sosny dają przyrosty i od razu zaglądam do pana Bogusława pouszczykiwałam przyrosty większość oberwałam całkiem bo zapomniałam że trezba po trochu ale mam nadzieję że nie zepsułam fotki nie mam ładnej dodam może dziś wieczorem ale narazie taka, ciężko w niej sobie coś wyobrazić bo jest bardzo zwarta i nie lubi aby ją rozchylać.na każdym rozgałęzieniu zostawiłam 2 tylne przyrosty a przedni uszczyknęłam tak mi radziłeś w tamtym roku, ale nie wiem co z przewodnikiem wypuścił tyle przyrostów że oberwałam kilka ale zostawiłam też kilka aby nie zepsuć więc proszę o radę co z górą robić pozwolić się rozkrzewiać?
dziękuję wiem co chce uzyskać mam nadzieję że mi się uda ale boję się za dużo oberwać, żeby nie zepsuć, już nie ruszam chyba dobrze zrobiłam, pzdrawiam.
Kwiaty nam obrodziły w tym roku że hej,
A lilaków aż trzy gałązki na jednym drzewku, na drugim ani jednego, migdałek miał tylko ok 10 kwiatów, taka dziwna wiosna.
Witaj Boguś,
pięknie sie prezentuje Twój ogórd. Widać, że mnóstwo pracy włożyłeś w niego. Ale gdybyś znalazał chwilę dla mnie to mam pytanie. Wstawię swoje zdjęcie, potem możesz je usunąć, prawda?
To coś to moja sosna. Tak wygląda po zeszłorocznym przycięciu. I teraz nie bardzo wiem co mam zrobić. Obciąć tylko te przyrosty brązowe i ile? Czy możee ciąć niżej?
Podpowiedz proszę. Napisałam 'obciąć' bo mam specjalne nożyczki do cięcia przyrostów na sosnach.
Pozdrawiam. Ewa
witaj Ewa te winogronka to kwiaty, one przy suchych dniach jak rozkwitają to pylą niesamowicie, tego pyłku wszędzie będzie pełno,,
ja bym skrócił dość krótko zostawiając niewiele kwiatów ,
ciekawią mnie te specjalne nożyczki jakbyś mogła je pokazać, cz one są z tworzywa?
Ładnie dbasz o swoje gałązki zakładając podkładki.