Reniu odnośnie runianki mam ten sam problem. Dostałam ładne duże zieloniutkie kępy które poprzednio rosły w cieniu. Ja posadziłam na słońcu i w niektórych miejscach żółkną. Z tego co doczytałam to ona potrzebuje dużo wody. Zobaczę w tym sezonie bo przesadzam wszystką runinkę w jedno miejsce na rabate półcienistą i będę widzieć czy zzielenieje czy nie.
W końcu werbena mi wchodzi... w dużych ilościach ale troche w kijowym miejscu
Chyba mam siewki berberysa orange rocket Karol z "ogród tworzony z pasją", który rozmnaża berberberysu przez siew nasion, mówi że to raczej jego siewki
Fajne zakupy. Tą ostatnią różyczkę - Munstead Wood- to aż wygooglowałam sobie- Cudowna i mój kolor. Musisz Gosiu koniecznie dać znać czy ona naprawdę tak pachnie jak pisze.
mam pytanie może ty mi bedziesz wiedziała pozwolę sobie wrzucić u ciebie fotki - zaraz usunę - co to jest ??? wyrosło mi i nie wiem co to, czy to jakaś trawka, czy kwitek ???
No i stało się. Niestety moja ubiegłoroczna magnolia po prostu uschła. Chyba nigdy już nie kupię krzaka w środku lata i to tak ciepłego. Zmarnowane pieniądze i roślina. Strasznie mi szkoda było bo piękna była. Od tygodnia biegałam po sklepach ogrodniczych czy mają może tą odmianę. Na internecie średnio one wyglądały. Wczoraj w ramach poprawy humoru po spotkaniu firmowym, które trochę jak stypa wyszło zamiast świętowania wyniku weszłam do ogrodniczego i była. Ostatnia sztuka. Z kwiatami. Cena połowę tego co zapłaciłam w ubieglym roku. Nie wytrzymałam i kupiłam. Wsadziłam na miejsce poprzedniej ale teraz przeczytałam chyba wszytkie artykuły o sadzeniu i pielęgnacji magnolii. A tak dziabąg już kwitnie
Ewuś niezbyt poszaleję bo teraz oprócz kręgosłupa to i kolano wysiadło i w ogóle nie bardzo nastrój jest z powodów zdrowotno rodzinnych. I trochę nerwów- Jasiek testy pisze a u niego to z wiedzą różnie bywa.
Fotka Jaśka przed balem - i tak też poszedł na egzaminy tylko bez muszki bo go drapie.
Małgosiu troche roślin pousuwałam trochę poprzesadzałam, podosadzałam i myślę nad ewentualną ławeczką w tym miejscu tak jak mi dziewczyny podpowiadają. Ale na razie muszę poczekać jak będą wygladały te rośliny które tam teraz są i wtedy mogę pomyśleć nad dalszymi nasadzeniami tam. Może np. magnolie. Jeszcze muszę zmienić kształt na linie proste. I dalej myśleć