Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

noemi 12:04, 30 sie 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Tak, oczywiście chodziło mi o link..gapa ze mnie!

Hakone i hortensje - dla mnie bomba. Bluszcz bardziej mi się podoba, bo po pierwsze dodaje ogrodowi tajemniczości, romantyzmu...Winobluszcz też jest ładny. Podoba mi się ten u Ani z kulkowa. Ma taki jasny, limonkowy kolor. Muszę się zdecydować.

A z bukszpanami w trójkąt - nic nie kumam, przepraszam, ale nad moją wyobraźnią muszę popracować. Nie umiem sobie tego wyobrazić. Ale rośliny, które proponujesz bardzo lubię, więc coś nam się chyba uda wykoncypować. Mogę wziąć ten mój plan do Kapiasów, co? Może udałoby nam się znaleźć chwilkę i porozmawiać na temat tych nasadzeń, jeśli się zgodzisz.

Aga z bukszpanami w trójkąt to chyba mnie poniosło ... weź projekt ze sobą , podpytamy mądre głowy co by zimozielonego pasowało ... zdjęcie też weź

grupa_trzyma... 12:21, 30 sie 2012

noemi napisał(a)
Aga z bukszpanami w trójkąt to chyba mnie poniosło ... weź projekt ze sobą , podpytamy mądre głowy co by zimozielonego pasowało ... zdjęcie też weź

Załatwione...ale nie martw się, ja polubiłam, jak Cię ponosi. Przynajmniej mam o czym dumać.
noemi 13:30, 30 sie 2012

Sama siebie nie podejrzewałam, że mam takie zapędy ... twórcze

buziak i do zobaczenia już 08.09 ... będę jeszcze szukać pomysłów.... domek bardzo mi się podoba.... musi tam być bajkowo ...pięknie
Madzenka 20:41, 30 sie 2012

Aga a ja bym po tym fajnym domku winobluszcz puściła cały byłby latem zieloniutki, jesienią czerwony a zimą by go nie było widać Letem by się tak w ogród wtapial
Widzialaś winobluszcz na M.Narodowym we Wroclove?!?
Ja sobei trzy machnęłam na płocie odgradzam si od sąsiada, w przyszlym roku nic nie zobaczy!!
A bluszcz jest ładny ale powoli rośnie ale jak już urośnie to sie brzydki robi, strzyc go trzeba. Podobają mi si variegaty ale szybko wymarzają
grupa_trzyma... 21:57, 30 sie 2012

No, to jakieś typy już mamy. Muszę poczytać sobie o zaproponowanych roślinach. Pogadamy zatem u Kapiasów. Muszę tylko chyba portfel zostawić w domu, bo z tego co słyszę - trudno stamtąd wyjść z pustymi łapkami a ja nie chcę nic kupować, zanim nie zaplanuję nasadzeń...Ciężka sprawa.
betysia 22:00, 01 wrz 2012

Agus...grabie moje kochane...DZIEKUJE z calego serdusia....za Twoje serce i to co niewidoczne a odczuwalne....
sciskam ....
Evchen 21:45, 02 wrz 2012

Aga, jak rozmyślania? zwieńczone chociaż malutkim sukcesem?...
grupa_trzyma... 22:13, 02 wrz 2012

Ewochichonku jeden! Zadałaś mi ćwieka...myślę i myślę przez cały czas. Nawet z lotu ptaka dzisiaj patrzyłam na moją "posesję".
Na razie natchnięta zostałam przez pewną miłą Panią, która chyba ma Epifania na drugie.
Coś mi tam już świta. Szału nie ma jeszcze, co prawda, ale wreszcie zachciało mi się na nowo chcieć. Czyli: progres
Evchen 22:56, 02 wrz 2012

Oj.. Epifania się cieszy Chęć to już połowa sukcesu!.. naprawdę .. jak mi Madżenka namalowała kółko i fale to takiego zapału dostałam jak nigdy.. to się nazywa "wiatr w skrzydła"
Posesję masz cudną... moje dziecię nie chciało wyjeżdżać i opowiadało Emowi z wypiekami na twarzy o wszystkim co widziało.. o kocie, który pilnował kury.. *prawda to?...
o psie, który lubi się kąpać
o pomidorach... taaaaakich tato!
o papryczkach... mamo, gdzie ta maciupeńka???
o stole... taki dłuuuuugi Tato!
o ogrodzie ... wieeeeelki Tato!
o psach... mówię Ci Tato... Iron i .. jak się ten drugi Mamo nazywał?

Zakochany.. jako i ja
Brygado AA (Aga i Andrzej, żeby nie było Anonimowi itd... ).. jesteście naładowani pozytywną energią I to cud jakiś, że wy jeszcze nie macie zrobionego ogrodu!.. przy takim poczuciu humoru i takim podejściu do ludzi i świata.... ?... to musi być ogród marzeń...
grupa_trzyma... 23:10, 02 wrz 2012

Ewa! Bardzo nam miło! Tyle ciepłych słów pod naszym adresem...nie wiem, czy zasługujemy.
Cieszę się strasznie z naszego spotkania! Mam nadzieję, że będziesz u nas częstym gościem.
Wiesz, kiedy się trafia na takich ludzi zwariowanych, energicznych, rozgadanych i pełnych optymizmu jak Ty i inne KZ20-dziechy! To wszystko samo się jakoś zadzieje i my ten ogród stworzymy! Damy radę, no nie?
Otworzymy te drzwi do lasu!!!