Dobrze myślisz, tu Georgia i moze jakieś żółte, lub z żółtym paskiem carexy. Pamiętaj by nie sadzić żurawek za blisko buksów. Nie sadź szlaczkiem - sadź sporo żurawek na połowie odłogi np. po łuku. Druga część jakaś jasna - tak by róż nie był przytłaczający.
Dzisiejsza dostawa od pana Trawki
5 szt. Molinia Variegata i po jednym miskancie Cosmopolitan, Giganteus, Gnom. Chyba pan ma dużo pracy bo doniczki tylko ponumerowane /kiedyś każda była podpisana/ a gratis bez nazwy.
O la, la! Ale widoki! Brawo, Mirelko!
Ależ się musiałam nacofać, żeby te ogólności zobaczyć. Jak można tyle postów produkować, ja się pytam? Wracam do podziwiania.
edit: i magnolia żółta śliczna, i donice masz pięknie ukwiecone.
Jolu, a może i to włóknina jest, szczerze to nawet nie wiem coś takiego
U mnie odpukac tfu tfu też fajnie wszystko wschodzi, jedynie widzę sałata coś grymasi. Ja też postanowiłam w przyszłym roku obowiązkowo jeszcze dorobić ze 3 nawet, super sprawa.
A jak stipa?? U mnie różnie, jedne trochę zmarnialy, inne stoją na baczność, ale ogólnie źle nie jest buziaki przesyłam i czekamy na słońce
3 rok Exotic Emperor. I nie wiem czy już wykopać czy nie?
Przy okazji widac drobne zmiany, carexy Evergold podzieliłem, i posadziłem w innym układzie. Doszły małe stożki z bukszpanu.
Trochę wiosny i słońca chociaż zimno. Przed chwilą przeszła ulewa i tylko 6 stopni mam.
Końcówka gwiaździstej. Już brązowieje i zrzuca płatki. Dała czadu w tym roku.
Nie zdążyłem ściąć trawnika przed deszczem
Mirelko, ja też uwielbiam, ale już zauważyłam,ze są tulipany, które ładnie przyrastają w cebuli i mnożą się, a inne dzielą się na małe cebulki i potem nie mają kwiatów, albo niewiele ...
Wzeszłym roku posadziłam na kwadratowej rabacie tulipan salmon van eijk
rok temu - kępka na lewo - można policzyć 5 tulipanów:
W tym roku mam w tym miejscu chyba 12 kwitnących tulipanów. To te jasne przy murku. I jak ich nie kochać?
Cebul na tej rabacie nie wykopywałam, ale teraz wykopię i rozsadzę je.
Te ciemniejsze: Van eijk kwitną w tej samej ilości, co rok temu.
I Van eijk zmieniają z czasem kolor:
rok temu pod koniec kwietnia były mocno intensywne.