Iza bendom
Donice już w ciemnościach przy lampach nad drzwiami rozpakowalam
O zgrozo przyszly jak mnie nie było i M odbieral ..... I płacił mam szlaban na wydatki Jak ja jutro te rośliny zamówione przytargam???
Donice będą stały w domu Na zewnątrz mi czarne nie pasują
Fajnie by drzewo szczepione w tym zakątku pasowalo. Dla mnie tylko bordowe. Widzialaś u Weloszki szczepionego klona o kulistej koronie?
I na razie nic jużnie przesadzaj i dosadzaj, za rok będzie busz!!! Zbaczysz jak po roku wszystko speeda dostanie, tylko daj się roślinom ukorzenić i zaczną ci w przyszlym roku szaleć
I muszę się przyznać , że dzisiaj zgrzeszyłam
Zamówiłam jedną kulkę cisową na nóżce Jak nie zamówić jak za taką maciupeńką za 70 zł ??? kiedyś urośnie
I w miejsce zdechniętej kuli bukszpanowej przed wejściem do domu zamówiłam nową, ale poczochrana że będzie co ciąć
No i jeszcze zgrzeszyłam..... Trzy trzmieliny też na mnie czekają..... Będę Wieloszkę i Danusię kopiować
Ale sie będzie działo, hura!!!! Znów można sadzić, przesadzać, sadzić, przesadzac
Przysłowie że ogrodnik jest szczęsliwy przez całe życie nie jest wogółe przesadzone
Przestań nawet użyte przez Ciebie słowo "przesadzone" tylko z kopaniem mi się kojarzy
no przecież wczoraj fotnęłam ... jeden goździk ... ze trzy niecierpki i limka ... i Ty mi mówisz, że tyyyle !!! kfiatków wstawiłam i nie zauważyłaś ... ... przemyślę z tą przeprowadzką chyba ...
no one mi pozują co kilka dni tylko ... inaczej mówią o mobbingu ... ... Anula będzie w niedzielę jak przeżyje od furtki do domu to za tarasem całe bogactwo
I muszę się przyznać , że dzisiaj zgrzeszyłam
Zamówiłam jedną kulkę cisową na nóżce Jak nie zamówić jak za taką maciupeńką za 70 zł ??? kiedyś urośnie
I w miejsce zdechniętej kuli bukszpanowej przed wejściem do domu zamówiłam nową, ale poczochrana że będzie co ciąć
No i jeszcze zgrzeszyłam..... Trzy trzmieliny też na mnie czekają..... Będę Wieloszkę i Danusię kopiować
Ale sie będzie działo, hura!!!! Znów można sadzić, przesadzać, sadzić, przesadzac
Ja też własnie żótłe zostawiłam - takie cytrynowe własciwie - a wszytkie rdzawa i czerwonawe poszły sobie do nowopowstającej rabaty bylinowej dalej od domu.
Moim jeszcze liście brązowiały...
No to ja identycznie. Jeszcze musze te różowo-fioletowe eksmitować
ja się nie stęskniłam ... tj za moim ogrodem (wiecznie mam dylemat czy używać ogrodem czy prawidłowo tj zgodnie z gabarytami ogródeczkiem ... jak rzeknę ogród słyszę od neurona "pomówienia" ... jak ogródeczek wstydzem siem bo ciumkam ... jak się nie obejrzeć ... wiesz ) ... chwastów kupa ... w lawendzie nawet ... na różyczkach mnóstwo nowych liści i pączków ... ... to rośnie ...
za to stęskniłam się za Tobą ... ile to można sobie pięty peelingować ? ...
A wiesz że ja tylko w dniu przyjazdu od 23 pięty pilingowałam ? A potem już czasu nie było
Spędzić w aucie dwa dni aby sobie peeling nóg zrobić to lekka przesada
Za to z rewolucji jestem zadowolona Podoba mi się, ład wreszcie nastał w miejsce buszu !!!
Różyczki z obi też pięknie u mnie rosną, fajne są A kiedy fotniesz swoje kfiatki ?
A widzisz bo moje liliowce też dostały w tym roku eksmisje i zapamiętałam że Ty na swoje też się zasadzasz Jakoś nie mam do tych wysokich z długą łodyżką przekonania...
Są ładne gdy są młode a potem się szybko takie wieeelkie robią i trzeba je ciągle odmładzać...
Żółte gdzies upchnę ale rdzawe wprawdzie piękne, ale do mnie nijak nie pasują .
Aga a ja bym po tym fajnym domku winobluszcz puściła cały byłby latem zieloniutki, jesienią czerwony a zimą by go nie było widać Letem by się tak w ogród wtapial
Widzialaś winobluszcz na M.Narodowym we Wroclove?!?
Ja sobei trzy machnęłam na płocie odgradzam si od sąsiada, w przyszlym roku nic nie zobaczy!!
A bluszcz jest ładny ale powoli rośnie ale jak już urośnie to sie brzydki robi, strzyc go trzeba. Podobają mi si variegaty ale szybko wymarzają
Coś czuje że liliowce zostaną dziś wyeksmitowana w nowe miejsce
Nieszka dokładnie tak liliwoce dostały eksmisję. Mam na zbyciu komu komu?
A piwonie poszly na swoje docelowe miejsce. Mam nadzieję, że się nie obrażą i zakwitną w maju...
Teraz na rabacie frontowej są kulki bukszpanowe, liliowce stella d'oro i stipa oraz to co było: żurawki i carexy aha i została piwonia drzewiasta. Zrobiłam zdjęcia przed i w prakcie, po nie zdąźyłam ...