Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

rumiankowa 11:19, 08 maj 2015

Wiecie co, jak pomyślę o tych, którzy kradną zwierzęta... aż mnie coś nosi. Czyżby schroniska nie były przepełnione i serio był taki deficyt, by trzeba było komuś uprowadzać kota? No masakra
paulina_ns 11:21, 08 maj 2015

a oto wszystkie 3 , aż boję się pomyśleć jak wszystkie cieczki dostaną, co będzie z moim ogrodem

Nella

Lexi

Abbi ( nasza zguba)

KasiaW76 11:39, 08 maj 2015

Ehhh tez ciągle mam nadzieje, ze moja Tosia - młoda kicia się znajdzie... Od pierwszego dnia ja pokochałam Poza tym nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt. Wkurza mnie to, że mam pełno smieci z nich na podłodze, że czasami wchodzą pod nogi ale z nimi dom żyje
Mam psa West ka i kota Mazurskiego. W tym roku jadę po kotkę druga siostre Bolusia w zamian za Tosienke.
paulina_ns 11:43, 08 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)
Ehhh tez ciągle mam nadzieje, ze moja Tosia - młoda kicia się znajdzie... Od pierwszego dnia ja pokochałam Poza tym nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt. Wkurza mnie to, że mam pełno smieci z nich na podłodze, że czasami wchodzą pod nogi ale z nimi dom żyje
Mam psa West ka i kota Mazurskiego. W tym roku jadę po kotkę druga siostre Bolusia w zamian za Tosienke.

Kasiu a może daj ogłoszenia? u nas super sprawdza się Towarzystwo Opieki nad zwierzętami (TOZ), wiele zaginionych zwierząt się odnajduje. Sama kiedyś do nich dzwoniłam, jak znalazłam psa przy drodze, ja się zatrzymałam,a straż miejska go ominęła,oczywiście później tłumacząc się, że jechali na interwencję i nie mogli się zatrzymać
paulina_ns 12:40, 08 maj 2015

Mam jeszcze dylemat co do tej rabatki, wolę się dwa razy zapytać, zanim wybiorę się na zakupy, czy taki układ może być?

1. Śliwo wiśnia na pniu,
2. Hortensja vanilla fraise,
3. rozchodnik olbrzymi,
4. rozplenica hameln,
5. przed rozchodnikami turzyca ice dance ( pomyliły mi się numerki )

Zastanawiam się jeszcze, czy przy samych rozchodnikach z jednej i drugiej strony, zamiast hortensji nie dać po jeszcze jednej rozplenicy, jak myślicie? Czy już zostawić tak jak jest i nie kombinować?

Z lewej strony przed hortensjami mogłabym jeszcze dać np żurawki bordowe, z prawej strony jest linia węższa, więc tam mi się już nie zmieszczą.
anna_p_k 12:57, 08 maj 2015

Nella cudna o Boziu w moim guście a rabatki tak Ci szybko idą że jestem w szoku, mi się podoba taki pomysł ale czekaj jak zwykle na innych bo ja mało doświadczona
anna_p_k 13:04, 08 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)
Paulinko mi 7 marca z działki znikł kot. Podejrzewam, że mi go ktoś zabrał. Do dzisiaj jak chodzę w okolicy to spoglądam po oknach z nadzieją, że moze Ja zobaczę. Jakoś strasznie mi ciężko przyszło to, że jej nie ma bo łezki do dzisiaj mam jak o niej myślę.

sam zapewne nie poszedł bo by wrócił, koty tak mają ... ale ludzie potrafią ukraść nawet kota nietety też tak co niektórzy mają nie chcę Ci robić nadzieji ale mój kot (już go nie mam odszedł do kociego raju) czasami znikał na 2 miesiące i wracał ale fakt on nie mieszkał z nami w domu tylko w osobnym budynku gospodarczym, miałam zwierzaki jak mieszkałam z rodzicami w domu psa prawdziwą tygrysicę bardzo zadziorna była ta moja Wika a w budynku gosp. były takie czasy, że nawet 4 koty i jednego właśnie miałam takiego włóczykija znikającego pod koniec lutego początkiem marca i wracał w czerwcu
rumiankowa 13:33, 08 maj 2015

Mi się układ podoba bardzo, ale specjalistką nie jestem
Selly 14:18, 08 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
Mam jeszcze dylemat co do tej rabatki, wolę się dwa razy zapytać, zanim wybiorę się na zakupy, czy taki układ może być?

1. Śliwo wiśnia na pniu,
2. Hortensja vanilla fraise,
3. rozchodnik olbrzymi,
4. rozplenica hameln,
5. przed rozchodnikami turzyca ice dance ( pomyliły mi się numerki )

Zastanawiam się jeszcze, czy przy samych rozchodnikach z jednej i drugiej strony, zamiast hortensji nie dać po jeszcze jednej rozplenicy, jak myślicie? Czy już zostawić tak jak jest i nie kombinować?

Z lewej strony przed hortensjami mogłabym jeszcze dać np żurawki bordowe, z prawej strony jest linia węższa, więc tam mi się już nie zmieszczą.

Ładnie ! Elegancko, spójnie i ogrodowiskowo
malgorzata_s... 16:11, 08 maj 2015

Nie kombinuj, posadź najpierw tak jak jest Zawsze możesz potem dosadzić żurawki czy coś innego jeszcze.