Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:29, 09 cze 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
to ten leśny śmiałek? nie rozsiewa sie?

To ten leśny, nie wiem jeszcze czy się nie rozsiewa, kwitnie pierwszy raz, zaraz mu planuję te kłosy wyrwać, to może nie zdąży, a wysoki na jakieś 80 cm.

Tu ma być ogród :) 10:29, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

też je masz? nie widziałam na żadnej fotce u Ciebie, a wydaje mi się, że wnikliwie oglądałam, bo tak mi się u Ciebie podoba, że ACH!

Pod ścianką są z karatawskimi ... i zamierzam jeszcze ich dokupić ... chyba wolę niższe ... gladiatory za bardzo sie wyginają i Krzyśki są delikatniejsze
Tu ma być ogród :) 10:28, 09 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ale fajne umbry kupowałaś. Kurcze szkoda że u nas kosztują majątek.

edit: wstawiłam te pomidory.

Już nie pamiętam ile kosztowały, ale tanie też nie były - najważniejsze wtedy dla mnie było, żeby znaleźć 8 szt. podobnych i odpowiednio wysoko szczepionych, te mają szczepienie na wysokości 2,2 m i wydaje mi się, że idealnie to wyszło na tle ogrodzenia.
Pogubiłam się po drodze... 10:25, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ojej zdjęcie z naparstnicami cudne, można się gapić i gapić....
dziękuje Edytko
Anna i Ogród 10:25, 09 cze 2017

Do góry
Zdjęcia nie kłamią, dużo większe masz pomidory niż moje - zresztą wczoraj u siebie zdjęcie pokazywałam to możesz porównać.
A kwitną już? Moje zaczynają.

Poobrywaj im te liście na dole, żeby nie skupiały się na ich wyżywieniu.

Jakie masz odmiany?
Tu ma być ogród :) 10:21, 09 cze 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Pięknie
ten szpaler twoich wiśni robi mega wrażenie

Bardzo mi miło
Z boku na zdjęciach daje już fajny widok, od frontu to jeszcze pustki między nimi bo sadzone co 2,8 m i naczekam się jeszcze aż korony się zetkną ze sobą, ale jak na razie jestem zadowolona z tego wyboru.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:19, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

życzę Ci, żeby nigdy do Ciebie nie doszły, może tupot setek kopyt na to nie pozwoli
ojjjjjj to było złośliwe
Pogubiłam się po drodze... 10:19, 09 cze 2017

Do góry
Ojej zdjęcie z naparstnicami cudne, można się gapić i gapić....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:15, 09 cze 2017

Do góry
siakowa napisał(a)

podpisuje sie pod czarnulką i pod lavendą ale na szczęście nie pod nornicami

życzę Ci, żeby nigdy do Ciebie nie doszły, może tupot setek kopyt na to nie pozwoli
Ogrodowa przygoda Łukasza II 10:14, 09 cze 2017

Do góry
Łukasz, ale czochów się dochowałeś - te ilości robią efekt Wow.
Obstawiam, że w tej wielkiej trójce masz Globemastety i Krzyśki, tylko ostatniej pozycji mi brakuje, co to będzie?

Chyba nie pisałam, wszystkie kocimiętki od Ciebie fajnie urosły i sporo rozchodników żyje teraz tylko czekać aż porosną do właściwych rozmiarów i zaistnieją na rabatach.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:14, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Czarnulka światowa, no naprawdę niebanalna budowla doszła na Waszym podwórku, bardzo mi się podoba!

No muszę to napisać, tęsknię ta Twoją lawendą - może za rok zmienię zdanie jak roślinki porosną, ale na razie Vivy mi brak!

No i najgorsza sprawa, tak się chwaliłam, że nornic nie mam i co - doszły do mnie!
I trutki nie chcą żreć, odstraszacz mają gdzieś - nie wiem co jest grane!
Nawet pod setkami czosnków główkowatych tunele pokopały - jak tak dalej pójdzie to mi też ogród wszamają!

Jedna odmiana jarzmianek też mi choruje, ale inaczej te objawy wyglądają niż u Ciebie, dwa dni temu im liście poobrywałam, szkoda, że teraz dopiero u Ciebie o problemie czytam bo bym fotkę cyknęła - zresztą może już coś nowego zainfekowane i da radę zdjęcie zrobić.
Będziesz czymś pryskać? Mam w domu trochę różnych środków grzybobójczych tylko jeszcze nie wiem czego użyć.

podpisuje sie pod czarnulką i pod lavendą ale na szczęście nie pod nornicami
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:07, 09 cze 2017

Do góry
Czarnulka światowa, no naprawdę niebanalna budowla doszła na Waszym podwórku, bardzo mi się podoba!

No muszę to napisać, tęsknię ta Twoją lawendą - może za rok zmienię zdanie jak roślinki porosną, ale na razie Vivy mi brak!

No i najgorsza sprawa, tak się chwaliłam, że nornic nie mam i co - doszły do mnie!
I trutki nie chcą żreć, odstraszacz mają gdzieś - nie wiem co jest grane!
Nawet pod setkami czosnków główkowatych tunele pokopały - jak tak dalej pójdzie to mi też ogród wszamają!

Jedna odmiana jarzmianek też mi choruje, ale inaczej te objawy wyglądają niż u Ciebie, dwa dni temu im liście poobrywałam, szkoda, że teraz dopiero u Ciebie o problemie czytam bo bym fotkę cyknęła - zresztą może już coś nowego zainfekowane i da radę zdjęcie zrobić.
Będziesz czymś pryskać? Mam w domu trochę różnych środków grzybobójczych tylko jeszcze nie wiem czego użyć.
Tu ma być ogród :) 10:06, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to ten leśny śmiałek? nie rozsiewa sie?
Tu ma być ogród :) 09:55, 09 cze 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Edytko cuuuudny ogród !!!!

Aniu, za wielkie to słowa dla mnie - ciągle bym coś jeszcze przerabiała, ale wiem chociaż w jaką stronę zmierzam i kiedyś osiągnę zadowolenie
Tu ma być ogród :) 09:54, 09 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

z ty sianiem to u mnie kiepsko predzej kupie jak je spotkam

u Sebka chyba się siały.
Ale kłącza tanie są, ja w promocji kupowałam po 1,6 zł więc można się obłowić.
Tu ma być ogród :) 09:52, 09 cze 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Krzyśki też ubóstwiam, są w moim top 3 Reszta ogrodu piękna, a warzywnik podziwiam nie mam do tego w ogóle ręki

W tym roku zdecydowanie bardziej poświęcam się części użytkowej ogrodu, zawsze chciałam mieć, bo nie ma jak wyskoczyć do ogródka i przynieść wszystko swoje do zupy i radość dziecka z zebranych owocków

Ciekawa jestem tych Twoich topów, dla mnie w takiej trójce też będą Krzyśki i Globemastery, nad 3 pozycją musiałabym się zastanowić, lubię Purple Sensation, ale w tym roku wybitnie krótko kwitły.
Tu ma być ogród :) 09:48, 09 cze 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Ładnie rośnie ilu letni jest ??

Ewcia, ja kupowałam we wrześniu 2015 jako dorodne okazy, napisałam, że się zbierają bo jak co roku przymrozek je ściął gdy już młode listki miały i musiały znowu od zera ruszać.

Takie były przy zakupie.

Tu ma być ogród :) 09:45, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja też

też je masz? nie widziałam na żadnej fotce u Ciebie, a wydaje mi się, że wnikliwie oglądałam, bo tak mi się u Ciebie podoba, że ACH!
Tu ma być ogród :) 09:41, 09 cze 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Edytko jak długo masz umbry przy palikach?
Nadajesz im kształt jakoś, czy samoistnie rosną w takie kule? Moje wciąż jakby w kształcie trójkąta ...

Kupione na koniec kwietnia 2015 - tak wyglądały

Nigdy nawet gałązeczki nie przycięliśmy, prawie idealne kulki rosną - tylko nie wiem czemu nie są równe kilka ma korony bez mała dwukrotnie większe niż pozostałe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies