Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Konstancja30 20:46, 30 sie 2012

ja się nie stęskniłam ... tj za moim ogrodem (wiecznie mam dylemat czy używać ogrodem czy prawidłowo tj zgodnie z gabarytami ogródeczkiem ... jak rzeknę ogród słyszę od neurona "pomówienia" ... jak ogródeczek wstydzem siem bo ciumkam ... jak się nie obejrzeć ... wiesz ) ... chwastów kupa ... w lawendzie nawet ... na różyczkach mnóstwo nowych liści i pączków ... ... to rośnie ...

za to stęskniłam się za Tobą ... ile to można sobie pięty peelingować ? ...
Madzenka 20:49, 30 sie 2012

nieszka napisał(a)
A widzisz bo moje liliowce też dostały w tym roku eksmisje i zapamiętałam że Ty na swoje też się zasadzasz Jakoś nie mam do tych wysokich z długą łodyżką przekonania...

Są ładne gdy są młode a potem się szybko takie wieeelkie robią i trzeba je ciągle odmładzać...
Żółte gdzies upchnę ale rdzawe wprawdzie piękne, ale do mnie nijak nie pasują .
nieszka 20:52, 30 sie 2012

Ja też własnie żótłe zostawiłam - takie cytrynowe własciwie - a wszytkie rdzawa i czerwonawe poszły sobie do nowopowstającej rabaty bylinowej dalej od domu.
Moim jeszcze liście brązowiały... No i te kwiay przekwitnięte które codziennie prawie trzeba obrywać żeby jakoś wyglądały...
Madzenka 20:53, 30 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
ja się nie stęskniłam ... tj za moim ogrodem (wiecznie mam dylemat czy używać ogrodem czy prawidłowo tj zgodnie z gabarytami ogródeczkiem ... jak rzeknę ogród słyszę od neurona "pomówienia" ... jak ogródeczek wstydzem siem bo ciumkam ... jak się nie obejrzeć ... wiesz ) ... chwastów kupa ... w lawendzie nawet ... na różyczkach mnóstwo nowych liści i pączków ... ... to rośnie ...

za to stęskniłam się za Tobą ... ile to można sobie pięty peelingować ? ...

A wiesz że ja tylko w dniu przyjazdu od 23 pięty pilingowałam ? A potem już czasu nie było
Spędzić w aucie dwa dni aby sobie peeling nóg zrobić to lekka przesada

Za to z rewolucji jestem zadowolona Podoba mi się, ład wreszcie nastał w miejsce buszu !!!
Różyczki z obi też pięknie u mnie rosną, fajne są A kiedy fotniesz swoje kfiatki ?
Madzenka 20:54, 30 sie 2012

nieszka napisał(a)
Ja też własnie żótłe zostawiłam - takie cytrynowe własciwie - a wszytkie rdzawa i czerwonawe poszły sobie do nowopowstającej rabaty bylinowej dalej od domu.
Moim jeszcze liście brązowiały...

No to ja identycznie. Jeszcze musze te różowo-fioletowe eksmitować
Juzia 20:55, 30 sie 2012

Madżenka ja liliowce tyż wyrzuciłam....nie bardzo daleko, bo pod płot...ale już tak nie rażą
Madzenka 20:58, 30 sie 2012

I muszę się przyznać , że dzisiaj zgrzeszyłam
Zamówiłam jedną kulkę cisową na nóżce Jak nie zamówić jak za taką maciupeńką za 70 zł ??? kiedyś urośnie
I w miejsce zdechniętej kuli bukszpanowej przed wejściem do domu zamówiłam nową, ale poczochrana że będzie co ciąć
No i jeszcze zgrzeszyłam..... Trzy trzmieliny też na mnie czekają..... Będę Wieloszkę i Danusię kopiować
Ale sie będzie działo, hura!!!! Znów można sadzić, przesadzać, sadzić, przesadzac
nieszka 20:59, 30 sie 2012

No proszę jak liliowce trafiły w niełaskę
Madzenka 21:00, 30 sie 2012

Juzia_G napisał(a)
Madżenka ja liliowce tyż wyrzuciłam....nie bardzo daleko, bo pod płot...ale już tak nie rażą

To komu teraz je sprezentujemy ? Chyba takie wredne nie będziemy
Lubię liliwoce w ogrodach naturalistycznych, a u mnie jakoś tak mi nie konweniowaly
Konstancja30 21:00, 30 sie 2012

no przecież wczoraj fotnęłam ... jeden goździk ... ze trzy niecierpki i limka ... i Ty mi mówisz, że tyyyle !!! kfiatków wstawiłam i nie zauważyłaś ... ... przemyślę z tą przeprowadzką chyba ...

no one mi pozują co kilka dni tylko ... inaczej mówią o mobbingu ... ... Anula będzie w niedzielę jak przeżyje od furtki do domu to za tarasem całe bogactwo

tyyle tego było https://www.ogrodowisko.pl/watek/1829-ogrod-marzen-cegla-roza-lawenda-i-mila-do-tego-co-mam-w-glowie?page=174