Kochani, wiem już kiedy będzie tegoroczne
Święto Róż. -
22 czerwca 2013 (nie wiem czy róże będą kwitły

ale trudno)
Zapraszam na razie bez ograniczenia, ale jeśli zostaną przekroczone moje możliwości i możliwości ogrodu, to najwyżej zamkniemy listę
szanownych Gości.
Nadmieniam, że ze względów organizacyjnych nasze Święto zbiegnie się z
Otwartymi Ogrodami Komorowa.
Nasz ogród będzie pod nazwą:
"Ogrodowe inspiracje"
Termin ogrodu otwartego dla mieszkańców Komorowa 22. 06. 2013 r.
godzina 11.00 - 13.00 - dla Was najlepiej byłoby troszkę później, czyli od 12 - 12.30 do 15.
W ramach spotkania połączonego ze zwiedzeniem ogrodu, przewiduje się:
1. Wystawę zrealizowanych (wybranych) projektów ogrodów autorstwa gospodyni (rysunki w antyramach);
2. Wystawę - prezentację domków dla pożytecznych owadów (z opisem - informacją dlaczego tak ważne są owady pożyteczne w naszych ogrodach i dlaczego powinniśmy dbać o ich obecność w naszych ogrodach);
3. Żywe obrazy (prezentacja obrazów powstałych jako kompozycja z żywych roślin); (tego nie jestem pewna czy dam radę wykonać na czas)
4. Prezentację kompozycji w pojemnikach.
5. Będzie można zakupić narzędzia angielskie Joseph Bentley i domki
Gospodyni czyli ja - oprowadzi po ogrodzie, będzie udzielać wszelkich wyjaśnień - czyli wszystko o pięknej SZTUCE OGRODNICZEJ.
W tym roku nie będzie cateringu, ponieważ będziemy tuż po powrocie z czerwcowego wyjazdu do Anglii i pewnie będziemy ledwo "żywa" po przemarszach ogrodowych. Poza tym mamy tylko dwa dni na przygotowania ogrodu po długiej nieobecności.
Zapewnimy zimne napoje z lodem, weźcie kanapki
Bardzo Was za to przepraszam, ale jakoś poradzimy sobie.
Innego możliwego terminu nie ma, więc albo teraz albo wcale, bo nie dam rady