Witaj u mnie Madzenko
Co do nawozenia to ja prawie wszystko w plynie stosuje jedynie pecherznice azofoska sypie.
Apropo trzmielin to moje wlasnie planuje rozplenica Hameln podsadzic i moze jeszcze rozchodnik mr goodbud miedzy nia,dlatego pytalam bo Danusia radzila by carex bronze form wsadzic ale nie jestem do konca przekonana.
Alina, mimo deszczu i śniegu udało mi się zasadzić bukszpany i resztę... Tylko rozplenica została... Jeszcze raz nie-dziękuję
Powiedz mi kochana, czy ten miniaturowy przywrotnik nadawałby się na szpalerek tam gdzie mam szafirki przed domem? Bo tak sobie dumam, że szafirki przekwitną i będzie klops, a przywrotnik dopiero rusza i zakrył by te liście... Co myślisz? Zdjęcie tego miejsca jest u mnie na wątku.
Innym powiem, że byłam wczoraj i naocznie widziałam, że u Ali to istna bajka. Wszystko takie dopieszczone, chwasta z lupą można szukać.... przedogródek robi wrażenie
Tatarak też mi się podoba ale tak jak pisałam kiedyś u Ciebie mnóstwo traw mi się podoba, a mam za małą powierzchnię na moje zachcianki więc ograniczyłam listę traw do gatunków, które po prostu muszę mieć są to: stipa hakone rozplenica konwalnik i kostrzewa sina. O kostrzewie myślałam na lustrzanej rabacie bo ma kolor, który teraz pasuje do wszystkiego czyli szary.
Ja się zachwycam moją stipą, ale do twojej może się schować. Masz taką wypasioną. Rozplenica piękna, też siałam, a mateczna nie wschodzi.
Podoba mi się, jak zaczęłaś realizację projektu.
Chyba zamówienie ziemi przyczepą byłoby tańsze.
Olu, u ciebie też jest lawenda. Wyczytałam u ciebie, ze rozplenica do niej nie pasuje. Dlaczego? A już chciałam dodać rozplenicę do nowej rabaty.
Ostatecznie posadziłam róże, lawendę i orliki oraz małe sadzonki firletki kwiecistej. Mysle o dosadzeniu ostróżki.
Część rabaty razem z dojściem do wody będzie w żwirku. Danusia nie lubi wiszących węży, ale u mnie nie ma nawadniania, a wyciąganie węża za każdym razem jest niewygodne.
No tak wyszło, niestety, ale już lepiej, przynajmniej na razie, nie dumam jednak, żyję dniem dzisiejszym
badaj się koniecznie, lepiej być zdrowym, pięknym niekoniecznie
buziaki
w końcu kratka zarasta, jeszcze może rok i będzie kolorowa ściana a na jej tle cudny powojnik
gdzie nie popatrzysz, tulipany, czekam na te moje nowości
ruszyła rozplenica Moudry i perovska, ta liliput też i te duże