Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

dominika_ 22:10, 30 lip 2017

Kawał roboty odwalonej, a Ty tak działałaś w ten dzisiejszy upał? Podziwiam
iwka 22:35, 30 lip 2017

dominika_ napisał(a)
Kawał roboty odwalonej, a Ty tak działałaś w ten dzisiejszy upał? Podziwiam
no juz troche widać, dzisiaj plakiem lezalam w cieniu
iwka 22:41, 30 lip 2017

anna_t napisał(a)
a czemu tak wysoko te krawężniki?placyk bedzie wyżej niż rabaty? i co dalej będziesz mieszac ten piach z cementem i na to plyty? a potem wypełnisz żwirkiem?
wydają się wysoko bo jeszcze nie obsypane do końca były ale kilka centymetrów będą wystawać. Nie wiem czy prawidłowo w każdym razie już ich nie będę poprawiać. Co się narobiłaś żeby je prosto ustawić to moje. Podziwiam Asie tyle płyt ułożyć. Stwierdziłam ze chyba bez cementu zrobię. Teraz uloze płytki i zwirkiem zasypie. Zastanawiam się jeszcze nad mata pod spód.
iwka 22:45, 30 lip 2017

Mało pokazywany tył, cały czas świeci słońce, trudno nawet zdjęcia zrobić.

anna_t 22:48, 30 lip 2017

Ja właśnie też tak myślałam zrobić bez cementu ale z mata. Ciekawe czy te płyty nie będą się ruszać?Tylko że ja chyba ekobordami obrzeża zrobie
iwka 22:51, 30 lip 2017

Cisy rosną

iwka 22:53, 30 lip 2017

anna_t napisał(a)
Ja właśnie też tak myślałam zrobić bez cementu ale z mata. Ciekawe czy te płyty nie będą się ruszać?Tylko że ja chyba ekobordami obrzeża zrobie
Weronika z chaosu ma z mata i mówi ze nic się nie rusza. Zawsze łatwiej później o zmianę, co w moim przypadku bardzo możliwe
iwka 00:10, 31 lip 2017

szi napisał(a)
Witam się cieplutko w te deszczowe dni.
Miałam pokazać efekt Twoich podpowiedzi i dziś właśnie dokonałam czegoś takiego:

sama szałwia i sesleria i do tego wiosną bardzo ciemne tulipany.
wyszło ok, tylko nie wiem czy nie za gęsto
Dzięki Iwciu
wiedzialam ze kogos pominelam dopiero u jazzy Ciebie zobaczylam i od razu sobie przypomniałam, wybacz

lubię takie zestawienie. Zobaczysz będzie bardzo ładnie. Sesleeia jesienna, dobrze widzę? Wiosną fajnie będzie grać z Queen of night. Gęstością się nie przejmuj, zawsze gdzieś można część przenieść, a roślinki wybrałas fajne, wiec w sam raz na powtorzenie Super
MirellaB 07:18, 31 lip 2017

Iwka czy przekwitnięte kwiatki kosmosów czekoladowych obcinałaś? Te kupione kwitnące bardzo ładnie mi się rozrastają

Na Gardenii kupiłam kłącza. Niestety je przesuszyłam, ale i tak posadziłam do ziemi z myślą, że nic z nich nie będzie. Okazało się, że wyrosły i nawet kwitną
iwka 07:26, 31 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Iwka czy przekwitnięte kwiatki kosmosów czekoladowych obcinałaś? Te kupione kwitnące bardzo ładnie mi się rozrastają

Na Gardenii kupiłam kłącza. Niestety je przesuszyłam, ale i tak posadziłam do ziemi z myślą, że nic z nich nie będzie. Okazało się, że wyrosły i nawet kwitną
obcinalam, nisko z całą tą długą gałązka aż do liści. One właśnie fajnie się później rozrastaja.

Ja w ubiegłym roku zalałam i zgniły. Wychodzi na to ze lepiej przesuszyc niż przelać w przyszłym roku też kupie sobie klacza.