Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:25, 01 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Ja już nie chlipię
A kawy jeszcze nie piję dopiero śniadanie

.. no to smacznego ... a Twoje chlipanie to ze szczęścia....?... albo ze śmiechu.. bo czarna rozpacz w grę nie wchodzi raczej, Tyś urodzona optymistka..

Dziewczyny.. odmeldowuję się... do wieczora

Chlipanie było deszczyku
Ale teraz juź z kawą Wam towarzyszę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:24, 01 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Miłego wieczoru z urwisami Ci życze

to będzie dziś po pracy i całą nockę; potem jeszcze ciut w niedzielę, a potem nadrabiam zaległości domowe i ogrodowe, po całym tygodniu pracy; mało mam tego czasu, raptem 1 dzień w tygodniu i to nie zawsze, dlatego wieczne niedoróbki i zaległości!
będę się bawić, czytać bajki i ganiać w berka ile sił starczy
miłego weekendu Marzenko, zdaje się, że u ciebie dziś pożegnanie lata

Oj to Irenko będziesz siała miłość wokół siebie
A czy do wnuków człowiek ma rzeczywiście inną cierpliwość???
Tak Irenko tradycyjne pożegnanie lata u nas dzisiaj .... I pogoda też jak na pożegnanie
Ogród do kwadratu 09:42, 01 wrz 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
Wielkie dzięki Danuś. Ok będzie grab. A jak myślisz ile tych drzewk kupić aby nie było ich zbyt gęsto?
Odmiana Frans Fountaine ma węższą koronę niż Fastigiate. Czy grab można dowolnie formować? Wzdłuż i wszerz? I wciąż mam pytanie odnośnie korzeni?
Super link. Już zaczynam oglądć.

Fastigiate ma wąski pokroj ale dorosłe drzewa niefomowane widziałam o kształcie takiego wielkiego liścia lub jaja ok 5 m wysokie i szerokie na 3 m. Chyba chcesz się w miarę szybko osłonić przed sąsiadem a graby szybko nie rosną poza pospolitym...
Graby można dowolnie formować, widzialam w parkach zamkowych kilkusetletnie drzewa formowane na mury 10 metrowe. Zatem można je dobrze utrzymać w ryzach. O ile mi wiadomo mają głębokie korzenie trzeba jednak pamietać, że zabiorą miejsce i wodę innym roślinom. Czy planujesz nawadnianie???

Ja nie ma wątpliwości czy sadzic za murem drzewa ale w tej rabacie obrzeżonej to podobnie jak M mialabym wątpliwości, czy nei zaszkodzi to murkowi...
Ogród do kwadratu 09:26, 01 wrz 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Agnieszko niestety będziesz miała ciaśniej na ogrodzie , bo ja sie juz wygodnie w nim rozsiadłam i nie zamierzam się ruszyć Bardzo mi się tu podoba i zostanę na dłużej
Moje oczy będą się cieszyć trawami , bielą otynkowanych rabat i milionem innych cudowności Serdecznie Cię pozdrawiam.

Malgoś widzisz jak ciągnie nas do geometrii
gusiarz poczytaj porady Danusi nt drzew właśnie u Malkul
Ogród do kwadratu 09:21, 01 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Witaj serdecznie Bardzo mi się u Ciebie podoba, rabaty wyglądają oryginalnie
Co do kształtu rabat na pewno znajdziecie z Marzenką wspólny język, bo ona też ma takie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie

I mieszkasz niedaleko na prawdę świetnych forumowiczek - zobacz do mapy ogrodów

Rzecznik ogrodowiska jak zwykle czujny dziękuję za miłe słowa.
Oj Gosia ogród śpsię rewelacyjnie zapowiada czytam dalej
Zielony galimatias 09:18, 01 wrz 2012

Do góry
Eva zamorduję cie Mózg mi sie jeszcze nie obudził a Ty pytasz, pytasz, pytasz
Pęcherznica duża rośnie, dwumetrowy żywopłot bez problemu z niej zrobisz, już za dwa lata taka będzie. Drzew pomiędzy nie wtykaj bo jest bardzo ekspansywna. Jesli drzewa to przed szpalerem pęcherznicy i wtedy dalabym coś w kontrastowym kolorze do żółtych pęcherznic.
Reszta odpowiedzi jak je przetrawie

Plantan można bez problemu formować, ale tak wielkiego drzewa w pobliźu fundamentu domów i ścieźek nie radzę sadzić
Najbardziej to mi się altany z korony platanów podobają
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:12, 01 wrz 2012

Do góry
Ja już nie chlipię
A kawy jeszcze nie piję dopiero śniadanie
Zielony galimatias 08:56, 01 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

już takie drzewko widzę na tej ceglanej ścianie ... tylko oczami wyobraźni bo to w końcu sąsiada ściana ... chyba nie wolno ... pozostaje moja własna od zachodu ... ooooo ...na tym przedłużonym tarasie ... ... już widzę jaki Adamo będzie szczęśliwy jak się dowie ... ... i wszystko powiem ... gdzie i o której i kto mi to zrobił ... tj ... odebrał spokój

Mi się coś takiego marzy już od kilku lat kiedyś to marzenie trzeba będzie zrealizować

ot, babiszony.... zaraz mi się turkuć pomysłodawek włączy, którą ścianę mogę zagospodarować..... albo gdzie ją wybudować........

Madżenka, chili platany odpadają... Em czytał i tożsamo potwierdził - rosną wysoooooko..... Czyli, że grab, graby, graby...?.... z Grabiami mi się kojarzy, z "pograbiłam sobie"... ....

A gdyby graby na ogrodzenie, jako szpalerek nad pęcherznicami - piętro dosłownie górne, hihi.......
bo pęcherznice to szczerze nie wiem jakie wysokie urosną...?... i czy widoki ewentualnie przysłonią...?
jeśli tak - to graby niepotrzebne przy ogrodzeniu... wtedy przy ścieżce jak najbardziej
jeśli nie - to wysokie piętro, niech będzie umownie "balkonik" nie byłoby goopie.. ale może zakłócić całość - bo wtedy obustronnie trzeba by je posadzić, czyli po prawej i po lewej stronie ogrodu...tak myślę...

A co dać za koło Pani Prodżektant?...
Tego świerka serbskiego, o którym rozmawiałyśmy?... czy w kółeczko graby po obrzeżu?...

A w środek ?.. magnolię?.. świdośliwę?... i dookoła bukszPANY... zawinięte w trąbkę...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:44, 01 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Wątek jest twój,mój ,Asc możemy na nich pisać i pokazywać co chcemy.Rotacja zrobi się sama kto będzie chciał ten czy inny wątek odwiedzać .
Nawet sama Szefowa tak na dobrą sprawę nie powinna jako właścicielka mieć do nas pretensji o to ,że u "siebie"piszę o psie czy wrzucam przepis na kremówki.Przecież forum nie jest jakimś fanatycznym miejscem - tak sądzę
Normalne ,że w momencie kiedy się bluzga,obraża innych robi jakieś podłe "figle"wtedy po zgłoszeniu do moderatora taki ktoś zostaje usunięty.To dotyczy każdego forum w internecie .
Więc wziąć dziewczyny na luz i pisać co się rzewnie podoba.

Marta święte słowa Tylko kto za moderatora robi???

Ronin jest moderatorem forum

Myślałam, że administratorem nie moderatorem
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:43, 01 wrz 2012

Do góry
Ale przyjemna kawka
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:39, 01 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
witam kawkującego szwędacza ... u mnie pada ... no to plener mam z głowy ... ...

gdyby pogoda była tak idealna jak

jej kwiat

Iza wg prognozy o 18 ma u Ciebie padać pewnie zaraz przestanie
Ogródkowy chaos u monitki 08:37, 01 wrz 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Gosia aleś bystracha No nie kolumnowe bo nie bylo red pilarów i wzięłam harleqin. Może być? on bardziej kulkowo rośnie jak nie będzie grało to na drugą stronę dam. No i jedna trawa do przesadzenia jest bo jakoś krzywo mi wyszła...

Kondzio zmainy od dawna ale wreszcie dobiegaja ku końcowi

Czy przypadkiem te berberysy to takie wieeeeeelki nie rosną? Moźe lepiej je za hakone posadzić?
A co to za drzewko pomiędzy hakone??
Ciekawa jestem jak hakone posadzić, bo teź mam i zastanawiam si jak szybko rosną by zrobiły takie wielkie poduchy??
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:30, 01 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

O kurcze, ale do nadrobienia...Madżenka nie produkuj tyle stron, wyskoczyłam tylko na "Zakochani w Rzymie" a tu ich aż 7 !!! No, dziś już już idę spać

Marta i jak film????? warto???? Woody w formie?

Ja jutro idę się "odchamić" i się zastanawiałem albo nad tym albo nad step up - wybrałem to drugie

Sebek coś ty, koniecznie Woody a potem idź potańczyć
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:30, 01 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Heniutek

Bo mój tata Henryk a ja Heniutek
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:29, 01 wrz 2012

Do góry
marzena napisał(a)
ten Twój 'potwór' bardzo piękny i sympatyczny...
miałam pytać o nazwę, ale już dojrzałam... szkoda, że jednak nie zimuje...

Marzenko potwór sympatyczny tylko przesadza z siłą wzrostu
Miniaturowy ogródek 08:29, 01 wrz 2012

Do góry
Wiąz mnie zachwycił
Gratulacje z okazji 200-tki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:26, 01 wrz 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Kto rozpozna roślinę w nogach czosnku?

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=60816

Na dodatek nie opisali ale ponieważ CHFS może Danusia pomoże
O....! 08:20, 01 wrz 2012

Do góry
Marzenko mów co chcesz, jeśli to nie raj to co najmniej polska Toskania
A którą porę roku u siebie najbardziej lubisz?
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 08:16, 01 wrz 2012

Do góry
Ale będzie super ciekawa jestem jaki wariant doniczkowy wygra?
Zielony galimatias 08:13, 01 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
już takie drzewko widzę na tej ceglanej ścianie ... tylko oczami wyobraźni bo to w końcu sąsiada ściana ... chyba nie wolno ... pozostaje moja własna od zachodu ... ooooo ...na tym przedłużonym tarasie ... ... już widzę jaki Adamo będzie szczęśliwy jak się dowie ... ... i wszystko powiem ... gdzie i o której i kto mi to zrobił ... tj ... odebrał spokój

Mi się coś takiego marzy już od kilku lat kiedyś to marzenie trzeba będzie zrealizować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies