Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród Małej Mi 2017 13:46, 03 sie 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ogarniają mnie coraz częściej wątpliwości odnośnie ogrodu.. dużó pracy, dużó kasy i efekty coraz gorsze... jak niewolnicy ogrodu.. chore to

Ania przerażasz... ani jednej więcej rabatki nie zrobie, nie chcę za parę lat czuc się jak niewolnik
moze jednak trawniki to lepsza opcja?
Nowocześnie z różAnką :D 13:41, 03 sie 2017

Do góry
jezu jak strasznie na mnie działają te upały...ból głowy mam codziennie
Mały ogród Kasi 13:34, 03 sie 2017

Do góry
Kasia śliczny avatar!
z buksami u Malej Mi poczytaj bo atakuje je ćma bukszpanowa a nie grzyb
Nowocześnie z różAnką :D 13:29, 03 sie 2017

Do góry
prosze Was o pomoc w tym nad czym teraz pracuję
zgodnie z planem ściezka z płyt do placyku miala iść w ten sposob

w tej chwili wytyczam dokladnie tą rabate na wprost z dwoma drzewami i zastanawiam się czy będzie dobrze jeśli osią widokową z tarasu będzie drzewo w kostce z cisa? tzn jeszcze podrodze będzie widoczny kawałek tej rabaty środkowej na której będą klony ginala w niskich trawach

niewiem czy dobrze wytłumaczyłam :/

placyk z ogniskiem będzie obsadzony trzcinnikiem KF + liatry z 2 lub z 3 stron
Zielony zielonym pogania :) 13:26, 03 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

wiesz co tzw styl Danusiowy jest zazwyczaj z zywoplotem mieszanym wiec napewno to nie bląd. tylko wydaje mi się ze dobiera się go do rabaty jaka będzie pod nim. ale moge się mylić. tak tylko zaobserwowalam np. u Anbu.

Wychodzi na to, że ja jak zwykle pod prąd i nie po kolei . Chyba już tak mam hihihi.

Chciałam najpierw posadzić żywopłot bo roślinki na pewno nie będą powalały wielkością. Nad rabatami będę myślała dopiero zimą...
Nowocześnie z różAnką :D 13:05, 03 sie 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Aniaaaaaa
no jakie tu zmiany !!
ślicznie będzie rozchodnikowo rozplenicowo

reszta tż śliczna

zdróweczka dla małej i 100 lat dla ciebie

macham

cześć
Nowocześnie z różAnką :D 13:04, 03 sie 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
To nawet nie to, ze mi nie gra - róże przez te przymrozki wiosenne kapryśne są i nie kwitną wtedy gdy powinny. Dodatkowo 2 na tej frontowej przymarzły do połowy - teraz nieforemne są krzaczki i słabo kwitną. Gardina wersja jest przy ziemi już drugi rok a to róża pnąca, podobno. Isabel mi osy liście całe wyjadają w dziury i w związku z tym to nie wygląda tak jak bym chciała. Na razie daję im szansę na poprawę i czekam jeszcze z rok. Frontowa jest u mnie ciężka bo tam jest prawie przez cały dzień słońce od rana, mało co wytrzymuje takie temperatury.

może w lawendy wejdź? z kosodrzewiną? u mnie tak dziewczyny podpowiadały

prawda jest taka że aby róże ladnie się prezentowaly to troche pracy przy nich jest a ja nie mam czasu na bieżąco nawet ciąć przekwitłych kwiatostanów...teraz jestem w domu ale jest taki upał cały tydzień że nosa nie wytykam
Nowocześnie z różAnką :D 13:01, 03 sie 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Skrzyp nie lubi przewiewnej, głęboko uprawianej ziemi. Zakorzeniony jest bardzo głęboko, ale nie stanowi jakiejś konkurencji w korzeniach.

Hortki mogły kwitnąć w zeszłym roku, po posadzeniu bo były w szkółce nafaszerowane nawozami. Teraz prawdopodobnie korzenią się i na to przeznaczają siłę. Późną jesienią obsyp system korzeniowy obornikiem zmieszanym z korą.

U mnie tak 3 sezony marudziła vanilka. W tym roku wybuchła kiściami kwiatów pomimo wiosennego drakońskiego cięcia.

a jak się głęboko uprawia ziemię?? bo ja jedynie motyczkuję gdy pielę

hortkom daje czas, podlałam je gnojowką ze skrzypu przed chwilą.
ale wiesz równo z nimi kupowałam polar bear i one wszystkie kwitną a nawożę tak samo. ale od innych sprzedawców to może dlatego
Nowocześnie z różAnką :D 12:57, 03 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Skrzypu to i u mnie pod dostatkiem. Do końca trudno go zlikwidować ale zauważyłam,że z roku na rok jakby go mniej. Kiedyś ktoś mi powiedział że skrzyp ścina się tuż nad ziemią nie wyrywa bo on ponoć nie lubi jak woda naleci w te dziureczki w łodydze. Nie wiem czy to prawda ale tak robię.

to tez tak będę robić, zreszta to szybszy sposob nawet.
ja mam wrażenie ze jest go coraz więcej i właśnei na tych nowych rabatach zwłaszcza ;/
Nowocześnie z różAnką :D 12:56, 03 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
A jednak minimalizm w duszy nam gra

oj tak...
ja to bym jeszcze najchętniej wszystkie zywopłoty na grabowe zamieniła

Nowocześnie z różAnką :D 12:54, 03 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Spokojnie, nie pali się

80cm
Typografia ogrodu 12:41, 03 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
u mnie zazwyczaj sezon trea do połowy grudnia ale jakos za szybko te oznaki jesieni...

a co ty jeszcze do polowy grudnia będziesz robić? zdradź trochę, niech się coś dzieje
poza wyrywanie chwastów ofkors
masz juz plany na przyszły sezon?poza trzecim pasem
Zielony zielonym pogania :) 12:39, 03 sie 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)

No więc tak:front domu są już tuje, strona (nazwa robocza) z altanką po prawej stronie frontu - są świerki, chcę je zamienić na tuje, ta sama strona za altanką myślałam o cisach (fantazja mnie poniosła i chciałam coś urozmaicić ), później dochodzimy do granicy działki. Tam są posadzone drzewka owocowe i nie mamy żywopłotu. No i tam widzę tuje.

Mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo

wiesz co tzw styl Danusiowy jest zazwyczaj z zywoplotem mieszanym wiec napewno to nie bląd. tylko wydaje mi się ze dobiera się go do rabaty jaka będzie pod nim. ale moge się mylić. tak tylko zaobserwowalam np. u Anbu.
Typografia ogrodu 12:34, 03 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie tak
strasznie szybko minął ten sezon, pamiętam jak się nie mogliśmy tu wszyscy doczekać cieplej wiosny, jak ruszymy na porządki a tu już sierpień..

u mnie zazwyczaj sezon trea do połowy grudnia ale jakos za szybko te oznaki jesieni...
Zielony zielonym pogania :) 12:29, 03 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a czemu dwa rodzaje żywopłotu na jednej stronie? a na reszcie co będzie?

No więc tak:front domu są już tuje, strona (nazwa robocza) z altanką po prawej stronie frontu - są świerki, chcę je zamienić na tuje, ta sama strona za altanką myślałam o cisach (fantazja mnie poniosła i chciałam coś urozmaicić ), później dochodzimy do granicy działki. Tam są posadzone drzewka owocowe i nie mamy żywopłotu. No i tam widzę tuje.

Mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo
Typografia ogrodu 12:27, 03 sie 2017

Do góry
u mnie tak
strasznie szybko minął ten sezon, pamiętam jak się nie mogliśmy tu wszyscy doczekać cieplej wiosny, jak ruszymy na porządki a tu już sierpień..

Zielony zielonym pogania :) 12:23, 03 sie 2017

Do góry
a czemu dwa rodzaje żywopłotu na jednej stronie? a na reszcie co będzie?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:10, 03 sie 2017

Do góry
popcorn napisał(a)

wow niezly busz stworzyli ale widac ziemia ladna ciemna, chyba użyźniać jakoś specjalnie nie bedziesz musiała
a pokazesz jakiś plan ogrodu co i jak tamw trawie piszczy?
pozdrawiam cieplutko!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 02 sie 2017

Do góry
Renia jak się kosi przy ekobordach? Musisz podkaszarka? Jakie masz ja wysokie?
Pokaż to miejsce które czeka na graby
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies