Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 10:20, 25 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
Dorotko ślicznie ci wszystko ruszyłozazdroszczę bukszpanów moje padły po zimiemam nadzieję że następnym razem uda Ci się z nami spotkać, pozdrawiam

Wszystkie bukszpaniki ruszyły padły mi carexy włosiste brązowe i amazony. Brązowe wygniły, dziady jedne pewnie wymienię, bo tak je lubiłam...
lojalna_ 16:54, 03 maj 2016

dorciabe napisał(a)
Wiosna 2016
Bez strat się nie obeszło, ale będzie miejsce na inne, lepsze
Nie wiem czy ruszą Amazon mist i gold fountain, bo jakieś takie nijakie...

Tak soczyscie jak pokolorowane kotka urocza

Tez mi brązy padły i tez musze kupic juz myslałam ze tylko ja chce kupic to co wymarza .....ulżyło mi
dorciabe 17:11, 03 maj 2016

lojalna_ napisał(a)

Tak soczyscie jak pokolorowane kotka urocza

Tez mi brązy padły i tez musze kupic juz myslałam ze tylko ja chce kupic to co wymarza .....ulżyło mi

Brązy co roku gorsze były, w końcu zdechły, ale posadzę jeszcze , uparta będę
dorciabe 17:31, 03 maj 2016

Troszkę fotek, wszędzie tulipany kwitną, u mnie też kilka kwiatków jestniestety tulipanów mniej,niektóre w ogóle nie wylazły ,inne mniejsze. Jesienią będzie akcja cebula
malgorzata_s... 21:12, 03 maj 2016

Chyba troszkę więcej niż kilka tych kwiatów Też mi kilka trawek padło na amen. Pięknie wiosennie u Ciebie. Pozdrówka zostawiam
mateuszmichn 23:55, 03 maj 2016

Tulipany i rododrony szaleją
pozdrawiam
kamasja 10:15, 04 maj 2016

dorciabe napisał(a)

Goldy wygladaja okropnie, z ośmiu sztuk chyba dwie żyją na pewno, reszta zdechła. Amazony też mnie rozczarowały, mam ochotę wymienic tym razem na carex montana.
Najładniejsze mam seslerie jesienne.
Ice dance nie wyjściowe, ale zaczęły kwitnąć.

Poczekaj jeszcze z goldami u nas bardzo późno ruszają, ja w ubiegłym roku też myślałam, że padły ale odbiły ładnie. Teraz też wyglądają na suche, ja czekam cierpliwie. Natomiast moje ID chyba wyżarły ślimaki, bo wyglądają fatalnie. Pozdrawiam wreszcie słonecznie. Dziewczyny na Śląsku cieszą się z tulipków a u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, a rodki mają pączki.
dorciabe 12:18, 04 maj 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Chyba troszkę więcej niż kilka tych kwiatów Też mi kilka trawek padło na amen. Pięknie wiosennie u Ciebie. Pozdrówka zostawiam

Gosia cieszę sie z tego co zakwitło
Z trawami jakaś porażka, kilka ID wygniło w środku,wylażą przy pociągnięciu, ale prawie na pół metra rozłogi im poszły i te żyją.
Wymieniam je , bo te rozłogi mnie wkurzaja. Będzie variegata
Pozdrawiam
dorciabe 12:20, 04 maj 2016

mateuszmichn napisał(a)
Tulipany i rododrony szaleją
pozdrawiam

Piękny czas, mają swoje 5minut
dorciabe 12:28, 04 maj 2016

kamasja napisał(a)

Poczekaj jeszcze z goldami u nas bardzo późno ruszają, ja w ubiegłym roku też myślałam, że padły ale odbiły ładnie. Teraz też wyglądają na suche, ja czekam cierpliwie. Natomiast moje ID chyba wyżarły ślimaki, bo wyglądają fatalnie. Pozdrawiam wreszcie słonecznie. Dziewczyny na Śląsku cieszą się z tulipków a u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, a rodki mają pączki.

Czekam jeszcze, bo i tak nie mam nic na wymiane. Dziwnie wyglądaja, bo całe suche, aż trzeszczą, a gdzies zupełnie z boku kwitną. Zobaczymy co z tego będzie.
W ubiegłym roku o tej porze, miskanty były do kolan, a dzisiaj nie ma jeszcze nic zielonego. Zapóźnienie ma Matka Natura