Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 15:54, 20 kwi 2016

Do góry
Raport tulipanowy

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:44, 20 kwi 2016

Do góry

Magnolie wszystkie zaprosiłabym do ogrodu...moja malutka Leenei

Rewelacja!
Ogromna ta Twoja magnolia!
Kiedyś będzie tu ogród 15:43, 20 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Piwniczka super pomysł, materiał wybrany też, lubię tę cegłę. Moja piwnica niedokończona, pod domem, bo zabronili, z powodu wysokiego poziomu wód gruntowych. Lecę wstecz ogladać, jałowce wywal;aj, ja juz mam za duże, to formuję, ale nie sadziłabym ich, no wybrane tylko
Irenko mam nadzieję, że piwniczka wyjdzie choć w niewielkim stopniu tak jak bym chciała. Narazie podczytuję rozwiązania dla nietoperzy. U mnie tam gdzie piwniczka sucho, ale już tam gdzie stoi dom to poziom wód gruntowych na równo z gruntem. I ktoś wydał zgodę na budowę podpiwniczonego domu. A człek się teraz męczy.
Jałowce u mnie też niemałe. Taki jeden co liliputkiem miał być ma teraz 2,5 m wysokości. Ale małżonek z ulgą przyjął zmianę decyzji z przesadzania go na ścięcie. No i są takie o 2,5 szerokości...

Kasya napisał(a)
to u ciebie takie fajne budowle ?? super bedzie jak troche ogarniesz
ty to kurcze nic nie pokazujesz co tam masz...

Kasiu jakbym pokazała jakie jeszcze u mnie budowle ....

Agatek napisał(a)
konserwują się

Ha, ha, ha.... czasami trzeba...

Filomena napisał(a)
No no, coraz fajniejsze skarby pokazujesz, i ten drzewostan w tle, masz ogromny potencjał dziewczyno na tych swoich hektarach. Mnie ta piwniczka podoba się i z tymi starymi drzwiami i popękanym betonem
Moi znajomi przerobili starą kamienną oborę na domek dla gości. Obórka z zewnątrz nic się nie zmieniła, ale jak weszłam do środka to szczęka mi opadła na podłogę taki tam wypas zrobili. Bardzo lubię ludzi z niestandardową wyobraźnią.
pozdrawiam Aneczko

Filomeno niestety ten drzewostan w tle to już nie mój. I miałam z nim mega problem, choć uwielbiam duże drzewa. Ale sadzić trzeba z głową.
Znajomi fajny mieli pomysł. U nas wszystkie budynki w użyciu, ale może kiedyś....

Gocha napisał(a)
Aniu jaka cudna piwniczka, zawsze o takiej marzyłam. Powoli uda Wam się z niej zrobić cudne i przydatne pomieszczenie. A lokatorzy pierwsza klasa. Też nie chciałabym im przeszkadzać i snu przerywać.
Gosiu piwniczka jest w użyciu, ale chciałabym ją ogarnąć, zarówno wewnątrz jak i zewnątrz. Mam nadzieję, że się uda. Ale planów tyle, że nie wiadomo za co się brać. Zimą jak wchodzimy to zawsze mamy na uwadze lokatorów. Szukam jeszcze rozwiązania do wlotu dla nietoperzy. Albo pozawieszam budki dla nich. Narazie poprosiłam fachowców o pomoc w tej kwestii.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:36, 20 kwi 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Reniu ,suchodrzew u mnie .

Ten suchodrzew wygląda na chiński, mam go długo, jak są takie łagodne zimy to ok, ale przy większych mrozach w zależności jakie, to mniej lub więcej przemarza.
Kwiatki i rabatki u Elizy 15:35, 20 kwi 2016

Do góry
Moja ukochana tawuła wczesna.

Witaj
Czy nie masz problemu z tą tawułą? Czy jest łatwa w pielęgnacji? Wydaje mi się, że ma intensywny zapach. Podziel się proszę informacjami
pozdrawia początkująca
Raczkujący ogród u Gosi ;) 15:28, 20 kwi 2016

Do góry
Jeśli chodzi o kształt rabaty to coś w podobie, może jeszcze trochę węższą przy tujach. Wszystko zależy od tego co tam finalnie posadzę

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 15:22, 20 kwi 2016

Do góry
Witam serdecznie, jak uratować takiego małego bukszpanka? przyznam , że to pewnie wina psa , który go systematycznie podlewa. Zamierzam go przesadzić w inne miejsce plus czy mam wyciąć te spalone gałązki? czy dodatkowo czymś popryskać i czy może żeby pozostał kształt kulki to dosadzić blisko nową sadzonkę czy czekać aż sie zabuduje?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:18, 20 kwi 2016

Do góry
wlasnie dostalam bukiet od obcego faceta

To juz drugi dzis. Pierwszy dostalam od 4 latka, ktory mnie kofa
"Sabela kofam cie" mowi do mnie No i dzis przylecial z nareczem mleczy, ale slodko wygladal. Wczoraj malowal swoja rodzine, no i oczywiscie ja tez bylam na obrazku 4 x wieksza niz Mama i tato

i krecika znalazlam na trawniku, nie wiem dlaczego, wyglada na nienaruszonego przez koty, poprostu jak zywy ale sie nie rusza, moze sie zgubil i zmarzl hmm wczoraj go nie bylo. Szkoda Taki sliczny

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:17, 20 kwi 2016

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:16, 20 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwuś o to mi chodziło że marzę o takim widoku. Sąsiad nie patrzy w talerz i samochody za płotem nie warczą

Ty mi lepiej napisz co jeszcze chcesz z mojego ogrodu. Mogę Ci odszczepki żurawek przywieźć różnych, rojników też mam dużo. Hosty mogę udziabać.
Raczkujący ogród u Gosi ;) 15:12, 20 kwi 2016

Do góry
Zrobiłam kilka zdjęć obejmujących większy obszar terenu do zagospodarowania.
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:11, 20 kwi 2016

Do góry
No właśnie ,dla mnie też to było zdziwienie jak zobaczyłam....aby policzyć to obcinalam nożyczkami
to takie porównanie z innymi ...a ta pomarańczowa i biala to mają duże kwiaty

Ogród przy rzeczce 15:01, 20 kwi 2016

Do góry
Dawno nic nie pisałam ponieważ przenosiłam rośliny na nowe miejsce do nowego ogrodu o powierzani 45 arów (45m x 100m)

W pierwszej kolejności budowałam szkielet z drzew i krzewów, potem przyszła pora na byliny.

Cały czas coś zmieniam bo mi nie pasuje. I mam tu taki mały problem, dylemat.
Mam posadzone róże w dwóch rzędach rabatowe, angielskie. Jak to zmienić? Wiem, że trzeba zdjąć trawę tylko teraz sama nie wiem czy zostawić te róże czy zastąpić je czymś innym? Przed różami jest rabat z piwoniami i liliowcami.

A tu widoki ogólne:

Zdjęcia z ubiegłego roku

Bawarka 14:57, 20 kwi 2016

Do góry
Niech ten Ogniczek wiekszy zjada nam larwy mszyc

Ogród z pergolą 14:50, 20 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no ja też dużo liczę na Rogów i tą Twoja trawkowa szkółkę
do Opatowka to gdybym zdecydowana była a czytam o tych magnoliach i niewiem czy miejsce, które wybrałam sie nadaje a w innym nie chce. powinna być w osłoniętym a ja myślałam o niej tutaj PRZY TARASIE PO PRAWO. co sądzisz?

Podoba mi się pomysł magnolii przy tarasie
Z Pszenicznej ... 14:48, 20 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

i jeszcze dobijasz człowieka fotkami bez chwastów..jezu zastrzelę Cię w piątek!
a gipsówkę musze wysiać drugi raz bo i spleśniała

No weź się nie stresuj Gipsówkę jak chcesz mogę Ci wykopać, bo znalazłam jeszcze jedną na bylinówce.

Pan Maluśkiewicz 14:47, 20 kwi 2016

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:46, 20 kwi 2016

Do góry

KASIU

To jest lilia ,w tym sęk ,ze zrastają się jej łodygi.W ub roku na jednej łodydze bylo 55 kwiatów...i w tym roku zanosi sie na to samo

Ubiegłoroczne fotki

Kiedyś będzie tu ogród 14:45, 20 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

No no, coraz fajniejsze skarby pokazujesz, i ten drzewostan w tle, masz ogromny potencjał dziewczyno na tych swoich hektarach. Mnie ta piwniczka podoba się i z tymi starymi drzwiami i popękanym betonem
Moi znajomi przerobili starą kamienną oborę na domek dla gości. Obórka z zewnątrz nic się nie zmieniła, ale jak weszłam do środka to szczęka mi opadła na podłogę taki tam wypas zrobili. Bardzo lubię ludzi z niestandardową wyobraźnią.
pozdrawiam Aneczko
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:37, 20 kwi 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
A jednak będzie staśmienie łodygi i w tym roku ...widocznie ma tą cechę i powtarza

Co to jest ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies