Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Zana 16:09, 24 kwi 2016

Doniczki wyglądają jak angielskie dżentelmeńskie cylindry. Pięknie Łukasz u Ciebie. Tak kolorowo i jak czyściutko. Co to jest takie z bordowymi listkami na brzegu rabaty, przed czosnkami, z wbitymi kijaskami?
Brawa dla Mamusi!
Luki 16:12, 24 kwi 2016

Paweł ogrodowo już spokojnie, wszystko przesadzone co miało być przesadzone, byliny to już nie problem teraz inne rzeczy pracochłonne, dzisiaj jednak relaks

Ciemna roślinka to bodziszek Midnight Reiter, który przeżył drastyczne przesadzenie jesienią, czyli jest bardzo twardy.
Teraz

i w zeszłym roku w lipcu podczas kwitnienia. Kwitł dobry miesiąc po czym wyciąłem kwiatostany i tyle z zabiegów.
Luki 16:15, 24 kwi 2016

Zana napisał(a)
Doniczki wyglądają jak angielskie dżentelmeńskie cylindry. Pięknie Łukasz u Ciebie. Tak kolorowo i jak czyściutko. Co to jest takie z bordowymi listkami na brzegu rabaty, przed czosnkami, z wbitymi kijaskami?
Brawa dla Mamusi!

Taka interpretacja bardzo mi się podoba
Bordowe to bodziszki Midnight Reiter, pokazałem powyżej, bardzo wdzięczne
Kijaski były po to bo chrześniak mi je deptał, więc stoją jeszcze na zapas
Iwk4 16:36, 24 kwi 2016

Mimo wszystko miła jest pomoc, która jest niespodzianką
. Liczą się intencje. Mam nadzieję, że pomocnik nie narobił wielkich strat.
U mnie bywa podobnie z tą pomocą. Nie tylko w ogrodzie. W czoraj M w kuchni mi pomógł, że zamiast dziś pieczeni - mieliśmy mielone Zmielił mi 2,5 kg mięsa, gdy brałam kąpiel

O podagryczniku sobie poczytałam. Pojawił mi się w ogrodzie i nie wiedziałam, co to jest. Tak przy okazji jest to zioło, ale w ogrodzie może być dokuczliwe. Rozłazi się kłączami niestety...

Dobrze, że zaczynasz wychodzić na prostą. Miłej niedzieli.
Zana 16:39, 24 kwi 2016

Luki napisał(a)

Taka interpretacja bardzo mi się podoba
Bordowe to bodziszki Midnight Reiter, pokazałem powyżej, bardzo wdzięczne
Kijaski były po to bo chrześniak mi je deptał, więc stoją jeszcze na zapas

A to już pamiętam te bodziszki z ubiegłego roku, bardzo mi się podobają.
Alicja169 16:39, 24 kwi 2016

I inwazja, która mnie załamuje, totalna porażka ogrodowa. Podagrycznik opanował mi na jednej rabacie wszystko, a była w ciągu ostatnich 3 lat czyszczona dwa razy do zera. Teraz atak z potrójną siłą CHyba została mi tylko chemia...

Lukasz jak znajdziesz sposób na to cho...stwo to daj znać. Nie mogę się pozbyć, tak jak u Ciebie rośnie coraz więcej między różami
Lukasz2013 16:40, 24 kwi 2016

Alicja169 napisał(a)

Lukasz jak znajdziesz sposób na to cho...stwo to daj znać. Nie mogę się pozbyć, tak jak u Ciebie rośnie coraz więcej między różami

butterfly 16:45, 24 kwi 2016

Ja też mam kanciki w powarzaniu ale muszę się kiedyś " odbrazić" bo na komunie będą straszyć...
nie kuś bylinami bo sie znów zlamię
martaibartek 16:52, 24 kwi 2016

I ja mam to gówno w niektórych miejscach. No co za dziadostwo!!! dlatego łącze się w bólu.
Poza tym pięknie u ciebie
Katkak 17:14, 24 kwi 2016

Luki napisał(a)
Paweł ogrodowo już spokojnie, wszystko przesadzone co miało być przesadzone, byliny to już nie problem teraz inne rzeczy pracochłonne, dzisiaj jednak relaks

Ciemna roślinka to bodziszek Midnight Reiter, który przeżył drastyczne przesadzenie jesienią, czyli jest bardzo twardy.
Teraz

i w zeszłym roku w lipcu podczas kwitnienia. Kwitł dobry miesiąc po czym wyciąłem kwiatostany i tyle z zabiegów.

Nie taki twardy bo u mnie zniknał