Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grubej dyni zmagania z naturą

Grubej dyni zmagania z naturą

gruba_dynia 08:39, 14 maj 2016

Tu jest jedno zdjęcie z bliska.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2399-grubej-dyni-zmagania-z-natura?page=12
nawigatorka 22:09, 15 maj 2016

Mebelki widziala,wynalazek do przesadzania tez no i skrzynie piekne.na fundamencie jak nalezy.super robota
gruba_dynia 22:14, 15 maj 2016

W związku z tym, że moje trzy smaragdy udające cyprysy zaczęły bez ostrzeżenia brązowieć nie mając nic do stracenia ogoliłam je. W sumie, teraz udają cyprysy bardziej
Popryskałam Topsinem, za trzy dni podleję previcurem i mam nadzieję że przeżyją. Oprócz nich brązowieją mi aureospicaty w żywopłocie. Pisałam o tym w wątku o chorobach tui więc jak możecie zajrzyjcie tam, może przyjdzie wam do głowy pomysł dlaczego.

W trakcie:

"Cyprysy" po - w tle:

UlaB 08:49, 16 maj 2016

Cos ostatnio pisałaś, ze nic juz nie sadzic bo ogród zrobiony?

gruba_dynia napisał(a)
Właśnie waham się co do traw. Trawy bardzo lubię i chętnie bym je tam wmieszała ale chyba trawy nie lubią mnie. Z rosnących w tamtym roku żadna jeszcze nie puściła się do wzrostu Mam miskanty grosse fontaine i little zebra (kolejny już rok, zawsze fajnie rosły teraz nic), miskanty gracilimusy posadzone w tamtym sezonie, były malutkie, teraz czekam na bum ... i czekam...), rozplenice (też dopiero drugi sezon i na razie cisza), frosted curls (uwielbiam, wyjątkowo wyschły tej zimy, obcięłam i też nie widać nowych źdźbeł).

U mnie nie ruszył i jzu raczej nie ruszy jeden gracek. Zebrinus ktory miał juz kilka lat tez nie daje oznak zycia. W poprzednich latach zimowały bez problemu.

Super warzywnik
gruba_dynia 10:18, 16 maj 2016

Bo ogród generalnie skończony, a to tylko już tak zwane kosmetyczne poprawki
kasja83 14:12, 16 maj 2016

gruba_dynia napisał(a)
Bo ogród generalnie skończony, a to tylko już tak zwane kosmetyczne poprawki

już to widzęPewnie co roku coś tam będzie zmieniane. A tuje-to wyglądają na takie prawdziwe cyprysy
UlaB 14:42, 16 maj 2016

tia, kosmetyczne poprawki... u mnie takie kosmetyczne poprawki trwają dobre 6 lat jak nie wiecej i końca raczej nie widze
ale może Tobie sie uda
gruba_dynia 09:33, 17 maj 2016

Ula, oczywiście, że mam za zamiar coś zmieniać na rabatach, oby mi fantazji wystarczyło. Mówiąc, ogród skończony, mam na myśli stan, że cała powierzchnia naszej działki jest zagospodarowana i coś rośnie. Zmiany roślin są nieuniknione
gruba_dynia 09:35, 17 maj 2016

A tu kącik eksperymentalny mojego Monty Dona - pomidorki.

iwka 09:43, 17 maj 2016

świetny pomysł bałaganu nie ma, super