Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Juzia 18:06, 05 wrz 2012

No ja właśnie teraz trochę żałuję, że mój jest tak wysoko szczepiony
11stokrotka 18:17, 05 wrz 2012

Karolinko. Napisz na priv swój adres. Jem obiad i wsiadam do samochodu...
Juzia 18:56, 05 wrz 2012

Karola kupowałaś bukszpany na obwódki z alle ????
renatamama3 19:07, 05 wrz 2012

Karola jeśli mama robi rewolucje i potrzebuje sporo i jeszcze ty to się opłaca ,berberysy mają po 5 i 6 zł ,krzewuszki 5 zł pęcherznice 5-6 zł ,przewrotniki 5 zł ,budleje 6 zła a ja głupia w LM płaciłam 16 zł wysyłam ci namiar.
Madzenka 20:08, 05 wrz 2012

Obmyślam gdzie sobie takiego wiąza posadzić
popcorn 20:22, 05 wrz 2012

Justynko nie żałuj! Zawsze możesz kupić jeszcze jednego!
A na serio - jak wysoko on jest szczepiony? Wydaje mi się że te szczepione wyżej będą mniejsze, korona im się zabuduje mniej kolumnowo.. a "pieniek" będzie grubiał z wiekiem, ale nie rósł...

Małgosia u mnie była, pogadałyśmy chwilę, obeszłyśmy nasz ogródek, ale ciemno się robiło, Młoda zmęczona po całym dniu przeszkadzała więc czuję niedosyt Umówiłyśmy się na zakupy u p. Ciepłuchy, Gosia mieszka w Konstantynowie, czyli 2 wioski dalej Fajnie że blisko jest kolejna zakręcona zielono osoba Fotek brak ze spotkania, chociaż żałowałam że nie zrobiłam Jej zdjęcia - na obcasach pchająca taczkę pełną cisowych maluszków

Justynko
- tak, bukszpaniki obwódkowe z alle, ale nie pamiętam użytkownika... poszukam w komentarzach i dam znać!

Renatko - dzięki za namiar! Mama planuje rewolucje, ale Tata jeszcze o niczym nie wiem, a ma być sponsorem

Marzenko kombinuj!!!

Zobacz jak on cudnie wygląda u Zbyszka (przeklejam z wątku o Wredei):

A może jeszcze Ewa (bacowa) pokaże swojego pewnie wielkiego i wypasionego? Pliiis?
eliza3 20:25, 05 wrz 2012

Takiego apetytu mi narobiłaś dużym drzewem, że będę miała nockę z głowy, ale to chyba plan na przyszły rok...
popcorn 20:34, 05 wrz 2012

Ela -
Ja bym chętnie jeszcze gdzieś zmieściła buka Purple Fountain, takiego jak na pierwszym planie u Zbyszka!
Ale to może jak dokupię działkę... albo wyrzucę czereśnię... na co M się nigdy nie zgodzi

Dzisiaj byłam na spacerze z Młodą "po wsi". Zajrzałyśmy... do szkółki, ulicę dalej. Nie chodzę tam, bo mały wybór. I zero nowości. Parę roślin tam kupiłam, ale kilka razy coś zamówiłam, czekałam i czekałam a pani nie przywoziła. Więc się zeźliłam i nie chodziłam.
Wyobraźcie sobie więc moje zdziwienie, gdy zobaczyłam tam 2 wiązy Wredei... po 45 zł... mniejsze i poprzypalane, ale BYŁY!!! A mój... z Sosnowca przyjechał
Były też bukszpanowe prawie-kule, spore i to tylko po 30 zł Szkoda że nie mam już na nie miejsca...
Takie:

Takie świerki były też ładniutkie, prawie jak cisy tylko za bardzo niebieskie

Kupiłam sobie 1 cisa Hicksii, bo tylko jeden się nadawał, reszta jakaś pokrzywiona...
I buk Tricolor był... i te Wredei... chyba tam będę częściej zachodzić
Joaska 20:40, 05 wrz 2012

Juzia_G napisał(a)
No ja właśnie teraz trochę żałuję, że mój jest tak wysoko szczepiony

Justyna ale u ciebie idealny jest taki właśnie wysoko szczepiony!!!
A popcarol chciała od początku wąskiego
A mnie doradzicie w przyszłym roku ale chyba będzie szczepiony wysoko
popcorn 20:49, 05 wrz 2012

U Justynki pasuje super! Tak, chciałam żółtą kolumnę
Idę poczytać, mam dość kompa na dzisiaj. Miłego wieczoru!!