Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 20:00, 25 cze 2017

Poradzcie proszę czemu zolkna listki róży The fairy dance? To są stare liście, na starszych galazkach, młode w większości zielone...czegoś im brak? Nawozone wiosna, teraz podlalam magiczna siła do róż, ale czy to starczy?
UrsaMaior 20:23, 25 cze 2017

malgol napisał(a)
Dałam radę posadzić sporobolusy, ale znowu lunal deszcz więc ani fotek nie ma ani szalwia nie posadzona.
Ale może I dobrze bo mam czas na korektę planow...mam 5 szalwi a wszystkie miały trafić jak u Zany za plecy sporobolusow.Ale widziałam przed chwilą u kolegi w ogrodze ta właśnie szalwie, która ma 1 m średnicy!! Z doniczuszki 9x9 cm w drugim roku po posadzeniu
Co robić??!!

Będziesz się martwić o to za 2 lata;D
malgol 20:28, 25 cze 2017

Chyba masz racje albo wcale...zależy od zimy

Ale wielkość tej lawendy mnie zaskoczyła
UrsaMaior 20:34, 25 cze 2017

Sadź i ciesz oko I fotki rób!
malgol 21:13, 25 cze 2017

Posadzone Nie mialam serca wywalić stipy zbierajacej sie do kwitnienia więc trochę zakłoca porządek w sporobolusach,ale trudno)Moze sporoboluski ja dogonia?

malgol 21:27, 25 cze 2017

i kilka innych wieczornych.Z rana sfocilam róże ,ale okazalo sie teraz ,że karty w aparacie nie było....także pokaże innym razem
U mnie niestety trudna uchwycic złotą godzine bo wiecznie drzewa zasłaniają

tawułki Vision in Red juz w pakachNie mogę doczekac sie tego koloru

koniec
Anda 22:13, 25 cze 2017

malgol napisał(a)
Poradzcie proszę czemu zolkna listki róży The fairy dance? To są stare liście, na starszych galazkach, młode w większości zielone...czegoś im brak? Nawozone wiosna, teraz podlalam magiczna siła do róż, ale czy to starczy?

Gosiu, to jest brak żelaza lub magnezu. Jeśli na starszych liściach to raczej magnezu. Te liście mogą też zacząć brązowieć. Powinnaś zastosować oprysk jakimś preparatem z magnezem. Nie wiem, co jest w Pl dostępne.
Nawóz do róż koniecznie w granulkach lub w proszku. Ten do podlewania ma bardzo krótkie działanie i nie odżywi róży za dobrze. Nawozy w płynie to raczej są do roślin w donicach, przynajmniej tutaj tak jest.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zana 08:28, 26 cze 2017

Gosia, u mnie na stronie 450 szałwia Marcus, zobacz jak fatalnie wygląda.
UrsaMaior 10:15, 26 cze 2017

malgol napisał(a)
Posadzone Nie mialam serca wywalić stipy zbierajacej sie do kwitnienia więc trochę zakłoca porządek w sporobolusach,ale trudno)Moze sporoboluski ja dogonia?

Mmmmm jak pięknie! Uwielbiam to zestawienie!
Kawa 10:18, 26 cze 2017

Gocha ale masz ślicznie i zakupy widzę