Ale fajnie że jesteście ze mną
Dziękuję Gosi, Bożence, Kasi, Noemi, Ani , Kondziowi za to że mnie odwiedzacie. Chyba nie wiecie jak Was lubię i z jaką przyjemnością czytam te wszystkie strony. Dziękuję Wam bardzo
I dzisiaj wg standardu ogrdowiskowego pozdrawiam Was:
Buziolami i machaniem
Madżenka, a ten Merill dobrze by wyglądał na tle borodowego ekranu?... czy lepiej dać te serby z tyłu i na środek Madżenkowego kółeczka rohan obeliska?.... + kulki oczywiście...
Ewa ja głosuję za rohanem na tle świerków a dla magnoli masz mnóstwo innego miejsca np koło altanki
ach, nowy serial...wow. się będzie działo, ale za to potem jaki luzik, Madżenka bez szlaufa!!
ciut widać, ale ujdzie; tak patrzę na twoje bambusy i też coś one słabo tam daja radę, masz juz pomysł, co w zamian, jakby co?
Irenko nie ukrywam, ze czekam aby zdechły
Stzryżone graby na wysokich pniach "ukrzyżowane", podsadzone kulami bukszpanowymi i białymi tulipanami wiosną
No to wypisz wymaluj przepis na moją ścieżynkę do tarasu
Kule som, graby som poszukiwane tulipany białe bedom.
I nie krzycz proszę.. wężu Heniutku
na razie szukam takich ukrzyżowanych grabów, ale powiem Ci, że nie jest letko...
tulipany białe to moje Madżenie od kiedy las ich zobaczyłam .. u Domi chyba..
i mnie trzymie/ą...
Tytusinka pozdrów ode mnie.. gdzieś go na zdjęciu wypatrzyłam.. i aż mi się westchnęło...
Ewa dlatego Ci to moje marzenie grabowe próbuję przemycić Bo mam takie zdjęcie ulubione bukszpany + biale tulipany a drugie graby + bukszpany
Srzyżone graby może bedą u Kapiasów
Sssssstrzyżone graby będą u Kapiassssssów.... zassssyczał wąż
Wsiewo charoszewo z okazji 700setki
Madżenie przemycone... oby zakorzenione
Madżenka, a ten Merill dobrze by wyglądał na tle borodowego ekranu?... czy lepiej dać te serby z tyłu i na środek Madżenkowego kółeczka rohan obeliska?.... + kulki oczywiście...
Sylwio, pięknie masz z tymi żurawkami
Mam kilka pytań: Czy nie masz problemu z pędrakami? U mnie larwy tego szkodnika podgryzają korzenie żurawek. Jak z tym skutecznie walczyć? Czy masz jakieś z tym doświadczenia? I jak ochraniasz swoje żurawkowe piękności na zimę?
Odpowiem u Sylwii. W ubiegłym roku pedraki zżarły mi 10 żurawek. Listki zostały doslownie oddzielone od korzeni.... W tym roku posadziłam nowe w to samo miejsce i nic się nie dzieje. Pędraki wiosną i latem można pryskać a nawet podlewać Dursbanem a w lipiec/sieprień nicieniami.... Kupiłam i boję się nicieniami podlać
Tak samo postępować z opuchlakami ...
Marzenko, jeśli mogę:
Daneczko, moja pasja ogrodowa narodziła się właśnie w małym mieszkanku. Od czegoś trzeba zacząć Pokazuj zatem swoje domowe zielone piękności, bo przecież to też jest interesujące
... właśnie niedawno, w dziale z roślinkami domowymi, zamieściłam zapytanie o dwójkę nowych lokatorów NN i przy okazji mały fragment mojego buszu
Widzialam ale niestety nie mam bladego pojęcia co to.....
W źyciu nie dostaniesz nakazu eksmisji!!! Zstaniesz przysposobiona do ogrodu
Zaglądaj i klikaj ile chcesz a masz szansę choć na malutki ogródek w doniczkach na balkonie???
Marzenko jak się cieszę z przysposobienia tego no mega banan na buziaku mam
balkonu brak... aaaale mimo to w mieszkaniu dżungla niemalże musiałam sobie jakoś zrekompensować brak ogródka
Daneczko ja też tak kiedyś mialam potem balkon dłuuuugi na 6 m, potem ogródek 60 m, a teraz to cale hektary 900 m 2 przesyłam banana
Mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe, że się tak chwalę, ale to z wielkiej radości, że udało się po tylu latach ciężkiej harówki doprowadzić to miejsce zwane dziś ogrodem do takiego stanu, w którym już nie wstydzę się pokazać starych zdjęć z okresu przed. I mogę cieszyć się z naszej pracy, dzielić doświadczeniami, no i pokazywać moje ogrodowe słabości
Chwal się do woli, po to to forum jest aby pokazywać naszą dumę ogrodową
Beatko fajnie że trafiłaś na ogrodowisko od razu masz mnóstwo inspiracji
Wrzosy do żurawek i cisów nie ten teges z powodu innych wymagań glebowych - wrzosy kwaśną, reszta obojętną z przewagą zasadowej.
Jakie warunki są na tej rabacie z kulkami na pniu.
Widziałaś kulki u Sylli w zawijskach z bukszpana z hostami a wiosną z tulipanami?
A w najnowszej realizacji Danusi z carexami?
Żurwaki sadizmy co 30 cm, carexy co 25-30 cm
Cisy dalabym 3 i moźe wysokie trawy, kultowe miskanty?
Witam Marzenko,też podglądam od jakiegoś czasu Twój i inne ogrody i jestem pod wrażeniem.
Przepraszam,że tak bez zaproszenia.Ale jak zaczęłam oglądać to nie mogę przestać.
Zapraszam w moje skromne progi.
Pozdrawiam.
Bea do zaglądania do naszych ogrodów zaproszenia nie potrzeba. Rozgość się i czuj się jak u siebie