No widzisz Izuś, więc nie żałuj Teraz Adasia i nieletnią pakuj i przeprowadzaj się do tego pięknego miasta Jeszcze trochę i nieletnia na studia pójdzie
Irenko w drodze do Kapiasów się nagadamy, dlatego jedziemy jednym autem z badgażnikiem na dachu Mam duuuuży na dwie pary nart i snowboard + komplet butów więc chyba sie pomieścimy???
No Irenko... piękne z Was Dziewczyny na zdjęciach. Humory dopisały, pogoda również mam nadzieję, że kiedyś w końcu uda mi się do Was dojechać. Lato jest co roku
Też głosuję za większą ilością żurawek! Ależ będzie miły kącik!
No tak dokoła obwódki aby poszły po całości, ale max 6 szt mi wychodzi, bo szybko rosną
I ja koniecznie głosuję za bordowymi, różowym lub pomarańczowymi. byleby nie były zielone bo się wtopią w pozostałe rośliny.
Hosta idealna i miskant też!!
Aga:
1. przepiękne zakole, uwielbiam taki kształt rabat
2. miesjce na ławeczkę znakomite, pewnie bedziecie ciągne na niej siedzeć na tej skarpie
3. Wg mnie bordowe żurawki właśnie idealne, bo do zieleni trawy, hortensji i apskowanego miskanta bedą stanowiły znakomitą obwódkę
4. Dla mnei to połączenie hortensja, trawa i żurawka jest świetne.
Mam tylko pytanie, jakie warunki słoneczne są w tym miejscu? Czy przypadkiem pod odwodnieniem domu nie ma betonu i czy wyminisz w tym mijscu glebę. Bo wyglada mi na glinę wyschniętą a tego nie lubia hortensje.
Dziś robię sobie wolny wieczór od Ogrodowiska. Właśnie wróciłam z długiego spaceru z przyjaciółką i idę robić dżem z mirabelek Miłego wieczoru nocne marki
Anabelka dla Was Przy okazji może ktoś mi podpowie czym podpiera je u siebie, bo mi się po kilku wichurach położyły na rabacie.
Ale chyba już wróciłaś ???
A jak juz się nasycisz mirabelkami to wyślij maila
Aniu cieszę się, że znajduejsz czas na czytanie
Lena - oj bije od nas bije rdość, a buzie się nie zamykają
Ewa - Pozdrawiamy Górny Śląsk DO zobaczenia wkrótce
Anitko - oj tak, mamy fajne znajmości, mówimy NIE malkontentką, wszystkie takie zadowolone i radosne jesteśmy
Aguś, Pszczółko, Madziu, Irenko - nawet nie wiecie jak było mi przyjemnie Was gościć I za każdym razem fascynuje mnie, jak fajnie nam sie gada jakbyśmy się znały od lat I za każdym razem brakuje nam czasu aby o ogrodach porozmawiać ......
Magda wychlapała ... obgadywało siem ... ... że też tak daleko mieszkam ...
Iza - nowoczesny człowiek jest mobilny CO to za problem się osiedlić we Wroclove? A wiesz jak fajnie by się gadało ??? A na papieroska z Irenką i moim Małżem byś mogła wychodzić
Pięc ostatnich stron przeczytałam i obejrzałam co się się u Ciebie dzieje. Fajnie macie że jest Was tak dużo .( i same piękne i miłe) Super te Wasze spotkania . Serdecznie pozdrawiam.
Bożenko naprawdę mamy fajnie, a gadamy tak, ze ogłuchnąć można
Ale mamy ogrodowisko dzięki takim osobom jak Ty, które zbudowałay atmosferę tego forum
Buziaki
Już od jakiegoś czasu przeglądam twój wątek, ale przejrzeć aż 650 stron, to wyczyn. Byłam na każdej stronie, bo już sam Twój dom mnie zaciekawił. Podobne domy były naszym marzeniem,ale plan zagospodarowania na to nie pozwalał, dlatego teraz mogę jedynie podziwiać. Ogród też przepiękny, a ten potwór - to nie możliwe, że sadziłaś w tym roku. On chyba na sterydach jedzie!!!
Due bardzo miło, że mnie odwiedziłaś i podziwiam CIę za te strony
Obiecuje zimą zrobić wizytówkę, będzie łatwiej się nam poznać
Aniu cieszę się, że znajduejsz czas na czytanie
Lena - oj bije od nas bije rdość, a buzie się nie zamykają
Ewa - Pozdrawiamy Górny Śląsk DO zobaczenia wkrótce
Anitko - oj tak, mamy fajne znajmości, mówimy NIE malkontentką, wszystkie takie zadowolone i radosne jesteśmy
Tess - dziękuje za odwiedzinki, muszę wreszcie do Ciebie na spacerek się wybrać Potwora się nie bój, jeszcze nie gryzie
Ana - czas najwyższy Wroclove odwiedzić !!! Koniecznie !!!!
Betysia - boso z Francji ale z Panem Kogutkiem???
Diana - oj fajnie nam było, fajnie
Aguś, Pszczółko, Madziu, Irenko - nawet nie wiecie jak było mi przyjemnie Was gościć I za każdym razem fascynuje mnie, jak fajnie nam sie gada jakbyśmy się znały od lat I za każdym razem brakuje nam czasu aby o ogrodach porozmawiać ......
Mzdżenko, dziękuję za radosne, wesołe i smakowite spotkanie
dziękuję rónież dziewczynom i Pszczółce, któa dołączyła do naszej grupy, ile wesołych historii nam opowiedziała; plan był, że o tulipanach, a jak zwykle wyruszyłyśmy w pobocza!
i oczywięcie dziękuję Marzenki małżowi, towarzyszył nam po ciężkim dniu i chyba razem z nami świetnie się bawił
i głaskam Tytusa, z któym się trochę zaprzyjaźniłam
potwór jest boski! czekam na sadzonkę, i tak przy okazji zastanawiam się, kiedy my się nagadamy, coraz później kończymy spotkania, a i tak nam mało
Madżenka objaśnia, my słuchamy, jednak trochę nauki było
a z tego tarasu podziwiałam przepiękny zachód słońca
Dziękuję wszystkim odwiedzającym Dopiero przed kwadransem skończyłyśmy spotkanie
Muszę przyznać, że świetnie nam się gada i co ciekawe na każdy temat. Wręczz napiszę, że na tematy ogrodowe zdecydowanie niewiele rozmawiałyśmy
Dzisiaj do KOIID dołączyła Pszczółka Myślę, ze mogę w imieniu KOIID napisać, ze witamy w Komitecie Szkoda, ze Justychaz na urlopie nie dołączyła i AGA PE.
A to my w komplecie przed potworem
Od lewej:
Pszczółka, Irenka, Noemi, Madżenka i Wieloszka
Tak nam się świetnie gadało, ze Pszczółka, która nawet po ostrym żwirku biega boso, chciała bez butów pojechać do domu
ja to bym do Was na boso z samej Francji przybiegla...gdyby troszke blizej bylo!!!!!
cudnie macie i Wy cudne...oj zazdroszcze i popaprze jeszcze sobie na Was.... i zaraz wroce i znow popatrze !!!!!
usciski dla Wszystkich ogrodowiczek!!!!!!!
Od lewej:
Pszczółka, Irenka, Noemi, Madżenka i Wieloszka
Widzę, że każdy kto wstąpił do Ogrodowiskowej drużyny zyskał coś więcej, niż tylko porady ogrodnicze i możliwość wymiany myśli na tematy ogrodnicze. Wartością dodaną i chyba najcenniejszą stały się zawarte dzięki forum fajne znajomości, a może nawet początek przyjaźni.
Fajnie tak na Was patrzeć dziewczyny! Lubię takie uśmiechnięte i zadowolone z życia kobitki.
A malkontentkom mówię zdecydowane nie
Widać, że zgrana z Was paczka.Tak trzymać!
Pozdrawiam i przesyłam buziaki