Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

ewa004 11:44, 26 kwi 2016

Ja zostawiłam sobie dwie odmiany zurawek, do których póki co opuchlaki sie nie dobierają ...chociaż znajduję gdzieś tam pojedyncze sztuki .
A może one tez maja swoje ulubione odmiany opuchlaki znaczy się
Ludwika 13:26, 26 kwi 2016

Kurcze, już tu kiedyś byłam i nie zaznaczyłam sobie wątku? Głupia ja. Ogród fajny, kaczuchy fajne, dużo dla mnie inspiracji... A te limonkowe żurawki też mam, bardzo dobrze przezimowały, praktycznie od bardzo wczesnej wiosny produkowały nowe listki i wyglądały naprawdę dobrze.
Masz chyba też berberyski limonkowe z drobnymi listeczkami, które mi sie bardzo, bardzo podobają acz nie posiadam jeszcze Lubię ten odcień roślin, bo są - jak już to tu zostało napisane - takie soczyste i rzeźkie
Pozdrawiam!
Toszka 13:37, 26 kwi 2016

Madziu, powiem ci, że jestem w szoku - nie ma to jak młodość Dłużej wykopywałam całe to "zielsko" niż ty podzieliłaś, poczyściłaś i posadziłaś.
Brawo TY

Szeptem:
żółte odsuń od bukszpanów, bo ci kulki stracą formę. Właśnie dlatego przerzuciłam je do ciebie przez płot do "ogrodowego zsypu" (cały czas się chichram z tego określenia). U mnie rosły z buksami i szfirkami...pssss
Zana 20:28, 26 kwi 2016

Madziu jakie piękne fotki zapodałaś. Bardzo mi się podobają te biskupie tulipany, te czerwone żurawki wyglądają jak w środku sezonu, ja nie wiem jak wy to robicie. I hakone Ci już żwawo wychodzi, a mojej w sobotę jeszcze nie było nic a nic widać, buuu. Ale z zainteresowaniem dostrzegłam jak niziutko przycięłaś swoje limki, który rok je masz?
MAD 21:00, 26 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

Jaka nazwa tych rózowych tulipanów, piękny kolor.

Te tulipamy to "Queen of Marvel".
MAD 21:04, 26 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
Ja zostawiłam sobie dwie odmiany zurawek, do których póki co opuchlaki sie nie dobierają ...chociaż znajduję gdzieś tam pojedyncze sztuki .
A może one tez maja swoje ulubione odmiany opuchlaki znaczy się

A od krórych trzymają się z daleka?
MAD 21:41, 26 kwi 2016

Ludwika napisał(a)
Kurcze, już tu kiedyś byłam i nie zaznaczyłam sobie wątku? Głupia ja. Ogród fajny, kaczuchy fajne, dużo dla mnie inspiracji... A te limonkowe żurawki też mam, bardzo dobrze przezimowały, praktycznie od bardzo wczesnej wiosny produkowały nowe listki i wyglądały naprawdę dobrze.
Masz chyba też berberyski limonkowe z drobnymi listeczkami, które mi sie bardzo, bardzo podobają acz nie posiadam jeszcze Lubię ten odcień roślin, bo są - jak już to tu zostało napisane - takie soczyste i rzeźkie
Pozdrawiam!

Witaj. Zapraszam częściej.
Też lubię "limonkę". Zwłaszcza wczesną wiosną kiedy się tak łaknie tej soczystości i koloru w ogrodzie.
MAD 21:47, 26 kwi 2016

Toszka napisał(a)
Madziu, powiem ci, że jestem w szoku - nie ma to jak młodość Dłużej wykopywałam całe to "zielsko" niż ty podzieliłaś, poczyściłaś i posadziłaś.
Brawo TY

Szeptem:
żółte odsuń od bukszpanów, bo ci kulki stracą formę. Właśnie dlatego przerzuciłam je do ciebie przez płot do "ogrodowego zsypu" (cały czas się chichram z tego określenia). U mnie rosły z buksami i szfirkami...pssss

Uwijałam się jak w ukropie żeby nic się nie zmarnowało, a i tak mi się z tym zeszło.

Na razie żurawkom dam wypuścić korzenie. Najwyżej później przesadzę. Zestaw z szafirkami - brzmi bossssko!
MAD 21:54, 26 kwi 2016

Zana napisał(a)
Madziu jakie piękne fotki zapodałaś. Bardzo mi się podobają te biskupie tulipany, te czerwone żurawki wyglądają jak w środku sezonu, ja nie wiem jak wy to robicie. I hakone Ci już żwawo wychodzi, a mojej w sobotę jeszcze nie było nic a nic widać, buuu. Ale z zainteresowaniem dostrzegłam jak niziutko przycięłaś swoje limki, który rok je masz?

Marmolady wyglądały bardzo przyzwoicie w zimę. Teraz się pięknie zagęściły i wypiętrzyły.

Jeśli chodzi o limki to niby ich 3. sezon bedzie. Pisze niby no pietwszy prawie cały marniały w doniczkach. Wsadzone do gruntu tymczasowo późną jesienią i dopiero rok temu posadziłam je tu gdzie są teraz. Chciałam żeby się wzmocniły. W przyszłym sezonie puszczę je chyba trochę wyżej i nie wiem czy ich trochę od siebie nie odsunę.
MAD 18:37, 27 kwi 2016

Werbena mi się udała. Nie spodziewałam się, że tyle jej wzejdzie.