Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:27, 31 mar 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, zaglądam w małej przerwieten tulipan to jakiś rodzynek czy przedsmak pokazu

Tulipanów praktycznie już nie mam.. bo te nowe cebule są jak jednoroczne.. szkoda kasy.
Narcyzy zżerają muchy.....

Pokazów nie będzie, są pojedyncze niedobitki i dosadzane po kilka sztuk na osłodę..

Te są ze starych nasadzeń, ale berberys je pożarł

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:27, 31 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
to czekam z niecierpliwością, mam nadzieje, że listki bedą - czas pokaże

To zdjęcie z 23 kwietnia
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:24, 31 mar 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wybaczamy.

Całe szczęście, bo stres mi niewskazany ....

I pytanie .. jakim cudem uciekły mi liliowce w trawnik i z rabaty?? Nic tam nie kopałam.. nornice???? kłącza tak powędrowały???

Kiedyś będzie tu ogród 09:23, 31 mar 2016

Do góry
Ja też nie ciachałam, bo ona w zasadzie całą zimę taka. Trochę ją oskubałam do fotki.

Żywopłot to i grabowy rozważam. W sumie to najtańsza wersja by była. Ale muszę do końca usunąć pozostałości po ałyczy, a nie ma jak wejść sprzęt, bo mokro i się kopie.

A ciemierniki kupowałam Renatko jako małe siewki.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:23, 31 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Gosiu odpiszę u Ciebie, znalazłam jarząbki małe 120-140 cm więc nie są raczej szczepione. A jeśli nawet to gałązki powyżej szczepienia będę ciachać.
Chcę by korona zaczynała się na wysokości żywopłotu Dobrze to wyjaśniłam?
A Ty zdecydowałaś się w końcu na drzewka na allego widziałam już tyle odmian że głowa boli

Dlatego na allegro nie zaglądam Wystarczy, że patrzę na moje rosady
Astry rosną aż miło. Silne siewki, idealnie równiutko rosną. Jeżówek białych też mi było mało, więc dosiałam.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:22, 31 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
W telewizji

Ha, ha, ha... nie masz co robić??.... ja mam zaległości w odcinkach nawet ostatnich już ogromne.. Dzidkę obejrzałam poza kolejką... Telewizji nie oglądam, tylko na necie..
I moje samosiewki...

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:20, 31 mar 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Witaj
ogród jak zawsze podziwiam a ja dziś zmagałem się z lotosem (foto u mnie).
A ty pewnie brak czasowa na takie zajęcia

U mnie wszytko musi poczekać.. tak bywa.. najwyżej nie rozsadzę.. też tak było..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:19, 31 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dobrze ze wiosna pracowita , będize na roslinki latem
Buziam po 4 latach

Załapałam, że strzeliłam gafę.. odmłodziłam cię o rok

Forsycje już żółte pokazują, a róże całe w liściach.. nie mam czasu, a pasuje to pociąć.. do kiedy można wiosną bezkarnie przycinać róże??

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:18, 31 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ana
Twoje hortki po cięciu są wyższe od moich przed To ja może jednak zrobię jakieś lepsze zdjęcie i narysujesz mi gdzie ciać
noooo ale weź pod uwagę że ja je sadziłam w 2012 i co roku je tnę zerknij na fotke porównawczą, wklejam jeszcze raz, gdzie widać rozkrzewienia po cięciu
2014

2015

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:18, 31 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
A Gosia złotlina na ognistej to posiada czy nie?

Posiada

Rosną karczochy, ubiegłoroczne chyba nie przezimowały, ale nie dziwię się, nie zabezpieczyłam ich, naiwnie myśląc, że dadzą radę. Otóż, nie dały rady. Poprawię się. Seler wreszcie ładnie zaczął róść.

Wiecie, ciągle mało mi orlików. No to sobie jeszcze wysiałam. Różowe tym razem.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:17, 31 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Przeczytałam dyskusję o środkach chemicznych i nie tylko. Muszę przyznać, że nie lubię skrajności, ale umiar we wszystkim jak najbardziej. Cieszy mnie, że jest tyle osób myślących podobnie. Nie chodzi przecież o to, by lać chemią po wszystkim bez opamiętania, ale o to, by zwalczać szkodniki i chronić rośliny, które tego wsparcia potrzebują.

