Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 21:36, 01 sie 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Nadciągająca mgła

Świetne zdjęcie. Widać i pod mgłą i nad mgłą.
Ogród Muszelki 21:11, 01 sie 2023

Do góry
Kasiapod napisał(a)
Muszelko przychodze z rewizytą Ale ja to u Ciebie już byłam i to napewno nie raz
Oooo kochana u ciebie to jest dopiero porządeczek, przeeeepięknie!!! ehhh

U mnie chmury znowu szykują się na lańsko. Ciekawe, może z jednego fyrtla Polski jesteśmy?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:06, 01 sie 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Aktualny stan pomidorów. Najszybciej dojrzały Sugar baby. Na te większe owoce trzeba jeszcze poczekać. Mam nadzieję, że uda się ususzyć San Marzano.

prawdziwy las........pomidorowy - smakowicie
Wilczy ogród 20:52, 01 sie 2023

Do góry
Madzia znasz te stópki

nie wiem, której by bardziej pasowała do ogrodu
Ogródkowe perypetie:) 20:47, 01 sie 2023

Do góry
Lustra są niesamowite
Ogrod nad bajorkiem 20:46, 01 sie 2023

Do góry
TAR napisał(a)
Bo mnie na przyklad bukszpan smierdzi i kwiaty pecherznic - nie do strawienia. a Wdomku teraz grzybkami pachnie, zamiast lata mamy jesien i takie tamy w ogrodzie:

Dzis w menu sos smietanowy z grzybow lesnych tfu ogrodowych maslaki, kożlaki podgrzybki
Slonca nie ma to przynajmniej dobry obiad

Ale że to tak z ogródeczka, no zazdroszczę. U mnie tylko trujaki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:46, 01 sie 2023

Do góry
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:43, 01 sie 2023

Do góry
Monia na pamiątkę
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:42, 01 sie 2023

Do góry
TAR napisał(a)
Nawet zmokniety jest kolorowy. co do deszczu mam to samo, lekka zalamka, grzyby zbieram w ogrodzie. 3 tydzien deszczu, chce troche lata i slonca. Chociaz to co mi nie wygnije niezle sie ukorzeni i za rok busz bede miala. Co to jest te ciemne kwiaty podobne do jezówek?

Koloru nie brakuje to prawda :⁠-⁠D
U mnie gnić to jeszcze nic nie powinno chyba że padać nie przestanie. Tyle że zimno jest i wiele roślin albo w pąkach albo nawet nie, czeka na ciepełko. Dalie chyba znów mi nie zakwitną.
U ciebie wszystko świeżo posadzone to byś podlewać musiała a tak chmurki to za ciebie robią ale wiadomo co za dużo to też nie dobrze.

To rudbekia Cherry Brandy, przynajmniej tak było na opakowaniu nasion. Mogę ci sadzoneczkę ukopać jakbyś chciała.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:41, 01 sie 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Aktualny stan pomidorów. Najszybciej dojrzały Sugar baby. Na te większe owoce trzeba jeszcze poczekać. Mam nadzieję, że uda się ususzyć San Marzano.

Prac ogrodowych było niewiele. Kolejny raz obsypałam pory. Nożykiem odcięłam boczne korzonki selerów korzeniowych. Nie wiem, czy bulwom uda się podrosnąć, bo wokół każdego selera pałętają się mrówki. W tym sezonie jest ich zatrzęsienie.

Haniu, obsyp selery cynamonem, mrówki powinny się wynieść.
Ogródkowe perypetie:) 20:40, 01 sie 2023

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 20:26, 01 sie 2023

Do góry
Miałam przyjemność być z dziewczynami w Przypkach u Danusi.
Ja byłam tam pierwszy raz więc nie miałam porównania. Za to to co teraz zobaczyłam jest warte zobaczenia. Mnóstwo detali, piękne rzeźby Witka, cała paleta barw, ołowiany jest obłędny, ta ilość luster, trawa... o basenie nie wspomnę, bo gdyby nie ta ilość ludzi, to chętnie bym popływała a tak skończyło się na stopach
Wróciłam z inspiracjami, z pomysłami i poczuciem świetnie spędzonego czasu. I poznałam dziewczyny uściski Kasya i April
Dębowe zakątki 20:17, 01 sie 2023

Do góry

Jeżówki

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 20:12, 01 sie 2023

Do góry
Kasya... bardzo dziękuję za pokazanie swojego uroczego zakątka. Tak mamy mało miejsca. Masz cudnie leśny klimacik. Zachwyciły mnie świecznice i drzewa i ilość doniczek
Jagodzianki pycha poproszę o przepis
Kilka zdjęć z mojego aparatu, tych cenzuralnych, bo dziewczyny by mnie udusiły

Ptasi gaj 20:11, 01 sie 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Zachwycam się Twoimi trawami, są imponujące!

A w tych kadrach zakochałam się

Jak nazywa się ta piękność?

Muszelko też lubię to miejsce.
Dębowe zakątki 20:11, 01 sie 2023

Do góry
Sadźce tuż, tuż i będzie i ładniej i owady bądą miały ucztowanie. W tym rokuy już porosły duże. Na wiosnę koniecznie im trzeba będzie zmienić miejscówki. Teraz myślę, tu , tam i jeszcze gdzieś im dać to miejsce}_

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:03, 01 sie 2023

Do góry
Kimono nie zamierza zrobić sobie przerwy w kwitnieniu.

I na koniec rabatowy misz-masz.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:00, 01 sie 2023

Do góry
Niewiele jest u mnie bylinowych zakątków. Te, które są, pozwalają nacieszyć oczy kolorami.

Ten egzemplarz gaury rośnie w ogrodzie od kilku lat. Wyjątkowo wysoki, ale pięknie trzyma pion. Siewek nigdy nie udało mi się znaleźć. W innych miejscach gaury niestety zanikały. W tym sezonie dosadziłam kilka jasnoróżowych. Może wytrzymają dłużej niż jeden sezon.

Sekator już jest w gotowości do przycinania przegorzanów. Główki z nasiennikami zaczęły lekko przysychać.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:50, 01 sie 2023

Do góry
Lada moment swój najlepszy czas będzie miało rondo. Bezodmianowe rudbekie mi zanikły. Ostały się tylko te odmiany Goldstrum. Dopiero teraz zaczynają kwitnienie.

Odmłodzone bratki wciąż są w zadziwiająco dobrej formie. Stożki z ostrokrzewów wypadałoby znowu przyciąć.

Rabata zegarowa osiągnęła apogeum swojej urody. Nie da się tam teraz wcisnąć szpilki.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:46, 01 sie 2023

Do góry
Monia81 napisał(a)
Kasiu dziękujemy za gościnę i możliwość (nadprogramową) zobaczenia ogrodu prawda taka, że wcześniej u Ciebie nie byłam i wątku nie znałam a tu taki zaciszny, piękny ogród przy mega fajnym basenie bogactwo roślinek i drzew, przy okazji jakbyś mi przypomniała odmianę tej robini, bo wrażenie mega robi, a mężowi też się spodobała no i odmianę bzu teraz kwitnącego jagodzianki i nie tylko one przepyszne wątek zaznaczam, zimą troszku poczytam, a teraz już na bieżąco będę buziaki

Monia, dziekuje, mi tez było bardzo milo
Jakiś busz na fotkach
Po karmniku poznaje ze to u mnie
Robinia twisty baby
Lilak red pixie
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies