Nie, nie świerka conica mam już na innej rabatce, a tak jak wcześniej chciałabym, żeby na każdej były inne rośliny, bo jestem spragniona nowości w swoim ogrodzie . Fajna ta rozplenica, a ona jest zimozielona?
Byłam u Ciebie i widziałam rozplenice ale się nie odezwałam bo nie wiem co Ci doradzić... Moja wzięła się w garść i ładnie się zazieleniła. Wczoraj ją oglądałam i wyglądała dobrze. Jutro zrobię fotkę to zobaczysz jak wyglada. Może spróbuj podkopać jedną i sprawdź czy nie ma nic w korzeniach? Być może to jakieś pędraki lub inne dziadostwo? Nic nie przychodzi mi do głowy
Ja znam jeszcze odmianę "brillant" ale ona jest delikatniej różowa. Chciałam takie mocne kolorystycznie dlatego szukałam tego mr goodbud. Mam też birthday party, ale nie kupuj go. Nie jestem z niego zadowolona. Jest bardzo wątły. Rośnie mocno w górę. Pokłada się. Nie trzyma się pionu. Ten drugi jest o niebo ładniejszy..
Hejka. Mam prośbę, mogłabyś pokazać jak wygląda teraz Twoja rozplenica. Moja caly czas usycha ma nowe źdźbła ale każde zasycha na końcach. Danusia mi napisała że może ma za mokro albo ja cos podgryza, martwie się
I jeszcze jedno czy jest jeszcze jakiś różowy rozchodnik oprócz tego co masz czyli mr goodbud. Szukam właśnie i nie mogę znaleźć tej odmiany tylko wszędzie piszą rozchodnik rózowy.
Własnie nie chciałam u ciebie wklejac bo nie wiem czy tak mozna .Ale ok ja pozwalasz to pytam .Mam dwie rabaty i kompletnie nie wiem co posadzic na nich sa rosliny ze tak powiem przypadkowe .Obydwie rabaty sa na slonecznym miejscu.NA pierwszym zdjeciu jest brzoza papierowa tuje kulki i rozplenica
na drugiej rabacie jest ambrowiec jeszcze mały tylko paliki sie odznaczaja i pergola z powojnikiem oraz trzy żółte kule
I dobrze czasami trzeba testować, jak ja z werbeną, u mnie zimuje,a te trawy u mnie maja zacisznie, bo ogród dojrzały, to i cieplej imteraz z ciekawością obserwuję czy ruszy Vertigo i rozplenica Rubrum, bo one tak w połowie maja startują, choc ponoć nie zimują, test musiałam zrobic
poleca ci tę trawę Carex Elata Aurea
sporo roboty odwaliłaś ostatnio. Wszystko uporządkowane, jak lubię .
Żurawki to Georgia raczej będą, Berry są ciemniejsze.
Rozplenica bardzo ładnie będzie wyglądać z rozchodnikami, roślinki małe ale urosną i za rok będziesz dzielić.
Ciekawa jestem rabatki pod świerkami, ładnie wygląda na projekciku.
Kasiu to zależy jakie duże berberysy kupisz. Może być stipa, może być rozplenica.
Zebrinus za wysoki. Jasna narysowana aby się odznaczała.
Turzycę czy ice dance możesz posadzić między begonie
Tusiawka, Jagódko - no własnie tez sie zastanawiam bo mam pełno takich liścieni w tej donicy z rozplenica i sama jestem ciekawa co to , zostawiałam do obserwacji