Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród Mirelli 09:56, 28 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Karola na stipę i jeżówki najlepiej na przełomie maj / czerwiec, albo początek hczerwca. Teraz też są, ale mniej odmian. Byłam w zeszłym tygodniu to same nowości jeżówkowe mieli. Stipa też jeszcze jest.
Jak będziesz zdecydowana to pojadę z Tobą Przy okazji mnie odwiedzisz i się poznamy, bo w Jucce jakoś nie możemy się spotkać

Twoja Wiktoria rok starsza od mojego Kuby

Wczoraj też u mnie padało i fajnie się ochłodziło. Dzisiaj jest bardzo przyjemnie

Summer Song ciągle wypuszcza pędy i kwitnie, bardzo jestem z niej zadowolona
Wiosną będzie u mnie w ogrodzie profesjonalne cięcie róż, żeby lepiej się zagęszczały

No taki mam plan, żeby wybrać się w czasie urlopu polatać tu i ówdzie Mam nadzieję, że uda nam się spotkać
Potrzebuję niewiele A jeżówki najchętniej kupiłabym takie różowe zwykłe. Na działkę.

Róża Jarocin jakoś u mnie się nie sprawdza, chyba ją wywalę na działkę a kupię coś co będzie mi odpowiadało bardziej. Brzydko przekwita, bardzo blednie na majtkowy róż a ja nie mam sumienia wyciąć kwiatów wcześniej. Ciągle jeszcze nie ruszyła ze wzrostem kolejnych pędów. Ale pewnie dam jej czas do końca wakacji

Eh cięcie róży to dla mnie czarna magia, ale przyjdzie czas zmierzyć się z wyzwaniem
Ogród Mirelli 09:32, 28 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Stipa po takich cenach U mnie kupiłam po 7,5 i nie jest zbyt urodziwa Moje ubiegloroczne wysiały się w grodzie ale zanim urosną zima przyjdzie Za taka cene jak u Ciebie też bym kupiła ale niestety

Jolu dlatego pierwszy i ostatni raz bawiłam się w stipowe wysiewy. Wolę kupić i mieć efekt od razu
Ogród Mirelli 09:25, 28 lip 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Jak nic muszę do Ciebie się wybrać na zakupy jak będę jechała do Rokietnicy na stipę i jeżówki

Wiktoria skończyła 5 lat wczoraj. Ale wydaje mi się, że to niemożliwe. Przecież ona taka maleńka jest jeszcze To Kubuś i Wiki lipcowi

Wczoraj u nas była straszna ulewa. grrr. Tak Jude musi się wzmocnić. Ona delikatna jest. Ale uwielbiam ją.

A jak Twoja Summer song?

Karola na stipę i jeżówki najlepiej na przełomie maj / czerwiec, albo początek hczerwca. Teraz też są, ale mniej odmian. Byłam w zeszłym tygodniu to same nowości jeżówkowe mieli. Stipa też jeszcze jest.
Jak będziesz zdecydowana to pojadę z Tobą Przy okazji mnie odwiedzisz i się poznamy, bo w Jucce jakoś nie możemy się spotkać

Twoja Wiktoria rok starsza od mojego Kuby

Wczoraj też u mnie padało i fajnie się ochłodziło. Dzisiaj jest bardzo przyjemnie

Summer Song ciągle wypuszcza pędy i kwitnie, bardzo jestem z niej zadowolona
Wiosną będzie u mnie w ogrodzie profesjonalne cięcie róż, żeby lepiej się zagęszczały

U Agi - czyli słońce i piach 21:25, 27 lip 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
I stipa

ale wypasiona stipa, moja to takie maleństwo
U Agi - czyli słońce i piach 21:23, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

super to wygląda
dziękuję a ciekawa jestem czy stipa zimę przeżyje ....
U Agi - czyli słońce i piach 19:26, 27 lip 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
I stipa

super to wygląda
Ogród Mirelli 18:14, 27 lip 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Moja stipa też zielona, niektóre nadal bardzo małe
Twoja budleja ma bardzo ładny pokrój

Budleja nie jest wiotkim krzakiem stąd ten pokrój
U Agi - czyli słońce i piach 15:54, 27 lip 2016

Do góry
I stipa

Co i jak? Nowicjuszka 12:49, 27 lip 2016

Do góry
Inne hortki kupione jako limonkow, tylko, że limonki już kwitną - nie jestem pewna co to jest

moja stipa, wyhodowana z nasionek, ale jestem z niej dumna ummm
muszę tylko lawendę zamienić, bo ta jest za niska

Ogród na glinie 12:47, 27 lip 2016

Do góry
Jestem, ale nie bardzo mam czas na forum.
Przetwarzam czerwone porzeczki, ogórki, patisony.
Basen stoi na środku trawnika. Idealny na obecne upały.
U nas co jakiś czas popada i mam mniej roboty z podlewaniem.
Opuchlaki u mnie rządzą.
Trzmielina i Rh CW zgryzione. Także klematisy.

Jeżówki - 5 odmian kwitnie. Stipa wielgaśna, róża nakarmiona bananami oszalała i wypuściła długaśne baty. Kwitną już hortensje.
Nie mam kiedy ściąć przekwitniętej lawendy.
Mój ogród pod lasem 12:40, 27 lip 2016

Do góry
Martwie się czy Stipa i turzyce przetrwaja zime Hakone All Gold chyba da rade ,ale czy pozostałe?
Ogród Mirelli 10:15, 27 lip 2016

Do góry
Stipa po takich cenach U mnie kupiłam po 7,5 i nie jest zbyt urodziwa Moje ubiegloroczne wysiały się w grodzie ale zanim urosną zima przyjdzie Za taka cene jak u Ciebie też bym kupiła ale niestety
Typografia ogrodu 07:54, 27 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

powiem Ci że widziałąm na żywo wielką rabatę obsadzoną trzcinkimai w masie i przed nimi stipa...........BOSKO to wyglądało!!!!
a nie zniecheca Was coroczne sianie tej trawy? Stipa piekna ale jak zmarznie to nie ma rabaty.
Ogród Mirelli 07:44, 27 lip 2016

Do góry
Moja stipa też zielona, niektóre nadal bardzo małe
Twoja budleja ma bardzo ładny pokrój
Typografia ogrodu 07:37, 27 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Myślę o samych trawach

powiem Ci że widziałąm na żywo wielką rabatę obsadzoną trzcinkimai w masie i przed nimi stipa...........BOSKO to wyglądało!!!!
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:21, 26 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dzięki za Brothera, to przepiękna róża i dlatego poczekam cieprliwie aż dojrzeje u mnie
Jakie trawki masz przy BC? Owies czy coś innego? Świetnie to wyglada
Żarówiastą Young Lucidas wkleiłam przed chwilą u mnie

Bardzo lubię kwiaty BC. Przepięknie pachnie a kwiat jak piwonia. Warto na niego czekać Trawka przy nim to Stipa capillata. Sadzona wiosną i jeszcze bardzo rzadka.

Na fotki YL zaraz lecę
Ogród Mirelli 15:36, 26 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Karolka z nieplanowanych 3 sztuki kupiłam Z planowanych tylko Weeding Piano

Karola znowu dokupiłam 15 sztuk stipy i posadziłam pomiędzy ścięte przetaczniki. Bardzo lubię tą falującą trawę, ale kupną, a nie z własnego wysiewu.
Ta z własnego wysiewu faktycznie nabiera masy, ale jak powolutku. Nie wiem czy zdąży zakwitnąć, wątpię, żeby dawała taki bujny efekt jak kupna. Może jeszcze zakwitnie, ale pewnie późną jesienią i już zastanie ją zima.

Zobacz fotki porównawcze na tą chwilę.

To kupna stipa

A to stipa z własnego wysiewu - wybrałam najbardziej rozrośniętą

Oj tam 3,ale nie było wszystkich odmian, które chciałaś. I tak byłaś dzielna

A gdzie i po ile kupujesz stipę u Was? Ja widziałam mierną u nas w Brico i po 20 zł wczesną wiosną w Jucce były i żałuję, że nie kupiłam .

Twoja zielona też ma swój urok ale efekt niestety nie ten Będziesz dosadzać do jeżówkowego łanu?

Dziś mam urodziny mojej malutkiej córeczki. Torcik będzie z delfinkami

Jude piękny kwiat miała jeden dzień. Ale jak kwitła to albo były upały po 35 stopni albo ulewy. No ale to w końcu lato w klimacie umiarkowanym, wszystko może się przytrafić.
Ogród Mirelli 15:06, 26 lip 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Piękne róże kupiłaś i z nieplanowanych tylko dwie- brawo TY!

Piękne masz te jeżówki swoje, wszystko u Ciebie kwitnie a falujące stipy są fenomenalne! W przyszłym roku też kupię na wiosnę już kwitnące stipy. Moje są pokładające się i zupełnie zielone, wątpię aby zakwitły w tym roku.

Ściskam upalnie z pojezierza

Karolka z nieplanowanych 3 sztuki kupiłam Z planowanych tylko Weeding Piano

Karola znowu dokupiłam 15 sztuk stipy i posadziłam pomiędzy ścięte przetaczniki. Bardzo lubię tą falującą trawę, ale kupną, a nie z własnego wysiewu.
Ta z własnego wysiewu faktycznie nabiera masy, ale jak powolutku. Nie wiem czy zdąży zakwitnąć, wątpię, żeby dawała taki bujny efekt jak kupna. Może jeszcze zakwitnie, ale pewnie późną jesienią i już zastanie ją zima.

Zobacz fotki porównawcze na tą chwilę.

To kupna stipa

A to stipa z własnego wysiewu - wybrałam najbardziej rozrośniętą

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:21, 25 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Cicho bo atmosfera przygnębienia. Tulipanowiec, powojnik, stipa też ma się źle
Dupa ze mnie nie ogrodnik

Nie przejmuj sie Marta - czasem tak bywa z roślinami.
Ja miałam taki problem z klonem flamingo - 3 lata się z nim mordowałam. Nie rósł, liście sie nie wybarwiały, żółkły. Pryskałam różnymi specyfikami i nic. Byłam przekonana, że juz nic z niego nie będzie.
Gdzieś u Danusi wyczytałam, że nie wystarczy tylko spryskać od grzyba liści, należy również podlewać korzenie.
Przygotowałam roztwór z topsinu i spryskałam liście, pień, gałęzie oraz podlałam korzenie. Taki zabieg przeprowadziłam ze trzy razy - co jakiś czas.
W tym sezonie jest przepiękny - nawet upały mu nie przeszkadzają.

Z powojnikami, też różnie bywa. Niedawno jednego musiałam wyrzucić - nie wiem dlaczego nie rósł. Oprócz tego mam jeszcze trzy z tej samej grupy. Wszystkie mają te same warunki i trzy pięknie rosną a jeden nie.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:07, 25 lip 2016

Do góry
Seslerie zaczynają pięknie kwitnąć.

Kule zostały pożarte.

Stipa.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies