Karolina
- Dissectum w donicy wyszedł Ci super a możesz pokazać ciut więcej tarasu tak z lekkiego oddalenia bo ostatnio cuś mało fotek widzę u Ciebie na wątku z tej części ogrodu - no nie wiem czaisz się jak ruski z dunią
Może dostają zgnilizny pnia bo kora utrudnia dopływ powietrza.
Przede wszystkim rozgrzeb i zobacz na pnie.
Podlewalas tylko linią kroplujaca? Jeżeli to młode drzewka to takie podlewanie w upały niestety może nie wystarczyć. Po zimie mogły dodatkowo przeschnac i dlatego tak wyglądają. Jaka masz ziemię w ogrodzie?
To, że podczas wczorajszej burzy spadł grad, dowiedziałam się dzisiaj będąc na działce. Świeżo rozwinięte iryski pumila zniszczone, połamane niektóre tulipany i trochę uszkodzone liście.
Tulipany kończyły kwitnienie i dzisiaj większość ogłowiłam. Zostało niewiele...
Nie sadź bliżej jak 80cm od szmaragdów, tak mi jeszcze do głowy przyszło jak nie chcesz poszerzać rabaty to zetnij róg koło jodły i będziesz tym sposobem miała miejsce na berberysy
Witaj Kasiu, ja też zauważyłam że inne rośliny też tak mają, czas pokaże.Chyba sobie fundnę sprawdzenie ph ziemi.
Jeśli chodzi o tawlinę to moja nie ma odrostów z jednej strony jest koszone. Może taka odmiana nie wiem. Ja jej o tej porze nie lubię bo jest strasznie pstra. Jak kwitnie to mi się podoba. Tak dumam że chyba dostanie miejsce na przedplociu. Albo wysdź tak żeby było w koło koszenie albo na przedpłocie z nią .
Zaznacz tę bestyjkę czerwoną nitką, jak będziesz wykopywać, by ci się nie zawieruszyła między gawiedzią.
Ładnie nam kwitną tulipanki, a mogłoby u mnie być lepiej, gdyby te 50 szt nie zgniło. Ale i tak z porządnej firmy, i moje z ub, lat jakoś dają kolor w ogrodzie. A za 2, 3 dni zacznie się kwitnienie moich azalii pontyjskich i Rh. Biały już pokazuje, że jest przygotowany.