Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Małymi kroczkami do celu... 08:28, 07 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Paulina, rozchodniki często są łączone z rozplenicami np. Hammeln.
A świerka koniki nie sadź, wiele osób odradza, atakują je przędziorki, często wypadają.

Nie, nie świerka conica mam już na innej rabatce, a tak jak wcześniej chciałabym, żeby na każdej były inne rośliny, bo jestem spragniona nowości w swoim ogrodzie . Fajna ta rozplenica, a ona jest zimozielona?
Na Łowieckiej 01:46, 07 maj 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Hejka. Mam prośbę, mogłabyś pokazać jak wygląda teraz Twoja rozplenica. Moja caly czas usycha ma nowe źdźbła ale każde zasycha na końcach. Danusia mi napisała że może ma za mokro albo ja cos podgryza, martwie się

I jeszcze jedno czy jest jeszcze jakiś różowy rozchodnik oprócz tego co masz czyli mr goodbud. Szukam właśnie i nie mogę znaleźć tej odmiany tylko wszędzie piszą rozchodnik rózowy.

Byłam u Ciebie i widziałam rozplenice ale się nie odezwałam bo nie wiem co Ci doradzić... Moja wzięła się w garść i ładnie się zazieleniła. Wczoraj ją oglądałam i wyglądała dobrze. Jutro zrobię fotkę to zobaczysz jak wyglada. Może spróbuj podkopać jedną i sprawdź czy nie ma nic w korzeniach? Być może to jakieś pędraki lub inne dziadostwo? Nic nie przychodzi mi do głowy

Ja znam jeszcze odmianę "brillant" ale ona jest delikatniej różowa. Chciałam takie mocne kolorystycznie dlatego szukałam tego mr goodbud. Mam też birthday party, ale nie kupuj go. Nie jestem z niego zadowolona. Jest bardzo wątły. Rośnie mocno w górę. Pokłada się. Nie trzyma się pionu. Ten drugi jest o niebo ładniejszy..
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 15:06, 06 maj 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1839-rozplenica-japonska-pennisetum-alopecuroides
Ja chyba bym ją tam nie sadziła!

Ty widzę że masz forum w jednym paluszku i dobrze bo mi ułatwiasz decyzje zrezygnowałam z nich bynajmniej na froncie, dzięki
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 13:14, 06 maj 2015

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1839-rozplenica-japonska-pennisetum-alopecuroides
Ja chyba bym ją tam nie sadziła!
Nadzieja na piękny ogród 10:58, 06 maj 2015

Do góry
Moja rozplenica wygląda tak. Niby trochę przyrasta na wysokości ale martwią mnie te zaschnięcia.
Czy można poprzycinać te zaschnięcia???

Nadzieja na piękny ogród 10:40, 06 maj 2015

Do góry
Margaret_ka napisał(a)
Agata, ale Ty ostro działasz u siebie.
Ja miałam tydzień wolnego i teraz trzeba wszystko nadrobić.

wysepka zniknęła, hmmm zaskoczyłaś mnie... wysiewasz tam trawkę?

Tak działam ale wiecznie jestem niezadowolona.
Mamy zamiar wypożyczyć glebogryzarke i w końcu posiac normalna trawe.

Mam teraz zmartwienie bo z moja rozplenica cos się dzieje, ma niwe źdźbła ale każde usycha na koncu i nie wiem co się dzieje.
Na Łowieckiej 10:07, 06 maj 2015

Do góry
Hejka. Mam prośbę, mogłabyś pokazać jak wygląda teraz Twoja rozplenica. Moja caly czas usycha ma nowe źdźbła ale każde zasycha na końcach. Danusia mi napisała że może ma za mokro albo ja cos podgryza, martwie się

I jeszcze jedno czy jest jeszcze jakiś różowy rozchodnik oprócz tego co masz czyli mr goodbud. Szukam właśnie i nie mogę znaleźć tej odmiany tylko wszędzie piszą rozchodnik rózowy.
Rozpoznawanie traw 09:03, 06 maj 2015

Do góry
Rozplenica to nie jest na pewno, ale co, nie wiem.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:55, 05 maj 2015

Do góry
Pierwszy goździk

Proso ruszyło

Rozplenica niczego sobie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:57, 05 maj 2015

Do góry
Własnie nie chciałam u ciebie wklejac bo nie wiem czy tak mozna .Ale ok ja pozwalasz to pytam .Mam dwie rabaty i kompletnie nie wiem co posadzic na nich sa rosliny ze tak powiem przypadkowe .Obydwie rabaty sa na slonecznym miejscu.NA pierwszym zdjeciu jest brzoza papierowa tuje kulki i rozplenica

na drugiej rabacie jest ambrowiec jeszcze mały tylko paliki sie odznaczaja i pergola z powojnikiem oraz trzy żółte kule

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:21, 05 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Bo Ania (Mała Mi) zmlazla ze slabo z zimowaniem, tylko do -10, wiec chcialam zapytac jak sie u ciebie sprawują i jak rosną ?

Ja własnie sobie kupilam

I dobrze czasami trzeba testować, jak ja z werbeną, u mnie zimuje,a te trawy u mnie maja zacisznie, bo ogród dojrzały, to i cieplej imteraz z ciekawością obserwuję czy ruszy Vertigo i rozplenica Rubrum, bo one tak w połowie maja startują, choc ponoć nie zimują, test musiałam zrobic
poleca ci tę trawę Carex Elata Aurea
Asi ogródek pod świerkami 13:49, 04 maj 2015

Do góry
Hej,

sporo roboty odwaliłaś ostatnio. Wszystko uporządkowane, jak lubię .
Żurawki to Georgia raczej będą, Berry są ciemniejsze.
Rozplenica bardzo ładnie będzie wyglądać z rozchodnikami, roślinki małe ale urosną i za rok będziesz dzielić.
Ciekawa jestem rabatki pod świerkami, ładnie wygląda na projekciku.

Pozdrawiam
Rozpoznawanie traw 10:24, 04 maj 2015

Do góry
Proszę o pomoc, miała być rozplenica, a ma dziwne kłosy. Aktualnie ma 40 cm średnicy.
Mój ogród pod górkę... 12:53, 03 maj 2015

Do góry
Piszę do Was siedząc na tarasiku - ptaszki śpiewają, słonko świeci - jest bosko!
Porobiłam trochę fotek, ale bateria zdechła, mus naładować

Na brzozówce rozchodniki i rozplenica wyraźnie ruszyły

Czosnki wystawiły już główki z liści

I hosty

Działka wkoło Lubczyka :) 19:12, 02 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Kasiu to zależy jakie duże berberysy kupisz. Może być stipa, może być rozplenica.
Zebrinus za wysoki. Jasna narysowana aby się odznaczała.
Turzycę czy ice dance możesz posadzić między begonie

Ok, dzięki coś pokombinujemy em nawet gotów był już jechać po berberysy, ale szkółka dziś do 16, a jutro mają wolne!
Działka wkoło Lubczyka :) 16:00, 02 maj 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
napisz co tam proponujesz, to najwyżej będę szukać
stipa jeszcze mi rośnie w doniczulkach

Kasiu to zależy jakie duże berberysy kupisz. Może być stipa, może być rozplenica.
Zebrinus za wysoki. Jasna narysowana aby się odznaczała.
Turzycę czy ice dance możesz posadzić między begonie
Ogród - Azyl Amatora 23:46, 30 kwi 2015

Do góry
Trawy już ożyły:
Rozplenica:

Hakone:

Zembrinus:
Moja "przyziemna" :) pasja 22:48, 30 kwi 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
U mnie rozplenica się co roku intensywnie rozsiewa i muszę pielić. Takie siewki zaczynają przypominać sadzonki sklepowe po ok. 3 latach

Oj to nie mam tyle cierpliwości , ale przynajmniej wyjaśniło się, że to mogą być faktycznie siewki rozplenicy .
Moja "przyziemna" :) pasja 22:33, 30 kwi 2015

Do góry
U mnie rozplenica się co roku intensywnie rozsiewa i muszę pielić. Takie siewki zaczynają przypominać sadzonki sklepowe po ok. 3 latach
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:26, 30 kwi 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Rozsiewają Ci się rozplenice? Mnie się rozsiał Hameln w donicy .

Tusiawka, Jagódko - no własnie tez sie zastanawiam bo mam pełno takich liścieni w tej donicy z rozplenica i sama jestem ciekawa co to , zostawiałam do obserwacji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies