Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:09, 11 wrz 2020

Do góry
bialydomek napisał(a)
Danusiu,
pociągiem to na jakiej stacji wysiadac?
od której godziny ogród jest w soboty i niedziele otwarty?

Wszelkich informacji co do godzin zawsze patrzcie w wątku o dniach otwartych. Od 10 do 16 jest otwarte.
Jedzie autobus podmiejski do Krakowian, w Alei Krakowskiej przystanek Grzędy, lub z Piaseczna są autobusy do Jastrzębca, stąd jest najbliżej na skróty.
Nie ma do mnie komunikacji miejskiej.

Pociągi najbliższe myślę że Tarczyn.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:55, 11 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ależ nie, to nie ma nic do rzeczy. Nie jestem w ogrodzie w ciągu dnia i nie robię zdjęć. No bo co tu robić? Nic się nie zmienia, nic się nie dzieje, ciągle tak samo. Ale mam ładnie, poprzycinane posprzątane obecnie, tylko z tyłu nieco nie zdążyliśmy

Obojętnie czy jest tak samo, czy nic się nie dzieje zawsze z chęcią bukszpanowy na formach oglądam. Szczerze mówiąc już się za nim stęskniłam.
Często oglądam wizytówkę
Problem z samosiejkami (przeniesiony) 00:37, 11 wrz 2020

Do góry
Przeniesione do chwastów https://www.ogrodowisko.pl/watek/3069-chwasty-w-ogrodzie-odchwaszczanie?page=16#post_2
Chwasty w ogrodzie - odchwaszczanie 00:36, 11 wrz 2020

Do góry
marzenap napisał(a)
Witam,
Posiadam w ogrodzie mnóstwo niskich samosiejek.
Prawdopodobnie dostałam to od kogoś kiedyś, ale strasznie mi się o rozrasta i nie wiem jak to stępić.
Proszę o pomoc.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:35, 11 wrz 2020

Do góry
Wyryłam też drugą stronę altany, ale mało co wsadzone, bo tylko trawa zdjęta i położona w innym miejscu. Czekam na siły męskie, bo to co chcę wsadzić nijak mi się nie da wydobyć z ziemi. Mus dwóch chłopaków mieć do pomocy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:47, 10 wrz 2020

Do góry
Ależ nie, to nie ma nic do rzeczy. Nie jestem w ogrodzie w ciągu dnia i nie robię zdjęć. No bo co tu robić? Nic się nie zmienia, nic się nie dzieje, ciągle tak samo. Ale mam ładnie, poprzycinane posprzątane obecnie, tylko z tyłu nieco nie zdążyliśmy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:44, 10 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie mam teraz liczenia opuchlaków w bukszpanowym, liczenie było 4 lata temu i wtedy stosowaliśmy nicienie. Teraz nie liczę opuchlaków, ale różaneczniki wyglądają dobrze, gorzej z bluszczem. Ja w każdym razie odpuszczam, bo mnie w domu praktycznie nie ma.

Do Mospilanu jeszcze nie "dotarliśmy". Za dużo tego na głowie mamy.

Danusiu czy to znaczy, że już nie będzie zdjęć z Bukszpanowego?
Ogród z lustrem 11:01, 09 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Witam.
CUDOWNY OGRÓD.
Pani Danusiu jaka jest szerokość rabaty ze świerkami serbskimi i tujami?
Czy kora i kamyczki leżą bezpośrednio na ziemi i jaka grubość warstwy?
Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:12, 09 wrz 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Moje posadzone na przedpłociu w trawie porażka.

Chciałabym aby to wyglądało u mnie w trawie tak, ja tylko mam o wiele więcej kolorów, bo zrobiłam mix wszystkiego co było w donicach. Zdjęcie zrobiłam przy zamku w Niemczech na jakiejś imprezie ogrodniczej.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 06:58, 09 wrz 2020

Do góry
Nie mam teraz liczenia opuchlaków w bukszpanowym, liczenie było 4 lata temu i wtedy stosowaliśmy nicienie. Teraz nie liczę opuchlaków, ale różaneczniki wyglądają dobrze, gorzej z bluszczem. Ja w każdym razie odpuszczam, bo mnie w domu praktycznie nie ma.

