Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe królestwo 11:45, 01 kwi 2016

Do góry
A mnie dopadła infekcja oka 2 dni sie męczyłam myślałam ,że coś mi wpadło a to jakiś wirus, bakteria czort wie co dokładnie. Wczoraj wieczorem już tak mnie bolało,oko całe czerwone i ropa mi spływała więc pojechałam do okulisty. Dostałam antybiotyk w kropelkach i maść.Dziś już troszkę lepiej,ale do ogrodu wyjść nie mogę mam unikać wiatru i przeciągów a u nas wieje. Po drodze oczywiście wskoczyłam do B i zakupiłam

mój M się śmiał,że ja to chyba te kwiaty nosem wyczułam (oczy miałam zakropione więc ledwo widziałam )

Dostałam @ ,że moje róże do mnie jadą ciesze się i boję bo pewnie do poniedziałku to uziemiona będę a je należy posadzić
Ogród z uśmiechem 11:39, 01 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Problemem jest zgranie tego miejsca z rabatową "sąsiadką". Rośnie tam tulipanowiec kolumnowy i jest na tyle dominujący, że nie wiem co mu dodać. Zobaczcie zdjęcie - nie patrzymy na bałagan (plizzzz), bo brzydki.

Te długie patyki po prawej to tulipanowiec-liście ma piękne, złociste. Przy furtce są na razie kolumnowe jałowce ale chcę to właśnie zmienić. Po lewej ta mała rabatka, którą próbuję wypocić. Po prawej stronie obok tujek jest puste miejsce, no bo też nie wiem. Od strony domu do ogrodzenia jest niewielki spadek, tam, gdzie kora przy bukszpanie jest wyżej, kamyki i tuje niżej.

Tuje pociągniesz do furtki może,? jaka to strona? Cofnęłam sie do poczatku wątku i tam jest ściezka z kamyków?tak?a nie myslałaś zeby tę ścieżkę zlikwidować i zrobić 1 duzą rabatę?Niewiem jak to wyglada z góry, wiec może źle radzę
Z Pszenicznej ... 11:38, 01 kwi 2016

Do góry
No i do trzech kolegów Jarząbków dziś dojechało dwóch braci, normalnie jak uchodźcy ściągają
Dostałam też od pana maść co by zasmarować rankę na jednym
Mieszanka kitu pszczelego z topsinem. Przyda się

Ogródek Ewy 11:29, 01 kwi 2016

Do góry
A o jeden z tych co to lubi obgryzać moje sałatki.

A ten kurdupelek na zdjęciu znalazł się przypadkiem.
Moja działka na Dębowym Lesie 11:29, 01 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
OK dzięki Piękne kwiatki

Nie ma za co ,Dzięki

Przylaszczki jeszcze kwitną
Moja działka na Dębowym Lesie 11:26, 01 kwi 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Widzę, że i u Ciebie liliowce też zupełnie spore są. Moje też a host też nie widać,ale z tego co pamiętam to one dość późno startują więc się nie martwię.
Pozdrawiam!

Liliowce też rożne. Jedne duże już , inne mniejsze.
Tak hosty nie takie szybkie sa na wiosnę do rozwijania.Także spokojnie, mamy czas.
Jeżówki też już zaczynają być widoczne

lilie św,Antoniego dość spore już są Ale one chyba najwcześniej kwitną

I brunera
Mój zielony świat 11:26, 01 kwi 2016

Do góry
Wiosna się budzi naprawdę....krokusy u Ciebie płyną...fajna zabawa ze światłem i kadrem obiektywu.....świetnie Ci to wychodzi nie tylko z krokusem

Wychodzę do ogrodu kiedy tylko mi się uda, ale jeszcze za mało...przydatne rzeczy do ogrodu zobaczyłam, prowadnice i praktyczne i oryginalne

Na pogodę nie mam wpływu...dzisiaj znowu mokro...pocieszam się trochę zakupami internetowymi zamówiłam pelargonie na taras, książkę, podpory do bylin i inspekt do przyszłych skrzynek....podążam w kierunku warzywnika i przyznam Ci się po cichutku, że kopiuję sobie w folderek "Justynka" fotki z twojego warzywnika...tak, tak będę się wzorować na Tobie. Mam już sporo nasionek ciekawych warzyw...w końcu czas je powysiewać

Bardzo Ci dziękuję za zdjęcia z martagonami i za pamięć, brakowało mi pomysłu jak je wpasować w ogród i dużo mi pomogłaś, spróbuję, to nowe doświadczenie,mama podrzuca mi cebule lili, ale ja do nich sie nie przekonuję, a martagony właśnie za ich botaniczne pochodzenie polubiłam, poczytałam, dolomit mam...szkoda tylko, że Lilypol nie ma w ofercie różowych, na tych mi bardziej zależy, ceny faktycznie przystępne...dzięki za namiary zastanawiam się nad odmianą FAIRY MORNING, ale czy to nie za późno rzucać się na okazję cenową.
buziakas
U Agi - czyli słońce i piach 11:22, 01 kwi 2016

Do góry
U mnie pada - a jak ładnie
Ogród pod Borem 11:22, 01 kwi 2016

Do góry
Moje mini mini papryczki
Parapety mam zimne i ciemne bo od północnej strony, więc przedszkole rośnie sobie w szafce pod lampką

Od lewej :
na dole - Papryczki Cyklon, u góry Piri Piri, a potem Carolina Reaper, Buth Jolokia, Buth Jolokia Purple, Trynidad Moruga Scorpion, Scotsch Bonnet Orange
i 3 kolory pomidorków (nie widać na zdjęciu) - czerwone Maskotka i 2 koktajlowe: czarne i fioletowe

Edit: Tu było moje zdjęcie przed i po
U Agi - czyli słońce i piach 11:21, 01 kwi 2016

Do góry

I pączki

Co z tym ogródeczkiem począć 11:21, 01 kwi 2016

Do góry
Vinki Pinki
Moja działka na Dębowym Lesie 11:21, 01 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Aniu mają kiełki. Napisz na jaką głębokość sadzić?

To zadbaj aby były przysypane lekko ziemią,
Ja sadzę na ok 10-15 cm do ziemi
U Agi - czyli słońce i piach 11:20, 01 kwi 2016

Do góry
Zdjęcie poglądowe - z widłami
Moja działka na Dębowym Lesie 11:18, 01 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
wczoraj dojrzałam 2 kły
kurcze a gdzie reszta ?
szafirki malunie dopiero łebki pokazują
a u Ciebie śliczne te niebieskie jasne

Spokojnie, hosty przez cały kwiecień mają czas
Szafirki te na jesieni dokupywałam
Sasanki też już sobie rosną
Ogród z pergolą 11:18, 01 kwi 2016

Do góry
miałam nic już nie planować
róże mi dały tak popalic ze miałam odpocząć
i co?
hortki zamowilam bo w dobrej cenie koło Kasi...jasna dupa..
to moze jednak strzele jaką rabatke
grujecznikowa 1,inspirka https://pl.pinterest.com/pin/166422148708911593/

grujecznikowa 2

strona zachodnia, na tą chwilę patelnia, wymiary 11x3
grujeczniki w skarpetach 2x2 z bukszpanu nawiązujące do grabów z frontu
Co z tym ogródeczkiem począć 11:12, 01 kwi 2016

Do góry
Ktoś chętny na patyki Anabelki?

Narodziny ogrodu Eweli 11:08, 01 kwi 2016

Do góry
Żonkile tuż tuż
Jakie to super uczucie jak widać, że natura odpłaca się z nawiązką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies