Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 10:21, 06 maj 2016

eee_taam napisał(a)
wydłubywanie mleczy z trawnika podziwiam ...sama ma z nimi problem bo wkoło mleczarnia z 4 storn działki i sie sieja na potege ...ale nie wydłubuje ...T popryska trawnik na dwuliścienne to je wykończy! na chwile bo lipcu druga tura mleczarni

Ja nie zdążyłam u mnie było już za późno na oprysk w lipcu może zdążę...z mleczarni się usmiałam
Agania 10:47, 06 maj 2016

jolanka napisał(a)
Moje klony, mam nadzieję, że po wcześniejszych przymrozkach się zregenerują. Trochę mają oklapnięte listki. Twoje piękne. Mnie z tęsknoty za duuużą ilością kwiatów zachciało się pokazać Wam magnolie z Powsina

Magnolie sobie już oglądnełam,,,jak zawsze bajeczny dla mnie widok

Klony już pokazują swoje piękno

Agania 10:51, 06 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
Ach ten klonik, cudnie wygląda na tle soczystej zieleni.
Ja też mam problem z mleczami.Ale nie mam czasu ,aby je pojedynczo wycinać

Ja też to robię z doskoku i ja mam zawsze niedoczas ogrodowy u Ciebie tulipany u mnie też w nielicznych
grupach, ale zawsze cieszą

anka_ 10:54, 06 maj 2016

To Atropurpureum?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 11:04, 06 maj 2016

anka_ napisał(a)
To Atropurpureum?

Beni-maiko...on wiosną bije po oczach, później zielenieje i jesienią też jest taki czerwony

Pochwalę się jeszcze moją sosną górską Pumilo..bardzo ją lubię

Anda 11:18, 06 maj 2016

Śliczne klony Tulipany tez bardzo ładne. Wydlubywania mleczy nie zazdroszczę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 11:42, 06 maj 2016

Anda napisał(a)
Śliczne klony Tulipany tez bardzo ładne. Wydlubywania mleczy nie zazdroszczę.

Ta żmudna robota jest konieczna, przy widoku niedokończonych rabat ogród wyglądałby na bardzo zaniedbany...

Tulipanki cieszą
anka_ 11:50, 06 maj 2016

Agania napisał(a)
Pochwalę się jeszcze moją sosną górską Pumilo..bardzo ją lubię

Noooo nie wiem co to za rarytas ale na zwykłą kosówkę to ta sosenka nie wygląda.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 12:24, 06 maj 2016

anka_ napisał(a)
Noooo nie wiem co to za rarytas ale na zwykłą kosówkę to ta sosenka nie wygląda.

Przekręciłam to jest Pinus pumila glauca
Margarete 13:39, 06 maj 2016

Katkak napisał(a)
Agatko strasznie się cieszę z naszego spotkania, mam nadzieję na kolejne . Roślinki posadzone, jutro zrobię foty, bo prawie po ciemku sadziłam. Ale czekały w chłodnej piwnicy więc nic im się nie stało .

ALe fajne spotkanie mieliście, humory wam dopiosywały jak widać i ogród cudny i wy .
A juz dwa płomienne "rudzielce " obok siebie to czzad
Pozdrawiam wszystkich a szczególne buziaki dla naszych płomiennowłosych Cioci Gosi i Agani !