Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:44, 23 cze 2017

Do góry
Szałwia Amethyst, w donicy Harlow Carr, knautia

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:40, 23 cze 2017

Do góry
Szałwia muszkatołowa z nasionek od Gosi, jedyne jabłuszko na jabłonce, penstemon i knautia

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:34, 23 cze 2017

Do góry
Szałwia, St. Cecilia, na ostatnim Young Lycidas ze skabiosą

Ogród pod lasem 09:31, 23 cze 2017

Do góry
Szałwia koniecznie. Wczoraj w szkółce było ich tyle, że zwariować można, cudowne kolory!
Ja jestem ciekawa tego mojego nowego carexa, nie ma o nim nic po polsku nawet. Znalazłam tylko skąpy opis po duńsku, "skygge til halvskygge", czyli do cienia i półcienia. Zobaczymy jak będzie po zimie.
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:30, 23 cze 2017

Do góry
Knautia, jeżówka, szałwia i bez z kocimiętką

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:28, 23 cze 2017

Do góry
Slaz i szałwia i przetacznik

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:23, 23 cze 2017

Do góry
Czas na fotki
Zebrało się ich trochę. Zaczynam od połowy czerwca

Przywrotnik i szalwia Caradonna, szałwia Amethyst, kanutia macedonica, St. Cecilia w szałwii

Pogubiłam się po drodze... 09:23, 23 cze 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Ami, cudne to połączenie czyśćca z kocimiętką i szałwią Pewnie gdzieś skopiuję
Fotki pięęękne
Ewciu było piękne, kocimiętka ścieta, czyściec ściety, króluje szałwia, perovskia ją goni
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:14, 23 cze 2017

Do góry
Hoho ale się obkupiłaś! Wysoka szałwia to pewnie Caradonna. Tam to trzeba pół dnia spędzić, żeby obejrzeć całość...szkoda, że ja tak biegiem musiałam. A z tej tawułki będziesz zadowolona, mam i w zeszłym sezonie oczu nie mogłam oderwać
Ogród z łezką II 08:58, 23 cze 2017

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Zachwyciłem się różami a szałwia robi piękną obwódkę. Chyba pojadę kupić kilka sztuk pomiędzy róże.

Jak chcesz te niskie szałwie to u Finki się zaopatrz Zbyszku. Fajne są, niskie, gęste i widać je z daleka
W przyszłym roku będzie lepiej wyglądać, róże dojrzeją i będzie pełnia ich kwitnienia w jednym czasie. Teraz się lekko rozminęły...
Ogródek warzywny na balkonie 08:05, 23 cze 2017

Do góry
Zamiast przekwitłej szałwii może być Kocimiętka kubańska, podobno długo kwitnie i wygląda podobnie.
Właśnie ją odkryłam na Ogrodowiski i ide szukać

oj,piszą.że kwitnie od maja do lipca więc tak samo jak szałwia no i chyba za wysoka?
Ogród z rzeźbą 07:44, 23 cze 2017

Do góry
cudnie wygląda ta szałwia w duzych ilosciach, po prostu zachwyca mnie
Ogród wśród pól i wiatrów 06:43, 23 cze 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Pewnie z powodu wiosennego przesadzenia musi się dopiero zaaklimatyzować. U mnie tak dziwnie rośnie Jeden krzak wystrzelił w górę, inne są niskie. Pewnie z czasem się wyrównają, póki co je obserwuję I też myślę, że jeszcze jedną bym zmieściła Hehe, będę dokupywać na raty. Ale biała szałwia jakoś u Ciebie szybciej ... u mnie tak po prawdzie to jeszcze się dobrze nie rozwinęła.

Powiem Ci szczerze,że ja póki co z jej pokroju zadowolona zbytnio nie jestem, też jest niska, niektóre boczne gałązki ma wyższe inne niższe ona chyba taka bardziej krzaczasta jest nie? Szałwia faktyxznie już w pełni się rozwinęła, chciałam dokupić jeszxze kilka szt ale dostałam właśnie tylko przekwitnieta już dlatego pytałam o cięcie.

Szpaler królowej wspaniały! Robi wrażenie! Pięknie!
Ogród z łezką II 06:15, 23 cze 2017

Do góry
Zachwyciłem się różami a szałwia robi piękną obwódkę. Chyba pojadę kupić kilka sztuk pomiędzy róże.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:00, 22 cze 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Kosmosy to chyba z tych niższych, fajne są ja mam te zwykle one bardzo wysokie rosną.

A szałwia to chyba jednoroczna omączona , Mad ja miala kiedys bardzo ładna jest.

Dzięki za odpowiedź! Ładna ta szałwia.
Kosmosy tak wyglądają względem czosnków i mozgi.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:57, 22 cze 2017

Do góry
Kosmosy to chyba z tych niższych, fajne są ja mam te zwykle one bardzo wysokie rosną.

A szałwia to chyba jednoroczna omączona , Mad ja miala kiedys bardzo ładna jest.
Ogród wśród pól i wiatrów 22:37, 22 cze 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Aj przepiękna!!! U mnie jakoś duuuużo słabiej wygląda, ale może dlatego,że ja przesadzilam w inne miejsce wiosna, dobrze,że chociaż zakwitła Dziękuję Jolus za informację muszę właśnie swoją szałwie przyciąć, bo cześć krzaczkow już przekwitla. Buziaki!

Pewnie z powodu wiosennego przesadzenia musi się dopiero zaaklimatyzować. U mnie tak dziwnie rośnie Jeden krzak wystrzelił w górę, inne są niskie. Pewnie z czasem się wyrównają, póki co je obserwuję I też myślę, że jeszcze jedną bym zmieściła Hehe, będę dokupywać na raty. Ale biała szałwia jakoś u Ciebie szybciej ... u mnie tak po prawdzie to jeszcze się dobrze nie rozwinęła.

Ogród z wilkiem zamkn. 22:02, 22 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mam Umbry posadzone w szpalerze, młode są, ładnie się nabudowały. Właśnie co 3 metry sadzone. Dobrze to wygląda.
Natomiast jedna wielka w innym miejscu mi niedomaga...mało liści, Mazan mówi, że fosforu jej trzeba. Ale na przełom września/października muszę czekać, odpowiednia temperatura musi być, żeby sobie ten fosfor przyjęła...mam nadzieję, że to tylko to.

A co Masz z nimi posadzone ? Ja narazie tylko berberysy chocolate , chce jeszcze biale czosnki I nie wiem co jeszcze ......biała szałwiA Lub lawenda , albo berberysy jak u Kapiasa

Anna i Ogród 20:51, 22 cze 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Szałwia spokojnie się wysieje, daj jej czas. Może nie plew tak dokładnie i nie obcinaj jej za szybko.

No muszę nie wyrywać zielska tak dokładnie :
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:39, 22 cze 2017

Do góry

Ewa777 napisał(a)
Cudne te czosnki U mnie też kwitną, ale mam chyba inne kolorki.
Szałwia taka wypasiona. Nie wiem dlaczego, ale u mnie słabo rośnie. Próbowałam już różnych odmian.
Moja szałwia to jakaś nn z marketu. Marzę sobie o caradonnie

_Martini_ napisał(a)
Jej, jaki cudowny klimat! Jaki spokoj, harmonia! Kocham takie miejsca. Czy będzie coś rosło po czosnkach? W zeszłym roku były chyba jeżówki, prawda? Mam jedno takie zdjęcie w swoim katalogu, ale nie zapamiętałam do kogo należał ogród. Cieszę się, że Cię odnalazłam

Witaj! Miło mi bardzo czytać tak pozytywne słowa
Jeżowek w tym roku praktycznie nie ma. Została tylko hot papaya - chyba dwie sadzonki. Zaniedbałam front w tym sezonie - znowu...

Sebek napisał(a)
Tyyyyyle zdjęć, nie wiem co zacząc chwalić pierwsze Zatem zostawiam słowa uznania dla każdego zdjęcia
Dziękuję
Chyba dochodzę do pewnego wniosku... Mianowicie takiego, że mój ogród jest nudny. Po prostu.

polinka napisał(a)
Czekam na Twoje główkowate Będzie czad!
Myślisz?

beata_m napisał(a)
Ale bogaty warzywnik, i piękne róże .... I szałwia śliczna
Betka, doszły mnie słuchy, że pergolę robimy

eda napisał(a)
jacie !!! warto warto bajka normalnie
Hihi, dziękuję Edziu! <3

lindsay80 napisał(a)
Ślicznie Artemiskom z różową szałwią - bardzo mi się podoba.
A z warzywnika to aż Ci się wylewa
No, bo w moim wielkim ogrodzie nie można się nawet rozpędzić... Muszę przemyśleć wszystko na nowo...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies