trzcinnik kf
i projekt co jest teraz
Ostatnio dowiedziałem się, że sadzenie drzewek blisko ściany budynku może powodować, że roślina nie będzie się właściwie rozwijać, a nawet usychać
Chciałbym zapytać Was czy to prawda, czy macie z tą kwestią jakieś doświadczenia. Ostatnio zaobserwowałem, że rzeczywiście od strony ściany budynku roślina ma suche gałązki/igły.
Już wszystko pokazuje, bo pismo obrazkowe jest najlepsze
Tuje zakupiłam w Gorzyczkach w cenie 9 zł za sztukę. Jak widać było wcześniej tuje były prowadzone w doniczkach, po wyciągnięciu z donicy, była jedna duża bryła korzeni. Wysokość ok 50 cm.
Sadziłam co 60 cm
Tak wyglądają moje pierwsze w życiu warzywa - na razie rzodkiewka i szpinak. Pozostałe dopiero wykiełkowały. Czy już przerywać - co myślicie? I czy takie maluchy już można zasilić np. rozcieńczonym Biohumusem