Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Od nowa ... na przekór wszystkim 22:53, 30 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Ja właśnie też tak myślałam zrobić bez cementu ale z mata. Ciekawe czy te płyty nie będą się ruszać?Tylko że ja chyba ekobordami obrzeża zrobie
Weronika z chaosu ma z mata i mówi ze nic się nie rusza. Zawsze łatwiej później o zmianę, co w moim przypadku bardzo możliwe
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:48, 30 lip 2017

Do góry
Ja właśnie też tak myślałam zrobić bez cementu ale z mata. Ciekawe czy te płyty nie będą się ruszać?Tylko że ja chyba ekobordami obrzeża zrobie
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:41, 30 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a czemu tak wysoko te krawężniki?placyk bedzie wyżej niż rabaty? i co dalej będziesz mieszac ten piach z cementem i na to plyty? a potem wypełnisz żwirkiem?
wydają się wysoko bo jeszcze nie obsypane do końca były ale kilka centymetrów będą wystawać. Nie wiem czy prawidłowo w każdym razie już ich nie będę poprawiać. Co się narobiłaś żeby je prosto ustawić to moje. Podziwiam Asie tyle płyt ułożyć. Stwierdziłam ze chyba bez cementu zrobię. Teraz uloze płytki i zwirkiem zasypie. Zastanawiam się jeszcze nad mata pod spód.
Działeczka Asi :) 22:28, 30 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
kore masz ztego samego źródła co ja tylko ze ja juz się w nią nie bawie, ta rozsypywana 2 lata temu juz prawie znikła i znowu pare palet musialabym kupić a szkoda mi już kasy skoro to tak w kółko ma wygladać

Mam nadzieję, że u mnie nie rozwieje jej
Aniu, nie masz w ogóle kory?
Działeczka Asi :) 22:26, 30 lip 2017

Do góry
kore masz ztego samego źródła co ja tylko ze ja juz się w nią nie bawie, ta rozsypywana 2 lata temu juz prawie znikła i znowu pare palet musialabym kupić a szkoda mi już kasy skoro to tak w kółko ma wygladać
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:02, 30 lip 2017

Do góry
a czemu tak wysoko te krawężniki?placyk bedzie wyżej niż rabaty? i co dalej będziesz mieszac ten piach z cementem i na to plyty? a potem wypełnisz żwirkiem?
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:57, 30 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

wyczeszczona i zmniejszona o polowe połowe buszu usunęłam i rozplenicowo-rozchodnikową zrobiłam

słuchaj bo Ty zgłębiałaś temat jak placyk zrobić. zrobiłam byś jakiś resume swojej wiedzy? bo chodzi za mną placyck z płyt w szachownice a pomiędzy źwir jak u malkulki i siaki tylko zanim ruszę Żona do roboty to gotowy plan muszę mieć.

Placyk do połowy zrobiony mam. Przekopalam, oczyscilam ubilam. Krawężniki wykopane, oczywiście miałam jakieś niewymiarowe a zabrakło mi kilku sztuk i nie mogę takich dostać. Nawiozlam żółtego piachu i stoję z robotą do wypłaty.

Teraz zastanawiam się jakie płyty, kwadratowe czy prostokątne bo mam w planie takie paleniska jak u Siaki

Ogród niby nowoczesny ale... 21:48, 30 lip 2017

Do góry
lawende bedziesz przesadzać? a ja musze posadzić swoje bo stoja w wielopakach od miesiąca i martwie się ze nie zdążą sie ukorzenic przed zimą. ale luzik tak?
może zaproś dzieci to zbierania kamyków
Tu na razie jest klepisko.... 21:45, 30 lip 2017

Do góry
cześć Kasia na fajnym etapie jesteś
od jakiegoś czasu i ja jestem zywym przykładem dobrych rad Iwony. niestety nie od poczatku przygotowywałam teren wedlug jej wskazuwek bo tak szybko mnie nie znalazla ale co się odwlecze to nei uciecze teraz się słucham i widzę różnice w glebie.
rabaty które teraz powoli obsadzam zaczełam przygotowywać już przed zimą. rozłozyłam obornik na trawniku (zmniejszam trawnik dla rabat), przekopałam i zostawiłam na cała zimę w pryzmach bez grabienia. a teraz dodatkowo wysialam gorczyce na poplon i już jest przekopane z mączką. nawet M sie zdziwił ze jakoś latwiej się kopie
ja teraz z perspektywy czasu zrobiłabym juz na Twoim etapie tez obrzeża rabat, zwlaszcza że nasza główna projektantka już ci pykla planik
wyrównanie terenu, murki,przygotowanie gleby i obrzeża, np. krawężniki
Ogród niby nowoczesny ale... 21:23, 30 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a jak demolka na frocie? udało Ci sie sprzedać iglaki?

Ta, iglaki poszły szybko...a teraz prace stanely.
Powoli, baardzo powoli wybieram kamień.
Również powoli jadę do szkółki aby zorientować się czy mają ss lub coś innego.

Teraz powoli przycinam lawendę, która ma być przesadzona jeszcze w tym roku.

Ech....od tygodnia jest siostra z dziećmi....i jeszcze tydzień będą.
Potem przyjeżdza moja Holenderka...więc kolejne 2-3 tyg wyjęte z życiorysu ogrodowego...
Ogród niby nowoczesny ale... 20:47, 30 lip 2017

Do góry
a jak demolka na frocie? udało Ci sie sprzedać iglaki?
Ogród niby nowoczesny ale... 19:59, 30 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a wiesz że w piatek planowaliśmy bo padało i do kina z dziećmi chcieliśmy. ale zaczęła własnie wtedy Natasza gorączkować i zostaliśmy w domu

Następnym razem się uda

a to dowód, że dzwonek jest bialy

Ogród niby nowoczesny ale... 19:43, 30 lip 2017

Do góry
a wiesz że w piatek planowaliśmy bo padało i do kina z dziećmi chcieliśmy. ale zaczęła własnie wtedy Natasza gorączkować i zostaliśmy w domu
Ogród niby nowoczesny ale... 19:40, 30 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
pokazywałam tej koleżance z która byłam w carpinusie Twój domowy ogrod to nie wierzyła ze to w Polsce i one też liniami krawęzników zachwycona !

Następnym razem musicie koniecznie do Słupska zajechać
Ogród niby nowoczesny ale... 19:34, 30 lip 2017

Do góry
pokazywałam tej koleżance z która byłam w carpinusie Twój domowy ogrod to nie wierzyła ze to w Polsce i one też liniami krawęzników zachwycona !
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 19:31, 30 lip 2017

Do góry
Ania fajnie juz masz, ja z chwastami nie mam siły walczyć. i zazdroszcze obrzezy.. po mojej wizycie w carpinusie u Magdy marza mi sie takie z krawęzników ale szybko licząc potrzebowałabym ok 170szt
pozdrawiam
Ogród w remoncie 19:14, 30 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Dojechała?

Dojechała o 15,cała happy. Uff
Rozumiem ból na przedpłociu. U mnie też M ma sporo koszenia kosą spalinową. Moje przedpłocie ma pewnie ze 100 m więc sama wiesz. Zostało mi chyba jeszcze z 5 jałowców ale nie wiem czy dało by się je wykopać tak żeby ich nie pokiereszować. Ja jak je wykopuję to nie bawię się zbytnio bo i tak na stracenie.
Nowocześnie z różAnką :D 18:55, 30 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
i mega skrzynie!

a obok skrzyń naprzeciwko tarasu rabata z grabami chyba fastigiata i kłosownicą

dalej na granicy z częścią jeszcze roboczą cudowna rabata z jezówkami, wielopniowymi pewnie ginalami, brązowymi trawkami i chyba z tymi pomylonymi trawami - czuję że ona będzie hitem!

i mój ulubiony widok

a dlaczego ulubiony? bo te krawężniki mnie rozwalily na łopatki, totalna precyzja i majstersztyk, dodają niezwykłej klasy i mega nowowczesnego looku. klekajcie narody Magda!!

I tak wlasnie po wizycie u Magdy w Carpinusie czlowiek wraca z urlopu zmęczony od myslenia, analizowania i liczenia w głowie ile krawęznikow potrzebuje kupić zeby stworzyć namiastkę Carpinusa

Było przepieknie, dziekujemy Magda

O matko. Zatkalo mnie.
To ja dziękuję, że odważyliście się przyjechać.
Jest mi baaardzo milo, że się podobalo bo stracha i obawy wielkie mialam.

krawężniki to jak wiesz...eMa dzielo. A u niego musi być równo i z poziomicą. Inaczej się nie da....ale wprawne oko zauważy pewne niedociągniecia

Mam nadzieję, że Niunia ma się już lepiej?!

Buziaki ślę i szkoda, że nie bylo więcj czasu na pogaduchy

Ps. tak to graby fastigiaty.

A tam wczesniej lilaki Palbin, sesleria jesienna i liliowce longfields perl

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:31, 30 lip 2017

Do góry
Jesteś wrzucisz coś do zapinowania pewnie
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:40, 30 lip 2017

Do góry
Ja też używam tego nawóz ale takich hortek nie mam...co 2tyg sypiesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies