Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 23:05, 27 kwi 2016

I jeszcze raz moje tulipanki, póki kwitną

Iwk4 23:07, 27 kwi 2016

bacowa napisał(a)

Moim zdaniem kot wyuczony jak talala, wie co dać do dołka żeby roślina ładnie rosła

Hi, hi
Myślisz? Ale dołek musiałam jeszcze raz kopać. Nie dogadaliśmy się
MirellaB 23:07, 27 kwi 2016

Iwonka takie i inne choroby na drzewach owocowych miałam często w poprzednim ogrodzie. Brałam lustek, albo robiłam zdjęcie i w ogrodniczej zawsze trafnie dobrali mi preparat. Jak ja się cieszę że nie mam już sadu i innych drzew liściastych w ogrodzie. To grabienie i odkurzanie liści będę pamiętała do końca życia.

Iwk4 23:09, 27 kwi 2016

Sasanki chyba mrozek dopadł. Łebki w dół i już im się nie chce robić powstań
MirellaB 23:11, 27 kwi 2016

Z cebulami w wykopywanie się nie będę bawiła, zwyczajnie mi się nie chce. Majątku nie kosztuje, wolę dokupić.
Iwonka czytałam, że dziewczyny mimo, że wykonywały cebule, przechowywały i ponownie sadziły to i tak nie kwitły tylko liście puściły, ale to chodziło chyba o jakieś odmianowe tulipany.

Mam prawie przygotowane podłoże przy garażu, jadę po berberysy u będę sadziła
Iwk4 23:12, 27 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka takie i inne choroby na drzewach owocowych miałam często w poprzednim ogrodzie. Brałam lustek, albo robiłam zdjęcie i w ogrodniczej zawsze trafnie dobrali mi preparat. Jak ja się cieszę że nie mam już sadu i innych drzew liściastych w ogrodzie. To grabienie i odkurzanie liści będę pamiętała do końca życia.

Mirelko, u mnie nie przejdzie ... Siem nie znają ...
Już przetestowałam ich wiedzę
Nie jest to rdza gruszy, bo inaczej to wygląda ...
I jałowców sabińskich nie mam już. Rok temu wycięliśmy ...
leon60 23:14, 27 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

śliczne
_Martini_ 23:14, 27 kwi 2016

bacowa napisał(a)

Moim zdaniem kot wyuczony jak talala, wie co dać do dołka żeby roślina ładnie rosła

To się uśmiałam na dobranoc

Iwona, a ta róża jak rośnie? Oplata trejaż z zewnątrz?
MirellaB 23:16, 27 kwi 2016

Piękny kolor mają Twoje tulipany

Pan od róż kazał mi pryskać obojętnie czy chorują czy nie co 10-14 dni kilka serii, potem przerwa i znowu. W tym roku tak będę robiła, w zasadzie to już bym musiała zacząć
Iwk4 23:24, 27 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Z cebulami w wykopywanie się nie będę bawiła, zwyczajnie mi się nie chce. Majątku nie kosztuje, wolę dokupić.
Iwonka czytałam, że dziewczyny mimo, że wykonywały cebule, przechowywały i ponownie sadziły to i tak nie kwitły tylko liście puściły, ale to chodziło chyba o jakieś odmianowe tulipany.

Mam prawie przygotowane podłoże przy garażu, jadę po berberysy u będę sadziła

Z tych, co wykopywałam, w zależności od odmiany, cebulki różnie się zachowywały. Jedne rózowe NN z Benexa, kupowane w promocji - podzieliły się na 4 drobne i te małe cebulki kwiatów nie dały. trzeba segregować wielkość cebul.

Natomiast ładnie podzieliły się
tulipan prinses irene

i tulipan american dream

Z każdej cebulki wyszły dwie dorodne cebulki i teraz są tulipanki. Czekam na ich wybarwienie
Ładnie się też rozmnożyły Van Eijk, ale o tym już pisałam: