polinko nie wiem czy to idealny sposób na układanie kamieni, bo niektóre się chwieją
ale wczoraj czytałam instrukcję doświadczonej osoby, która pisała, że w pierwszym roku mogą się chwiać,
potem mają się ułożyć, usiedzieć i powinny być stabilne
no i to sposób na glebę przepuszczalną, u nas tu woda nie stoi
natomiast wokół studni, gdzie nam woda zalega przy opadach, będziemy dawać jeszcze na dno warstwę żwiru i ją ubijać/zagęszczać
No ja nie wiem jak hakone można nie lubić...Oj Toszka, Toszka Gdzie Ty byś drugiego takiego dobrego człowieka znalazła
Mój eM po ostatniej mega wpadce w drugim ogrodzie ma przymusowe nauki z nazewnictwa traw. Twój hacone nie lubi a mój cały ogród obsadziłby tylko Grackami i moliniami
Na poważnie Iwona to wiesz, że tych moich traw nie było by gdyby nie Twoja i Mazana wiedza!!
Paulinko, dziękuję Jak j...jeszcze ciepła to jest ok. ale my ogrodnicy wiemy, że to dłuuuga zima po niej nadchodzi i jak ogólnie lubię mrożną, śnieżną zimę to najbardziej denerwuje mnie zimna wiosna. Ale nie ma co jeszcze o tym myśleć, można powiedzieć, że dopiero lato się rozpoczeło
Życze chłodnej nocy!
Zazdroszczę ci tych traw, tak pozytywnie... mój eM nie do końca do traw przekonany... hakone nie lubi!!!! Wstyd mi jakiego chłopa znalazłam co to hakone nie lubi Jeszcze rozwodu nie wzięłam, bo jedno co go ratuje to to, że lubi Silvery i ciemierniki.
Iwonka,niestety u mnie z cierpliwością problem
Od dzisiaj leje tam hektolitry wody i może za miesiąc będzie już coś godnego do pokazania Ale powiem Ci, że koncepcja chyba nam wyjdzie...
Zrobił się to prawda ale wcale nie trzeba potykać się o tłumy ludzi i wysłuchiwać płaczących dzieci. Nie mam takich wspomnień z dawnych lat więc łatwej mi dostosować tę nową rzeczywistość do moich oczekiwań Udaje się
Pozdrawiam
Patagońska. Ona jeszcze mała-ma może 30-40 cm.O szczegóły trzeba się pytać Iwonki-Żabki
A trawy dziękują, choć mam nadzieję, że jeszcze podrosną trochę