Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 16:31, 30 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Podobnie jak Ty zastanawiam się czy jeżówki teraz przesadzić.

Miesiąc temu przesadzałam zaczynające kwitnąć i wszystko z nimi ok.
ja też ale te zwykle od MalejMi a o te się trochę boję zwłaszcza że upały konkretne..niewiem co robić :/
anna_t 16:33, 30 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)

Ja ze dwa tygodnie temu przesadzałam i ok. Tyle tylko,że wtedy chłodniej było a teraz upały zapowiadają.
dokładnie..ja rozplenice dorwałam, podzieliłam a teraz leżą plackiem i niewiem czy nie ukatrupilam
anna_t 16:35, 30 lip 2017

Monka napisał(a)
Ania ale u Ciebie zmiany ! widzę że rzeczywiście ograniczasz rośliny, pamiętasz ile było kombinowania w poprzednim wątku decyzje zmieniane nie pomnę ile , a teraz rach ciach , wykopane, wkopane i z głowy ja też we wrześniu sadzę graby hi hi
ale moja zmienność decyzji się nie zmieniła tylko że teraz o tym nie pisze
A dzisiaj nawet myślałam o tobie co słychać? Działasz coś? Po graby do J. Jedziesz?
Magda70 18:55, 30 lip 2017

anna_t napisał(a)
i mega skrzynie!

a obok skrzyń naprzeciwko tarasu rabata z grabami chyba fastigiata i kłosownicą

dalej na granicy z częścią jeszcze roboczą cudowna rabata z jezówkami, wielopniowymi pewnie ginalami, brązowymi trawkami i chyba z tymi pomylonymi trawami - czuję że ona będzie hitem!

i mój ulubiony widok

a dlaczego ulubiony? bo te krawężniki mnie rozwalily na łopatki, totalna precyzja i majstersztyk, dodają niezwykłej klasy i mega nowowczesnego looku. klekajcie narody Magda!!

I tak wlasnie po wizycie u Magdy w Carpinusie czlowiek wraca z urlopu zmęczony od myslenia, analizowania i liczenia w głowie ile krawęznikow potrzebuje kupić zeby stworzyć namiastkę Carpinusa

Było przepieknie, dziekujemy Magda

O matko. Zatkalo mnie.
To ja dziękuję, że odważyliście się przyjechać.
Jest mi baaardzo milo, że się podobalo bo stracha i obawy wielkie mialam.

krawężniki to jak wiesz...eMa dzielo. A u niego musi być równo i z poziomicą. Inaczej się nie da....ale wprawne oko zauważy pewne niedociągniecia

Mam nadzieję, że Niunia ma się już lepiej?!

Buziaki ślę i szkoda, że nie bylo więcj czasu na pogaduchy

Ps. tak to graby fastigiaty.

A tam wczesniej lilaki Palbin, sesleria jesienna i liliowce longfields perl

Magda70 19:07, 30 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Podobnie jak Ty zastanawiam się czy jeżówki teraz przesadzić.

Miesiąc temu przesadzałam zaczynające kwitnąć i wszystko z nimi ok.

Jeśli przesadzic to możesz. Wykop tylko dużą brylę korzeniową aby jak najmniej ziemi się posypalo.

Ale fajnie, że dostałaś powera
I, że idziesz jednak w minimalizm
16:05, 31 lip 2017
załapałam sie na foty ...liatry super wielkie ...moje juz przekwitły z braku wody były prawie kuliste ...ale nie narzekam ...leje wode ile moge

Nikita 11:18, 01 sie 2017

Carpinus rewelacyjny - wielkie wow dla Madzi!!!
Aniu, twoje rewolucje ogrodowe podziwiam...zupełni inną rabatę stworzyłaś..i mnie się bardzo ona podobuje.
Jeżówkowo też cudne.
kasja83 14:51, 01 sie 2017

Ale fajnie że wrzuciła świetnie fotki.idę męczyć eMa....bez krawężników to nie robotą.jest cudnie i geometrycznie.Mowisz Aniu, że w Carpinusie się nie odpoczywa,w Carpinusie boli głowa od myślenia
Zana 15:35, 01 sie 2017

anna_t napisał(a)

Martyna pashmina ok 1,2m ma
ja w tamtym roku taka rozbujana byłam a teraz taczkami kwitnące wywoże bo mnie drażnią. jak żyć?

Ania czy Ty jesteś pewna, że Pashmina ma 120cm??? Przecież to ponoć niska róża
Magda70 21:33, 01 sie 2017

kasja83 napisał(a)
Ale fajnie że wrzuciła świetnie fotki.idę męczyć eMa....bez krawężników to nie robotą.jest cudnie i geometrycznie.Mowisz Aniu, że w Carpinusie się nie odpoczywa,w Carpinusie boli głowa od myślenia

oj...troszké sié też odpoczywa
Ania nawet chwastów nie musiala wyrywać bo nie bylo. A teraz juz są