Oczar rzeczywiście wielki rośnie, zaczyna się jego trzeci rok u nas i jakoś...wystrzelił :/ Ale lubię go, ma fajne listki
Zdechlak Inwersa. Moja wina, że taki zdechlak, źle przygotowane podłoże. Trzeba go podrasować na nowym miejscu obornikiem, kompostem i innymi cudami a mam nadzieję, że się zregeneruje i odwdzięczy
Buki starują, lubię ten moment, wyglądają dostojnie
Cześć Monika pytałaś o tę donicę z tują ? Możesz jej sypnąć odrobinkę granulatu dla iglaków lub podlać magiczną siłą substrala do iglaków (tak lepiej) . Możesz również spryskać florowitem do iglaków (taki prysznic na liście) - oczywiście rozpuścić w odpowiednich proporcjach z wodą .
Do tej elewacji widzę dużo lawendy Ja mam kule z cisa ....
W donicy wystarczą te trzy trawki które już posadziłaś , tylko posadź po trójkącie lub uzupełnij konwalnikiem (bordowa podobnych gabarytów trawka) dla kontrastu ...
Na piownie zapraszam pod koniec maja
Marzę o Circus ale jej nigdzie nie można dostać. Mam nadzieję że Festiva Maxima zakwitnie
A na razie podróbki piwonii czy Double Negrita
No to teraz czas na moje mało fachowe foty , ale pamiątka jest
Spotkanie sióstr na początek
co tam schowałaś pokaż ???
posiedzenie pod wiśnią
Trzeba się posilić , żeby nabrać sił do dalszego zwiedzania
M dzis siedząc ze mna na ławce wgłebnika stwierdził, że choc w pomysł nie wierzył i nie był przekonany to oddaje mi rację, zę to super miejsce
dziś pomalowalismy go dwukrotnie, zamontowalismy ławki i choc brak nadal docelowej "podłogi" czyli ozdobnego kamienia (chcemy kupic ten sam na wgłębnik i na plac pod altanę ze stołem) i drewna pod lawkami to najgorsze za nami i jutro pierwsze oficjalne ognisko, bo takich roboczych było juz dobrych kilka.
Brzegi trawnika wieczorem poprawione Jutro pokażę
Ubiegłoroczne Queen z Biedronki były bordowe a teraz są prawidłowe, ciemne fiolety, niemal czarne. Pewnie niska temperatura powoduje ciemniejsze wybarwienie. Mam z 3 źródeł, wszystkie takie same
Sprawdzałam Royal moja tez ma maluteńkie listki, nietypowo jak na Austinki, ale już pierwsze pojedyncze wypuszcza coraz większe. Widocznie ta róża tak ma,bo ja kupiłam we Wrocławiu