Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródkowe rewolucje

Ogródkowe rewolucje

Toszka 22:33, 05 sie 2017

Daj hakone macra albo Nicolas (bardzo podobne). Różnią się tylko kolorem na jesieni - 'macra' pomarańczowo-żółto-miedziana, a 'Nikolas' wpada w czerwień.

Admiration teraz zielenieje. Natychmiast przytnij jesli chcesz mieć teraz kolor - ostatni dzwonek. Zaczerwieni się nowymi przyrostami. Admiration tnę zawsze w połowie lipca.
kamcia 23:01, 05 sie 2017

Jak tylko znajdę hakonę to kupię.

Admiration jutro przytnę. Dziękuję. Zapamiętam, że w połowie lipca mam go przycinać.

moja limka nie limka

polinka 23:08, 05 sie 2017

Uwielbiam takie wypieszczone rabaty A jeszcze bardziej ogrodniczki, które tak się przykładają do przygotowania gleby!
Pamiętam jak mi Toszka z Mazanem "kładli" do głowy podstawy ogrodniczkowania i jaki wpływ na kondycję roślin ma to co się znajduje w glebie.

Buziaki Kami
kamcia 21:35, 08 sie 2017

Polinko, dziękuję . Chcę, aby trawki miały u mnie dobrze .

Dzisiaj przyszła mi paczka z pięknymi grackami. Zdążyłam je nawet posadzić, ale zdjęcie dam jutro, bo już ciemno było i komary mnie z ogródka wygoniły.

Przyszły też wrzośce golden starlet. Rabatka skończona. Szkoda tylko, że w sadzone w zeszłym roku hortensje polar bear tak słabo kwitną .

polinka 21:48, 08 sie 2017

Kami a hortki podlewasz jakimś nawozem?
Johanka77 22:09, 08 sie 2017

Kami te Twoje rabaty są robione przy pomocy ekierki, cyrkla i kątomierza! Jest tak idealnie i porządnie!

Czekam na gracki Mnie też 3 wieczory z rzędu komary wyganiały z rabaty
kamcia 22:26, 08 sie 2017

Polinko ze 3 razy podlałam florovitem, a wiosną sypnęłam azofoską. Może częściej powinnam podlewać florovitem?, nie wiem, podpowiedz jak powinnam robić

Asiu, wrzośce na oko sadzone, gracki dzisiaj z miarką, co 50 cm . Jak wszystko urośnie to nie będzie tej "równości" widać.

Gracki sfotografuje jutro. Na razie pusto, cała rabata do obsadzenia. Gracki są jako rama
polinka 22:30, 08 sie 2017

Kami polecam Magiczną Siłę do hortensji. To jest granulat do rozpuszczania.
kamcia 22:33, 08 sie 2017

Polinko,ale jeszcze teraz mogę zastosować, czy już od przyszłego sezonu?
kamcia 20:04, 10 sie 2017

Posadziłam Gracillimusy i cyprysika aurea nana, nie chciałam by cyprysik był pod linijkę i wyszło coś takiego:

i... nie podobało mi się

dzisiaj przesadziłam i jest tak
między cyprysikiem, a grackami posadziłam przetacznika bo nie miałam co z nim zrobić zobaczymy jak się skomponuję

Kory mi brakło i podsypałam tylko pod trawy, bo w sobotę jedziemy rodzinkowo w Pieniny i chcę, aby kora trochę wilgoci trzymała.