Do Mospilanu jeszcze nie "dotarliśmy". Za dużo tego na głowie mamy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:08, 09 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Chodziło o to, że walka z opuchlakami przy pomocy nicieni (Larvanem) daje coś, a nawet dużo, ogranicza bowiem liczbę opuchlaków bardzo znacząco, ale ich nie likwiduje całkowicie, a Larvanem na 1 hektar kosztowałby fortunę

W bukszpanowym po zastosowaniu nicieni zamiast 300 opuchlaków dziennie, znajdowaliśmy 10. Ale teraz znowu są.

Danusiu to masz duża inwazję tego szkodnika
pisałaś niedawno o stosowaniu Mospilanu na opuchlaki robiłaś może próby z tym środkiem?
Zaczelam stosować wrotycz w swoim małym ogrodzie jedza mi głównie rozaneczniki liczę że zadziała
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:46, 08 wrz 2020

Do góry
Aniu, ciebie to nikt nie pobije w tulipanach, ja już nie mam tyle siły. 20 tys. przebieraliśmy po donicach, tyle się namnożyło mniej więcej. Już posadzone.

A inne - nowe idą w paczkach kurierami
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:43, 08 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czy kupujecie już cebule? ja mam już złożone zamówienie w przedsprzedaży, realizacja po 8 września. Ale będę sadzić raczej tylko do gruntu na nowe rabaty.
A do donic tylko na wejście do ogrodu. Mam za to niespodziankę w wielkim trawniku na froncie. Eksplozja w kwietniu/maju/2021. Już się nie mogę doczekać.

Danusiu, to pytanie na czasie
W moim przypadku nazywa się "tulipanozą"
Mam przygotowanych już 3000 cebul, drugie tyle jeszcze nie przebrane, a z ekranu komputera cały czas wołają do mnie cebule takich odmian, których jeszcze nie mam
I co tu na to poradzić?

Cudne zmiany widzę w Waszej Anglii
Mam nadzieję, że kiedyś w końcu tam dotrę
Pozdrawiam serdecznie
Coś jeszcze, coś więcej... 19:36, 08 wrz 2020

Do góry
Jak pastelowo pod domem No pięknie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:26, 08 wrz 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Fajne ciemne żurawki

Cały czas daję te same wszędzie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:25, 08 wrz 2020

Do góry
brysia napisał(a)

Ja w tym roku kupiłam 50 szt białych i 50 szt ciemnych Queen of night i teraz zastanawiam się jak je posadzić razem? Chcę pas wzdłuż rabaty, ale teraz zastanaiam się czy nie powinnam mieć więcej jednego koloru, a mniej drugiego? Danusiu co poradzisz? Widziałam gdzieś u ciebie takie zestawienie. Jak je mieszać?

Po połowie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:24, 08 wrz 2020

Do góry
Bog napisał(a)

Danusiu nie zrozumiałam o co chodzi z tymi nicieniami?

Chodziło o to, że walka z opuchlakami przy pomocy nicieni (Larvanem) daje coś, a nawet dużo, ogranicza bowiem liczbę opuchlaków bardzo znacząco, ale ich nie likwiduje całkowicie, a Larvanem na 1 hektar kosztowałby fortunę

W bukszpanowym po zastosowaniu nicieni zamiast 300 opuchlaków dziennie, znajdowaliśmy 10. Ale teraz znowu są.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:35, 08 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czy kupujecie już cebule? ja mam już złożone zamówienie w przedsprzedaży, realizacja po 8 września. Ale będę sadzić raczej tylko do gruntu na nowe rabaty.
A do donic tylko na wejście do ogrodu. Mam za to niespodziankę w wielkim trawniku na froncie. Eksplozja w kwietniu/maju/2021. Już się nie mogę doczekać.

Ja w tym roku kupiłam 50 szt białych i 50 szt ciemnych Queen of night i teraz zastanawiam się jak je posadzić razem? Chcę pas wzdłuż rabaty, ale teraz zastanaiam się czy nie powinnam mieć więcej jednego koloru, a mniej drugiego? Danusiu co poradzisz? Widziałam gdzieś u ciebie takie zestawienie. Jak je mieszać?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:29, 08 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pięknie obsadziłaś to miejsce różnymi roślinami bardzo mi się podoba.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:12, 08 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dają, ograniczają populację nicieni i w bukszpanowym walczyliśmy, koszt duży masakra a tutaj koszt byłby n i e w y o b r a ż a l n i e wielki. Nie stać mnie na nicienie na 1 hektar póki co. Wolę krety.

Danusiu nie zrozumiałam o co chodzi z tymi nicieniami?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies