Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

hanka_andrus 08:14, 22 kwi 2016

Jolu, Zdrowia życzę. Bo to ono jest ważniejsze niż całe złoto świata!
dajana 12:31, 22 kwi 2016

Jolu wierzysz we mnie? jak miło takie słowa czytać Kiedyś ten mój ogród w końcu powstanie . Obym zdążyła się nim choć troszkę nacieszyć bo latka lecą nie da się ukryć U ciebie tak kolorowo a u mnie ani jednego kwiatuszka .Musze na jesień zakupić wiosenne cebulowe co by moje rabaty nie były jedynie z badyli Miałam sporo, ale zawsze je wykopie kiedy oczyszczam rabatę z chwastów .Gdzie nie gdzie widzę szafirka, a miałam ich tyle .Skupiłam się na kopaniu ,murowaniu ,odchwaszczaniu .Nasadzenia będą w przyszłym sezonie, a ja już będę wolna od pracy zawodowej(emerytura 20- 10- 2016rok ) Chyba dopiero wtedy przyspieszę ze wszystkim .Grunt to patrzeć na życie optymistycznie ,to naprawdę działa ,Jolu
hanka_andrus 12:37, 22 kwi 2016

Danusiu, to już za małe pół roku emeryturka? No to będzie dobry czas dla ogrodu!
Trzymam kciuki za zdrowie! Oby było!
Joku 19:34, 22 kwi 2016

JoannaP napisał(a)
Piękna wiosna

U mnie tulipany jeszcze w pąkach

Ogród poczeka dbaj o biodro

Widziałam twoją wiosnę. Dziękuję za odwiedziny. Pokazuj się częściej na O. Tym bardziej że masz co pokazać.
Joku 19:36, 22 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Z biodrem a właściwie z dwoma, też się zmagam, zdarzało mi się że o kulach łaziłam po ogrodzie z sekatorem albo łopatą. To mój największy strach, że przez nie nie będę mogła tyrać w ogrodzie

No to witaj w klubie. Też mnie ostatnio dopadł ten strach ze nie dam rady nic zrobić. Ale twoje łażenie o kulach wlało we mnie trochę optymizmu .
Flower1 19:38, 22 kwi 2016

Ale kwiatowo u Ciebie ,pieknie. Widze ze zakupy były Donica Piekna ,u mnie żonkili nie widac chyba zgniły nie wiem co z nimi nie tak...
Joku 19:41, 22 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Danusiu, to już za małe pół roku emeryturka? No to będzie dobry czas dla ogrodu!
Trzymam kciuki za zdrowie! Oby było!

No, to jest nas emerytek więcej Ja co prawda jeszcze pracuję i na ogród brakuje mi czasu. Ostatnio opowiadał mi kolega zapalony ogrodnik że jego sąsiedzi emeryci zaczynają pracę w lutym, mają dla ogrodu czas codziennie. No i ogród błyszczy wpędzając kolegę w depresję. A kolega pracuje tak samo dużo jak ja.
Joku 19:44, 22 kwi 2016

dajana napisał(a)
Jolu wierzysz we mnie? jak miło takie słowa czytać Kiedyś ten mój ogród w końcu powstanie . Obym zdążyła się nim choć troszkę nacieszyć bo latka lecą nie da się ukryć U ciebie tak kolorowo a u mnie ani jednego kwiatuszka .Musze na jesień zakupić wiosenne cebulowe co by moje rabaty nie były jedynie z badyli Miałam sporo, ale zawsze je wykopie kiedy oczyszczam rabatę z chwastów .Gdzie nie gdzie widzę szafirka, a miałam ich tyle .Skupiłam się na kopaniu ,murowaniu ,odchwaszczaniu .Nasadzenia będą w przyszłym sezonie, a ja już będę wolna od pracy zawodowej(emerytura 20- 10- 2016rok ) Chyba dopiero wtedy przyspieszę ze wszystkim .Grunt to patrzeć na życie optymistycznie ,to naprawdę działa ,Jolu

Witaj Dajano, cieszę się że znalazłaś trochę czasu dla mnie. Życzę tobie długiej emerytury w dobrym zdrowiu żebyś mogła nacieszyć się ogrodem. Jesteś chyba rok młodsza ode mnie.
_Martini_ 23:32, 23 kwi 2016

Witaj Jolu! Przychodzę do Ciebie od Agaty (ZieloneWrota). Czy znajdę w Twoim ogrodzie knautię, którą jej poleciłaś? Kiedyś znalazłam zdjęcie w internecie i bardzo mi sie spodobała. Jakoś nie widziałam jej nigdy na O. (a może źle patrzyłam). Idę pospacerować po Twoim ogrodzie
Joku 17:10, 24 kwi 2016

Magda, żonkile u mnie przerzedzone, zakwitły 3 alb 4 z ubiegłorocznych. Szału nie ma. Natomiast lepiej przedstawiają się tulipany. Chyba powtórzą kwitnienie wszystkie lub większość ubiegłorocznych. Na razie w pąkach, czekam z ciekawością na efekt. Tym bardziej że dziewczyny na forum piszą że większość nie zakwitła ponownie.

Witaj Martini (jaki wdzięczny nick ).
Znalazłam zdjęcie knautii , to takie drobne czerwone kwiatki, wysokości u mnie nieco ponad 0,5 m. Wzrost dość nieuporządkowany, lubią się pokładać na boki.
Więcej na ich temat może napisać Ania Monteverde, bo od niej ją dostałam.

Lepszych zdjęć niestety nie znalazłam, na drugim zdjęciu wypatruj jej za żółtą tują.