Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród u stóp klasztoru 21:18, 24 sie 2012

Do góry
Alinko, jeszcze się u Ciebie nie wpisywałam Ogród zachwyca!!!!
Jak można taki olbrzymi ogród mieć tak wymuskany??? Jest u Ciebie zachwycająco, różnorodnie a jednocześnie taka równowaga. pięknie!!!!
A czy to wielkie trawsko przy ławeczce to miskant?? Jak odmiana?
Co robisz, że u Ciebie rośnie klon palmowy i jest mu jak widać baaardzo dobrze ?
Dodam tylko, że zakątek hostowy mnie zachwycił!!! Będę Cię kopiować
Ogród Sylwii od początku :) 21:02, 24 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Dziewczynki tu są zdjęcia ze spotkania u Alinki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/47-ogrod-u-stop-klasztoru?page=251

Odnalazłaś się Biegnę do Alinki, buziaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:09, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Żeby mnie Madżenka tylko nie pogoniła.. Gryylem... w formie koła.. bo włos mi powieje jak fala i wyląduję bez hamowania w Galimatiasie

nie bój żaby, nic ci takiego nie grozi! będę lukać za tym grylem
ha, ha, ale się uśmiałam, już oczyma wyobraźni wykreowałam sytuację
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 16:52, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Stan na 24 sierpnia. Proszę o potwierdzenie - trzeba dać znać ile osób będzie w Kapias Cafe.

1. Danusia (Gardenarium)
2. Sebek – 1 os
3. Gabik
4. Enya73 – 2 os.
5. baraga1904
6.Urszulla
7. Noemi
8. Wawik
9. Madżenka (Marzena 2007)
10. Siaaska ????
11. Syllwia
12. ola
13. Ewa
14.Wieloszka
15. Irenka (Irena-milek)
16. Evchen - 2 i 1/2 os.
17. Badara
18. Bea[ - 2 os/b]

Ale ładnie ta lista się prezentuje
[b]19. Kindzia – 2 os

20. eliza3
21. Lena
22. anieszka
23. anna-studio
24. Seliza
25. Dzidka
26. Ela
27. Jasia
28. Grupa trzymająca grabie 2 i 1/2 os
29. kasik778
30. Yen
31. Kondzio
32.olcze
33.eliza3
34.trafo

35. Agniecha973 – 1 os.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:47, 24 sie 2012

Do góry
Żeby mnie Madżenka tylko nie pogoniła.. Gryylem... w formie koła.. bo włos mi powieje jak fala i wyląduję bez hamowania w Galimatiasie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:02, 24 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Irenko w drodze do Kapiasów się nagadamy, dlatego jedziemy jednym autem z badgażnikiem na dachu Mam duuuuży na dwie pary nart i snowboard + komplet butów więc chyba sie pomieścimy???

ok,jedziemy jednym i w końcu chyba? się nagadamy

Uprawiam teraz czarnowidztwo: napewno się nie zmieścimy, i napewno się nie nagadamy

bez roślin się zmieścimy, a z pozostłą częścią, chyba masz rację!!!!!

Ciekawi mnie jak będzie z tym towarem u Kapiasów - mam kupić tylko jedną roślinę i na nią liczę, że tam będzie To berberys Red Pillar - albo Helmond Pillar

Sebku, już ja się będę przyglądać, czy ty aby na pewno z tą jedną, jedyną wymarzoną wyjdziesz?
muszę luknąć, bo nie znam, a miałam nic nie kupować, bo miejsca nie ma i Madżenka szybciej nas wysadzi jak roślinki
trzymaj się i do zobaczenia
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 15:19, 24 sie 2012

Do góry

Stan na 24 sierpnia. Proszę o potwierdzenie - trzeba dać znać ile osób będzie w Kapias Cafe.

1. Danusia (Gardenarium)
2. Sebek – 1 os
3. Gabik
4. Enya73 – 2 os.
5. baraga1904- 2 os.
6.Urszulla - 1 i 1/2 os.
7. Noemi
8. Wawik
9. Madżenka (Marzena 2007)
10. Siaaska ????
11. Syllwia - 2 os.
12. ola
13. Ewa
14.Wieloszka
15. Irenka (Irena-milek)
16. Evchen - 2 i 1/2 os.
17. Badara
18. Bea[ - 2 os/b]
[b]19. Kindzia – 2 os

20. eliza3- 2 os.
21. Lena
22. anieszka
23. anna-studio
24. Seliza
25. Dzidka
26. Ela
27. Jasia
28. Grupa trzymająca grabie 2 i 1/2 os
29. kasik778
30. Yen
31. Kondzio
32. Agniecha973 – 1 os.
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 13:04, 24 sie 2012

Do góry
Jeszcze nie wiem na 100% ale bardzo chciałabym tam być z Wami... Wracam do pracy od 3 września i nie wiem czy nie będę musiała być wtedy w pracy... Szkoda że to godzina 11 bo popołudniu bardziej by mi pasowało... Początkiem września dam znać dokładnie. Jeśli będę to na pewno z Arkiem i dzieciakami Samej mnie pewnie nie puszczą

Madżenka jeśli miałabyś jeszcze te liliowce fioletowe to bardzo Cię proszę pomyśl też o mnie... Ktoś jeszcze wspominał o tojeści rozesłanej... też by się przydała.... Zresztą u mnie tak pusto że przyda się wszystko...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:17, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Ależ wy pięknie wyglądacie! .. Śliczne, uśmiechnięte, emanujące ciepłem.... i strasznie się cieszę, że niewbawem się spotkamy

dzięki Ewuś w imieniu nas wszystkich
roślinki stoją u Madżenki i czekają

Właśnie stoją,..... I oczywiście fiołka nie zabrały....
kartonik dla Ev na niedzielę ??
A może wpadniesz i sama wręczysz?

no nie zabrały...wsadź u siebie, dal nich wykopię nowe
tak, w kartonie Ewy fiołki, firletka i trawy
Madżenko, dam ci odpocząć od siebie, pogadajcie z Ewą ja będę sadzić, to co Finka przywiozła

Irciu, dziękuję za pamięć!
Jadę do Madżenki robić galimatias Zabiorę ze sobą grilla i palenisko - będziemy komponować.. Chociaż powinno się to skompostować - ale nie wiem, czy się rozłoży...?

Żeby mnie tylko Madżenka w ten kartonik nie wsadziła i nie odesłała... w bagażniku do domu

oj, będzie się działo!!! raczej ci ze strony Madżenki taki wariant nie grozi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:14, 24 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ależ wy pięknie wyglądacie! .. Śliczne, uśmiechnięte, emanujące ciepłem.... i strasznie się cieszę, że niewbawem się spotkamy

dzięki Ewuś w imieniu nas wszystkich
roślinki stoją u Madżenki i czekają

Właśnie stoją,..... I oczywiście fiołka nie zabrały....
kartonik dla Ev na niedzielę ??
A może wpadniesz i sama wręczysz?

no nie zabrały...wsadź u siebie, dal nich wykopię nowe
tak, w kartonie Ewy fiołki, firletka i trawy
Madżenko, dam ci odpocząć od siebie, pogadajcie z Ewą ja będę sadzić, to co Finka przywiozła

Irciu, dziękuję za pamięć!
Jadę do Madżenki robić galimatias Zabiorę ze sobą grilla i palenisko - będziemy komponować.. Chociaż powinno się to skompostować - ale nie wiem, czy się rozłoży...?

Żeby mnie tylko Madżenka w ten kartonik nie wsadziła i nie odesłała... w bagażniku do domu
Zielony galimatias 09:02, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Madżenka.. a bez trejażu czy ekranu z cisa przed - tzw. cześcią kfiatka do kozucha czyli tej ze ścieżką - czy ten projekt ma rację bytu?.. Może ja za bardzo nacudowałam z tymi rabatami?.. bo wydzielenia części ogrodu trejażem raczej na 99,99999 % nie będzie.... Prosta kreska musiałaby iść do dołu.
Druga, bardzo istotna kwestia to umiejscowienie paleniska (nie grilla, a paleniska) Jest ściśle pośrodku szerokości rabaty (zaznaczyłam na czerwono)... musiałoby być CENTRALNIE pośrodku górnego brzuszka... co oznacza, że reszta dookoła tylko żwir.

Taki element przyciąga wzrok - poniżej zdjęcie z usytuowaniem paleniska i grilla.

Co o tym sądzisz?... Sądzicie?

Czuję już mocne przemęczenie materiału.. innych przede wszystkim, ale i swoje...

Ev, ten projekt nie ma racji bytu, jeśli palenisko ma zostać i być wysypane tylko żwirkiem. Takie jest moje zdanie.
Ale zauważyłam, że także w projekcie Madźenki palenisko jak gdyby nie istnieje

To palenisko ma tam zostać???
Bo o ile co do grilla uwazałam, że może zostać, bo nie potrzeba przy nim wiele miejsca dla operatora grilla, to przy palenisku powinno być duzo miejsca. Swoją drogą, może to kwestia zdjęcia, ale wygląda, jakby ono już teraz było za blisko tych szmaragdów.

Trejażu nie będzie? Ani innego oodzielenia?

To jednak chyba wybrałabym fale Madżenki.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:03, 24 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Wspomnień czar i koncert zyczeń
Jak sobie Pan srebrny garnitur zakupił to naszywkę na rękawie nosił z napisem sunset suits!!!! Nie odcinał naszywki aby szyku zadać
a kto pamięta biale lub czerwone skarpetki do mokasynów!!! ??? Frotte oczywista oczywistość z NRD

białe skarpetki do mokasynów ... to nie nazywało się "dżeksonki" ... brrrrrrrrrrr ... i pomyśleć, że mi Adaśko w taki cud odpalantował się na pierwszą randkę ... wtedy stwierdziłam, że człapie jak Chaplin i za nic w świecie się z nim nie umówię ... ...

Biedny Adaśko. Wystroił się na randkę a powinien glany nałożyć
A mój Adasko miał fryzurę z mysim ogonekiem z tyłu wiecie dziewczyny o co chodzi?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:02, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
no to was na wspominki wzięło ... A w moich czasach modne były spodnie z madery ... i fryzura u chłopców a'la Limahl.. i Shekin Stevens... miałam magnetofon szuplowy, który strasznie przeciągał taśmę kiedy pobrzmiewało: 'bikooooozzzz ajjjjj looooooooooooooooooooooooooovvvv ju.... loooooooov ju..... co niektórym z Kozą się to kojarzyło...
A potem nadszedł czas tapiru!/....... To był szał...

Toć to nasze wspólne czasy
Lecę w kulki... 06:50, 24 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Ewa..........................!!!
Zdradzę Wam, że w niedzielne popołudnie gościłam Ewę z rodzinką........
Jakoś zeszło na Ogrodowisko.....podałam jej stronę.....
Dziś sms......podaj mi tę stronkę..........
Kolejny sms.....cytuję.....Nie wiem czy mam płakać czy się cieszyć, że podałaś mi tę stronę......miałam gotować obiad.....a już siedzę godzinę.....
No i jest..........Pozdrawiam Ewka

A zatem kolejna zarazona wirusem ogrodowiskowym Ewo witamy!!!

Ja mialam projekt przodu bez ogrodzenia - same gabiony + cisy bez bramy na podjazd i furtki.....
Ale ??? Z pobliskiej stadniny koni wypuszczają psy na spacerek, 5 szt.... Mój Tutus nie dość, ze zagrożony ( sfora atakuje wszystko co do nich nie naleźy) oraz standardowe oblanie wszystkiego... Nawet po kąpieli w stawie potrafił mi wyżeł wpaść do domu....
Poza tym jak się nie zamkniesz na cztery spusty to zniknie wszystko np taczka albo karcher.... A ja nie lubię w sezonie trzymac tego w garażu tylko pod wiatą...
A moim wzorcem są jednak posesje w USA - wielkie trawniki w przedogródku (widziałam tylko w tV bo w Niemczech jednak baaaardzo dużo ogrodzeń stoi.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 06:48, 24 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Pięknie będzie! Na łąweczkę idealnie! Podoba mi się rozstawienie roślin, a żurawek jeszcze więcej bym dodała - w to miejsce przy studzience i rynnie też.
Ziemię koniecznie wymieszaj z kwaśną pod iglaki i będzie git! Przed ławką żurawek bym nie dawała bo byłyby deptane, ale jako obwódka tak.
Ale będzie pięknie!!! A jaką trawę już masz wypasioną!!
Szukam i szukam i morning light u nas w bliższej i dalszej okolicy nie ma

Generalnie hortensja lubi kwaśną ziemię, więc potrzebujesz torf kwaśny do wymieszania z ziemią w ogrodzie. Nie wiem jednak czy Twoja ziemia przy budynku nie jest zanieczyszczona wapnem lub chemią - zwykle tak jest przy samym budynku (tynk, ocieplenie, fundamenty). Dlatego moze nawieźcie ziemi z innej cześci ogrodu + dla hortensji torf kawaśny. Pozostałe rosliny posadizłabym w towjej ziemi z ogrodu. Jesli masz kompost to dadaj do wszystkiego.
Nie kupuj gotowych mieszanek ziemi ogrodowej bo to niemal sam torf, chyba że zainwestujesz w porządną czarną ziemię, sprawdzoną u ogrodnika
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:37, 24 sie 2012

Do góry
Ewo witam, zatem fajnie że znalazłaś ogrodowisko. Własnie tak jak pisze Ania - twoja imenniczka KasiaWB też tak jak Ty zrobiła
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:35, 24 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Ależ fajne spotkania, az się buzia śmieje, a żeby była sprawiedliwość w przyrodzie, to ja w pracy caaaaaały dzień....

Bidula ale uśmiechamy się do Ciebie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:35, 24 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Madżenko - wszystkich stron nie odrobię, ale widzę, że miałyście świetne spotkanie - pozdrawiam Was wszystkie

A gdzie Ty byłeś???

Tam gdzie zawsze - ale komputer był w naprawie...znowu...

A ja myślałam, że jakieś wojaże
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:34, 24 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Ewa.....znam pewną....KasięWB, ona dokładnie tak jak Ty......od roślinek....do dziś jej nie wierzę, że tam coś buduje

Widzialam Twoje wisienki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:34, 24 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Dziewczyny fantastyczne !
Pozdrawiam

Pozdraiwmy Marto
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies