Taki ogrodowy obchód
Będzie mniej owoców niż w poprzednim roku. Jadna jabłonka ma zaledwie kilka owoców, węgierek też o połowę mniej, brzoskwinia u nas tradycyjnie bez owoców. Będą gruszki, porzeczki, jedna jabłonka ma owocki, świdośliwa ma dużo owoców i będą wiśnie dla szpaków
Aronia kwitnie i dużo pszczół na niej
Rabarbar też odwiedzany przez pszczoły i mrówki, te drugie pewnie lokum dla mszyc robią za nim kwitnie zwykły, muszę obciąć mu kwiaty.
Taka sadzonka 'Snow Queen' to ja rozumiem Duża i zdrowa, może już zakwitnie, nie będziesz musiała długo czekać.
A to tło w postaci ściany blaszaka jest dla niej idealne, jak się przebarwi jesienią to dopiero będzie wow Tylko czy zechce rosnąć pod orzechem włoskim?
Wiosenka w ogrodzie. W końcu pojawiają się kolory. Czosnki startują, zaraz będaą ostrogowce i martagony - w 2 budkach sikoreczki wychowują maluszki. Jest coraz piękniej
A prusznik już sięe szykuje do pokazu - uwielbiam pruszniki
Oj Ewa! Aż tak wysoko nie oceniam swojego ogrodu, ale bardzo doceniam wasze nadzwyczaj miłe komentarze Przedogródek jest przdogrodowiskowy, tu zaraziłam się różami, bylinami i trawami, bardziej pokochałam drzewa
Kwitną bzy, tawuły, kaliny...co krok to inna woń, najbardziej lubię lilakową