Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anulajda w raju 11:24, 25 kwi 2016

Do góry
Mustick przed domem w stożkach
Ogród, mydło i powidło. 11:23, 25 kwi 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Dziekuje slicznie, musze koniecznie zrobic

Wychodzi całkiem smaczny, tylko z wydłubywanie płatków trochę schodzi .

elmagra napisał(a)
Witam się pierwszym wpisem w Twoim wątku, który przeczytałam calutki.
Ale śliczny ten migdałek. Jak duży ostatecznie urośnie? Myślę, czy by się do mojego ogrodu nadawał...

Witaj Elu! Bardzo mi miło że zajrzałaś . Migdałki faktycznie robią wrażenie, miałam jednego ale w tym roku dokupiłam kolejnego i nie wiem czy na tym się skończy bo choć kwitną krótko to wyglądają zjawiskowo.
Wielkość zależy od wysokości szczepienia ale sama korona migdałka to ok.1,5m.

Kasya napisał(a)

no wlasnie, migdalek, duzo pączkow, moj ma malo, nie wiem czemu...

Może jeszcze młody jest, ten mój ze zdjęcia jest u mnie od 2012, koronę ma wąską bo ja go na zimę związuję. Po kwitnieniu wycinam na króciutko.

a ten niedawno wsadzony

mira napisał(a)
Po nitce doszłam do miodku. Ja też zrobiłam bo w Mai wypatrzyłam. Pyszny. Zastanawiam się jak długo może stać bo słoiczków się nie zagotowywuje tylko gorący wlewa. Wstawiłam do lodówki to zaraz zabieram.

Popatrzyłam sobie na migdałek śliczny. Kiedyś miałam ale jakoś zachorował i już nie mam.

pozdrawiam

Witaj! . W programie podali żeby w lodówcę nie trzymać, nagrałam sobie to na spokojnie potem spisać mogłam . Myślę, że bardzo długo może postać ja to go jeszcze do słoików prosto z piekarnika wyciągniętych lałam a zakrętki we wrzątku gotowałam i potem oczywiście słoiki wieczkiem do dołu stały. Synek już się kanapkami z miodkiem zajada .
Od początku 11:21, 25 kwi 2016

Do góry
Na rabacie mała zamiana ról myślę że na korzyść,
Typografia ogrodu 11:18, 25 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Mroz mial byc i byl.jedyne szkody to chyba sciete tulipanu.jedynie sapporo sie zachowaly.ale swidosliwy wygladaja na zywe.

Ale tulipy wyglądają-jakby łepki pochylały. Przymrozek niezły!
Anulajda w raju 11:18, 25 kwi 2016

Do góry
Już za momencik pokaże się Queen of Night
Małymi kroczkami do celu... 11:15, 25 kwi 2016

Do góry
I po zakupach od dzisiaj w moim ogrodzie zamieszkaja dwa takie oto berberysy

I takie drzewko, nie mogłam się oprzeć

Ogród w cieniu brzozy 11:14, 25 kwi 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Twoja Alba jest cudowna, musiałam ją zobaczyć
Ślad wysiewów imponujący i brateczki ujmujące u każdego w innych kolorkach
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:13, 25 kwi 2016

Do góry
Przekopałam, wybrałam korzenie chwastów i zaczęłam roszady roślinkowe Tylko te siewki... Głupia zapewne jestem, ale szkoda mi ich było i chciałam uratować jak najwięcej, aminek ładnie się wysiał, przegorzana sporo... A to ratowanie jest czasochłonne bardzo
Przed przesadzaniem rabata po lewej cała w chwastach, bo tam tej wiosny jeszcze nie dotarłam. Przez jej środek musiałam wykopać wszystkie rośliny, bo tam idzie linia żywopłotu.
Przed i po.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:11, 25 kwi 2016

Do góry
Dla Alicji paulownia
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:08, 25 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Pogoda dopisała, w powrotnej drodze nas śnieżyca z gradem złapała!
Ale po kilku kilometrach poszła w inna stronę.
Spotkanie było takie, że bez przerwy śmiały nam się buziaki.
Gadałyśmy jak najęte, jakbyśmy się znały przed niejednym świętem.
Recenzje rymowaną zrobię, jak co nieco ułożę sobie. Tymczasem odsyłam do Violi na działeczkę, dziękując jej za przemiłą wycieczkę.

Piękną fotkę macie, nie ma to jak ogrodowiskowe spotkania i pogaduchy o roślinkach. W lubelskim też spotkanko w niedzielę miałyśmy, ja pierwszy raz byłam ale na pewno nie ostatni .
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:06, 25 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Genia cudna i cieszę się, ze ją masz
Moja Genie posadzona w tamtym roku też nie kwitnie ale 2017 będzie jej mam nadzieje

Czyli ja czekam na kwitnienie Black Tulip, a Ty na Genie; mam dużo nowych magnolii, czasu im trzeba, ale potem jak te 20 zakwitnie, będzie piękna wiosnapozdrawiam Kasiu
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:06, 25 kwi 2016

Do góry
mira napisał(a)
Czytałam wczoraj będąc we wrzątku i pękałam ze śmiechu - co przez te 10 godzin zdziałałaś ? strasznie ciekawa jestem bo siać mi się chce ale jak mi bażant pokazał kto tu rządzi to mi się ciut odechciało.Tytoń wylazł?

pozdrawiam

Tytoń wylazł, ma się dobrze, ale na dziejszą noc wniosłam go do domu. Nie ryzykowałam. Bażant taki zadziorny?

Co zdziałałam w sobotę?
Pamiętacie rabatę, pod którą ziemię skopałam jesienią?
Anulajda w raju 11:06, 25 kwi 2016

Do góry
Miałam dosadzać jeszcze cisy semperaurea do żywopłoty ale jest tak zimno że uciekłam ale za to są zdjęcia
Może potem ociepli się, jest szansa bo świeci słońce ale na razie jest zimnica,brrrr
Ogródek Iwony II 11:02, 25 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Klon jesionolistny Odessanum:

Podsadziłam lawendą.

Mam i ja zakupiłam 2 sztuki, rosną w pobliżu i wybarwia się tylko jeden...nie wiem o co chodzi??

Gdzie kupujesz obrzeża? i jaka orientacyjna cena takich ?
Mały ogródek przy bloku - możliwe? 11:02, 25 kwi 2016

Do góry
1.
2. 3. 4.
U Agi - czyli słońce i piach 10:57, 25 kwi 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
A tu będzie kwiatuszek na truskawce

Uwielbiam truskawki-póki co zachadzam do mojego taty po sąsiedzku i mu podjadam-ale trzeba będzie się w końcu przymierzyć z własnym ogródku.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:57, 25 kwi 2016

Do góry
mira napisał(a)

koło rodków tez, ale jeszcze nie kwitną

Ale urosły a pamiętam jak sadziłaś - oj będzie się działo
ha
widziałam stokrotki masz wsadzone w gruncie - kiedy wsadzałaś, słońce czy cień ? mam dużo w donicach i pewnie będę wysadzać do gruntu jak zacznę zmieniać nasadzenia z donic na letnie i sie zastanawiam gdzie dać względem światła - mam miejsce ale w cieniu.

Ja czekam na Twoje jasminowce. I tez sobie kupię!!!! ha
no nie wiem gdzie posadzę

pozdrawiam

Mam ich dużo i azali też, japońskich i wielkokwiatowych, te pod murem też ogromne, ale przez pnie drzew trudno je pokazać, w realu widać
Te stokrotki mam z nasion, jak mi sadzonka przekwitła rok temu, to od razu w grunt siałam i są, tak co rok robię, dopiero szoł się zaczyna, będzie lepiej; u mnie tam słońce późno i dość chłodno tam, ale radzą sobie super.
A kupuj!
Widok niesamowity, jak kwitną ja mam w połączeniu z różowymi żylistkami
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:55, 25 kwi 2016

Do góry
U mnie powtórka....to już 4 noc ze szronem , a deszczu jak nie było tak nie ma

Ogród Ani :) 10:54, 25 kwi 2016

Do góry
Ale śliczne te Maruszki prawie tak ładne jak moja hi hi

Tochula ale żeby zaraz z goownem, mnie? Tak jak Ci mówiłam qpa będzie na jesień, musi być Mam ewentualnie niedaleko pole gdzie na kije chodzę, tam często konie się pasą, to przejdę i jak będą to pozbieram placki No to jest myśl, jesteś moim ciagłym natchnieniem albo motorem - jak kto woli

A te widły aż sobie obejrzałam na all, dalej się zastanawiam po co mi one? Nie umiem obsługiwać takich narzędzi Przecież to do przerzucania tylko jak można tym kopać? Hmmm...
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:53, 25 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Irenko, Hania zna życie, to ma pomysły na rymy.
Magnolii już zaczynam powoli zazdrościć! Może kiedyś jeszcze jedną dokupię?
Póki co stawiam na brzoskwinię 5 maja na kiermaszu będę szukać.
Miłego tygodnia, a potem Majówka!

Sama prawda
No jakiś szał z tymi magnoliami, ale miejsca na nie mamy. Wybieramy konkretne odmiany i w razie co będziemy je formować. Jeszcze 2 dojdą i koniec, 20 wystarczy.
Wzajemnie, u nas majówka imieninowa, a pogoda straszna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies