zanim się jednak zacznę ogrodowo ogarniać (tak on-line jak i realnie ) to nadejszła Wielka Sobota ... jajeczka zgodnie z tradycją poszedł wyświęcić Adamo ... a ja wszystkim Wam kochani życzę Wesołego Alleluja ...
Efekt wczorajszego sadzenia bukszpanów. Musiałam ziemię dowieźć 6 worków bo tam piach tylko. W założeniach będzie to niska obwódka, taka z 15 cm szerokosci i 20 cm wysokości a przed nią niska jasna trawa z sezonowymi kwiatami np. czarnymi bratkami. Pewnie trzeba będzieają poszerzyć. U mnie dziś leje jak z cebra. Z jednej strony dobrze bo bukszpany wody dostaną dodatkowo. Z drugiej szkoda bo miałam róże jeszcze wsadzić ;(
Robi się rabaty na środku jeśli mają sens, tutaj sensu nie ma.
Toszka dobrze napisała że od czapy, bo jedna rabatka zakończona ostro w kancik, druga zaraz obok jajeczko. Rabaty wsypowe robi się nawiązując do linii rabat i wtedy wyspa jest proporcjonalnie mniejsza, u Ciebie jest większa. a to od czapy włąśnie wygląda. I co na niej jest, ? małe kwiatuszkiO
Tak być nie może, kwiatuszkami nie załatwisz sprawy. Najpierw zaplanuj ramy ogrodu, zasłonięcia brzydkich widoków na cudze domy, które przytłaczają Twój ogród, na tyle że nie masz ogrodu.