Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Pszczelarnia 14:19, 11 wrz 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

Te rozbielone żółcie mnie oczarowały.
U Danusi w ogrodzie zakochałam się w nasiennikach krokosmii i malutkich pomponowych daliach. Muszę je mieć
Podpatrzę sobie od Ciebie daliową rabatę z cyniami po obwódce, od Sylwi dodam do tego gladiole. Powinno wyjść fajnie

Zamówiłam cebulowe różniste w odcieniach bieli, bladej żółci i żółci. Też ciekawie będzie, subtelnie i wiosennie.
"Odwieczny" spór działkowiczów ;) 14:13, 11 wrz 2020

Do góry
Owoce które spadną po twojej stronie możesz zebrać, zrywać nie wolno. Ale co mówi prawo, trzeba zapytać prawnika. Tak będzie najlepiej. Gałęzie możesz obciąć po płocie, ale wcześniej musisz wezwać sąsiada aby sam obciął, jeśli tego nie zrobi, obcinasz sama.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:09, 11 wrz 2020

Do góry
bialydomek napisał(a)
Danusiu,
pociągiem to na jakiej stacji wysiadac?
od której godziny ogród jest w soboty i niedziele otwarty?

Wszelkich informacji co do godzin zawsze patrzcie w wątku o dniach otwartych. Od 10 do 16 jest otwarte.
Jedzie autobus podmiejski do Krakowian, w Alei Krakowskiej przystanek Grzędy, lub z Piaseczna są autobusy do Jastrzębca, stąd jest najbliżej na skróty.
Nie ma do mnie komunikacji miejskiej.

Pociągi najbliższe myślę że Tarczyn.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:55, 11 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ależ nie, to nie ma nic do rzeczy. Nie jestem w ogrodzie w ciągu dnia i nie robię zdjęć. No bo co tu robić? Nic się nie zmienia, nic się nie dzieje, ciągle tak samo. Ale mam ładnie, poprzycinane posprzątane obecnie, tylko z tyłu nieco nie zdążyliśmy

Obojętnie czy jest tak samo, czy nic się nie dzieje zawsze z chęcią bukszpanowy na formach oglądam. Szczerze mówiąc już się za nim stęskniłam.
Często oglądam wizytówkę
Problem z samosiejkami (przeniesiony) 00:37, 11 wrz 2020

Do góry
Przeniesione do chwastów https://www.ogrodowisko.pl/watek/3069-chwasty-w-ogrodzie-odchwaszczanie?page=16#post_2
Chwasty w ogrodzie - odchwaszczanie 00:36, 11 wrz 2020

Do góry
marzenap napisał(a)
Witam,
Posiadam w ogrodzie mnóstwo niskich samosiejek.
Prawdopodobnie dostałam to od kogoś kiedyś, ale strasznie mi się o rozrasta i nie wiem jak to stępić.
Proszę o pomoc.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:35, 11 wrz 2020

Do góry
Wyryłam też drugą stronę altany, ale mało co wsadzone, bo tylko trawa zdjęta i położona w innym miejscu. Czekam na siły męskie, bo to co chcę wsadzić nijak mi się nie da wydobyć z ziemi. Mus dwóch chłopaków mieć do pomocy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:47, 10 wrz 2020

Do góry
Ależ nie, to nie ma nic do rzeczy. Nie jestem w ogrodzie w ciągu dnia i nie robię zdjęć. No bo co tu robić? Nic się nie zmienia, nic się nie dzieje, ciągle tak samo. Ale mam ładnie, poprzycinane posprzątane obecnie, tylko z tyłu nieco nie zdążyliśmy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:44, 10 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie mam teraz liczenia opuchlaków w bukszpanowym, liczenie było 4 lata temu i wtedy stosowaliśmy nicienie. Teraz nie liczę opuchlaków, ale różaneczniki wyglądają dobrze, gorzej z bluszczem. Ja w każdym razie odpuszczam, bo mnie w domu praktycznie nie ma.

Do Mospilanu jeszcze nie "dotarliśmy". Za dużo tego na głowie mamy.

Danusiu czy to znaczy, że już nie będzie zdjęć z Bukszpanowego?
Ogród z lustrem 11:01, 09 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Witam.
CUDOWNY OGRÓD.
Pani Danusiu jaka jest szerokość rabaty ze świerkami serbskimi i tujami?
Czy kora i kamyczki leżą bezpośrednio na ziemi i jaka grubość warstwy?
Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:12, 09 wrz 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Moje posadzone na przedpłociu w trawie porażka.

Chciałabym aby to wyglądało u mnie w trawie tak, ja tylko mam o wiele więcej kolorów, bo zrobiłam mix wszystkiego co było w donicach. Zdjęcie zrobiłam przy zamku w Niemczech na jakiejś imprezie ogrodniczej.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 06:58, 09 wrz 2020

Do góry
Nie mam teraz liczenia opuchlaków w bukszpanowym, liczenie było 4 lata temu i wtedy stosowaliśmy nicienie. Teraz nie liczę opuchlaków, ale różaneczniki wyglądają dobrze, gorzej z bluszczem. Ja w każdym razie odpuszczam, bo mnie w domu praktycznie nie ma.

Do Mospilanu jeszcze nie "dotarliśmy". Za dużo tego na głowie mamy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:08, 09 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Chodziło o to, że walka z opuchlakami przy pomocy nicieni (Larvanem) daje coś, a nawet dużo, ogranicza bowiem liczbę opuchlaków bardzo znacząco, ale ich nie likwiduje całkowicie, a Larvanem na 1 hektar kosztowałby fortunę

W bukszpanowym po zastosowaniu nicieni zamiast 300 opuchlaków dziennie, znajdowaliśmy 10. Ale teraz znowu są.

Danusiu to masz duża inwazję tego szkodnika
pisałaś niedawno o stosowaniu Mospilanu na opuchlaki robiłaś może próby z tym środkiem?
Zaczelam stosować wrotycz w swoim małym ogrodzie jedza mi głównie rozaneczniki liczę że zadziała
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:46, 08 wrz 2020

Do góry
Aniu, ciebie to nikt nie pobije w tulipanach, ja już nie mam tyle siły. 20 tys. przebieraliśmy po donicach, tyle się namnożyło mniej więcej. Już posadzone.

A inne - nowe idą w paczkach kurierami
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:43, 08 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czy kupujecie już cebule? ja mam już złożone zamówienie w przedsprzedaży, realizacja po 8 września. Ale będę sadzić raczej tylko do gruntu na nowe rabaty.
A do donic tylko na wejście do ogrodu. Mam za to niespodziankę w wielkim trawniku na froncie. Eksplozja w kwietniu/maju/2021. Już się nie mogę doczekać.

Danusiu, to pytanie na czasie
W moim przypadku nazywa się "tulipanozą"
Mam przygotowanych już 3000 cebul, drugie tyle jeszcze nie przebrane, a z ekranu komputera cały czas wołają do mnie cebule takich odmian, których jeszcze nie mam
I co tu na to poradzić?

Cudne zmiany widzę w Waszej Anglii
Mam nadzieję, że kiedyś w końcu tam dotrę
Pozdrawiam serdecznie
Coś jeszcze, coś więcej... 19:36, 08 wrz 2020

Do góry
Jak pastelowo pod domem No pięknie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:26, 08 wrz 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Fajne ciemne żurawki

Cały czas daję te same wszędzie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:25, 08 wrz 2020

Do góry
brysia napisał(a)

Ja w tym roku kupiłam 50 szt białych i 50 szt ciemnych Queen of night i teraz zastanawiam się jak je posadzić razem? Chcę pas wzdłuż rabaty, ale teraz zastanaiam się czy nie powinnam mieć więcej jednego koloru, a mniej drugiego? Danusiu co poradzisz? Widziałam gdzieś u ciebie takie zestawienie. Jak je mieszać?

Po połowie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:24, 08 wrz 2020

Do góry
Bog napisał(a)

Danusiu nie zrozumiałam o co chodzi z tymi nicieniami?

Chodziło o to, że walka z opuchlakami przy pomocy nicieni (Larvanem) daje coś, a nawet dużo, ogranicza bowiem liczbę opuchlaków bardzo znacząco, ale ich nie likwiduje całkowicie, a Larvanem na 1 hektar kosztowałby fortunę

W bukszpanowym po zastosowaniu nicieni zamiast 300 opuchlaków dziennie, znajdowaliśmy 10. Ale teraz znowu są.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:35, 08 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czy kupujecie już cebule? ja mam już złożone zamówienie w przedsprzedaży, realizacja po 8 września. Ale będę sadzić raczej tylko do gruntu na nowe rabaty.
A do donic tylko na wejście do ogrodu. Mam za to niespodziankę w wielkim trawniku na froncie. Eksplozja w kwietniu/maju/2021. Już się nie mogę doczekać.

Ja w tym roku kupiłam 50 szt białych i 50 szt ciemnych Queen of night i teraz zastanawiam się jak je posadzić razem? Chcę pas wzdłuż rabaty, ale teraz zastanaiam się czy nie powinnam mieć więcej jednego koloru, a mniej drugiego? Danusiu co poradzisz? Widziałam gdzieś u ciebie takie zestawienie. Jak je mieszać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies