Muminka wystarczy......
Obiecane cebule martagonów Kapeć do porównania wielkości... i widać jak mi porosły.. jutro posadzę. Inne posadziłam w niedzielę.
Szukając ukojenia na O trafiłam do Zoji...Na Twój watek trafiłam przed chwilą...Jestem na 5 str...i leca czetac dalij, bo mnie wcigło...Płezdrówczi z Kaszebow...Do uzdżenio...
W sobotę było piękne słońce a wraz z wiosną od niedzieli przyszły deszcze.
Na pocieszenie zostawię sobie linka do "ogrodowego jedzonka dla dzieci". Pomysł tak banalnie prosty a nigdy na niego nie wpadłam. Musze z maluchami pozbierać trochę dużych kamieni. Ciekawe też czym to malować - markery?
I jeszcze jeden link do błotnej kuchni.
Pomysł do zapamiętania - kupić dzieciom sztuczne kwiaty. Spadkobiercy coraz bardziej interesują się pracami w ogrodzie. Wczoraj odkryłam między innymi, ze nie mam już mojej sadzonki berberysa :/ Te sztuczne kwiaty do wielokrotnego sadzenia i wyrywania brzmią obiecująco
Zaś ogrodowo - rozpoczęłam przycinanie wrzosów.
Powinno być tu biało od przebiśniegów ale są jedynie niedobitki.
Magda, Ania witajcie i dziekuję za wizytę. Ja z rewizytą się udałam i ...Magda hortensje powalają. Ale i cudnego floksa wypatrzyłam. Na razie w połowie wątku utkwiłam i dziecko przerwało.
Ania u ciebie spory teren. Z jednej strony zazdroszczę bo mi trochę go brakuje. Tak z 200 metrów by się za domem przydało.
Ja dziś poszlam po spożywkę a wróciłam z 2 różami. Jedną na pniu do donicy na taras a drugą w miejsce zmarzniętej. Calosc 21 zł
Witam,
Przepraszam, że odgrzebuję temat, ale nie wiem co mam dalej robić.
W ubiegłym roku, około kwietnia przesadzałem stare bukszpany - 6 szt. Dostałem je od znajomego. Od początku było z nimi źle, lecz liczyłem, że opryski z Mospilanu i Topsinu oraz nawożenie pomogą. Poniżej zamieszczam zdjęcia z prośbą o radę (krok po kroku dla totalnego laika), jak je reanimować, gdyż nie jest dobrze a nie chciałbym ich stracić.
Haniu.. masz wiele talentów.... ale jedne Ci zwyżkował najbardziej... Twoje fotki są coraz lepsze... a nawet nie skłamię jak powiem, że są przepiękne.. jak z katalogów.
Ten widoczek to już prawdziwy artyzm i piękno w czystej postaci.
Rób wizytówkę.. będzie do czego wracać by oczy pocieszyć.
Ewa ja na żywo widziałam Twoje tlo sąsiadki i według mnie nie jest najgorzej
te plyty na przeciwko bardziej drażnią.
ja bym już żywopłotu nie sadziła, lepiej te pieniądze przeznacz na wieksze sadzonki hortek. pamietaj ze hortensje to krzewy które do 1,5m dorastają spokojnie czyli ten brzydszy doł sąsiadki tujek zakryją.
a juki masz rewelacyjne, moze wszsytkie z calego ogrodu zebrać w jedno miejsce?np przy skalniaku?trochę go zniwelują. bo wiem że em nie da go ruszyć
Tutaj u Polinki ładnie widać, jak gips w balonie równo się rozłożył. Dlaczego więc u mnie on mimo obracania tworzył jedną zwartą masę?
To najlepszy efekt, jaki osiągnęłam...czyli, żaden Radość chociaż z tego, ze gips wiązał, jak należy
Zaraz mi się przypomniała zasada, że nic, co ma być proste - prostym nie jest.
Żebym miała chociaż jedno jajo, skusiłam się na to na gazie Kuchnia w gipsie
Takie chropowate - nawet fajne, jeśli nie można osiągnąć doskonałości gładkiego jaja Teraz schnie