Miłego dnia tym bardziej że zapracowana jesteś

Miało być ładnie, a jest brzydko

W kwestii oprysków.. od 3 lat opryskuję wiąza promanalem, a w sezonie ortusem i magusem.. Dzięki temu nie ma już szpecieli, liście ma do jesieni..
Dziś zauważyłam, że ma kotki na każdej gałązce, kiedyś miał na jednej, potem coraz więcej gałązek z kotkami było.. Czyżby kotki były tylko na zdrowych gałązkach, czy to tylko przypadek??
Fajnie wygląda taki wiąz w kotkach.. (a poszłam sfotografować kwitnącego klona.. i zapomniałam)

Ogród z uśmiechem 09:15, 31 mar 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Bukszpan będzie oczywiście bardziej przycięty

Jeśli mogę coś od siebie dorzucić (weź poprawkę, że ja początkująca ogrodowo jestem), czy planujesz tą obwódkę pociągnąć do końca? Na jakiej wysokości chcesz obwódkę poprowadzić?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:13, 31 mar 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)

To zastanów się czy taka większa ilość drzew i krzewów z bordowymi liśćmi nie będzie Ci kiedyś przeszkadzać, one będą zawsze dominować na tej rabacie.
W przypadku tego żywopłotu jestem za drugą wersją, ta pierwsza by dawała efekt, potrzebuje chyba przestrzeni, jak będzie za blisko budynku to może wyjść chaos?

Na ognistej może będzie ze trzy, cztery takie krzewy z ciemnymi liśćmi, to chyba nie dużo. Lubię mocne kolory, a purpurowe liście uwielbiam

Żywopłot zasadziłam prosto. Za mała powierzchnia, żeby osiągnąć wymarzony efekt

We wtorek przekopałam po raz kolejny rabatę, wybrałam korzenie chwastów i teraz nic tylko sadzić, sadzić, sadzić...
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:11, 31 mar 2016

Do góry
Witam. Nastał czas aktywnego uczestnictwa w ogrodowisku.
Do tej pory jedynie jako czytelnik. Od dziś forumowicz.

Moja zieleninka wysiana pod koniec sierpnia 2015r.
Wybrałem Barenbrug Green Universal.

Pytanie
pierwsze:

dot. fotki 1 - Czy te czarne dziury dosiewać czy też "samo" z czasem się uzupełni?
drugie:
Czy warto już tak świeży trawnik traktować opryskiem? dotyczy pozostałych chwasto-zdjęć.

trzecie:
jaki nawóz na start wiosenny by się nadał?
czwarte ostatnie:
Wertykulacja raczej odpada - filcu nie widać.
Czy aeracja jest zasadna na tak młodym trawniku?
Malutki pod lasem 09:10, 31 mar 2016

Do góry
Tak na szybko, bo z pracy nadaję
Panowie mieli być przed 7, byli o 6.10 Jak się wyłoniłam z domu, żeby samochodami wyjechać, to już było koło domu podkopane na dokończenie opaski
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:09, 31 mar 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Ziół już sporo rośnie w ogrodzie, zbliża sie czas porządkowania i przenoszenia w jedno miejsce Czerwona bazylia też już rozsadzona.

Gosiu a czy czerwoną bazylię siejesz jakoś specjalnie? Bo zwykła zielona rośnie u mnie super, a z czerwonej zawsze nic nie kiełkuje.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:05, 31 mar 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Gosiu, czy Ty jesteś szczęśliwą posiadaczką czarnego bzu Black Tower?

Już wyjaśniłam

Za to papryka już przesadzona. Ale następnego dnia po pikowaniu - zdziwiona -znalazłam jeszcze jedno pudełko z papryką, czyli papryka nadal nie odhaczona
Przywiozłam z wyjazdu na święta kolejne drewniane skrzyneczki, które zrobił mi tata na rosady Skrzyneczki opanowują parapety w salonie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:02, 31 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Jeśli ktoś miał doświadczenia z leszczyną Purpurea to proszę o wypowiedź u mnie

Niestety, Aniu, nie mam.

A rosada firletki smółki nadal czeka na pikowanie Juzia nie dojechała, nie ma kto pikować
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:00, 31 mar 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Ziół już sporo rośnie w ogrodzie, zbliża sie czas porządkowania i przenoszenia w jedno miejsce Czerwona bazylia też już rozsadzona.

Tfu, tfu, tfu, śliczna bazylia! Też taką chcę! Jak ją rozsadzasz, to każdą pojedynczo?... Aż chyba zajadę dzisiaj do ogrodniczego po nasiona ziół, bo oprócz ogórecznika i hyzopu nic nie zakupiłam
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:59, 31 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Gratuluję oczara

A dziękuję Będą i kolejne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies