Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 22:40, 18 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Acha.. mistrz kamuflażu pobił wszytko.. jest debeściak

kitek81 22:57, 18 kwi 2015

i jeszcze jedna ważna informacja, zamiast Wiśni Amanogowej, czy jak to się odmienia, będzie polecana przez pana ze szkółki wiśnia pendula, zdjęcia, są na jednych z tych ostatnich
Mala_Mi 23:12, 18 kwi 2015

Wrzosy i wrzośce nie pasami... sadź plamami I będzie Pani zawsze zadowolona. Jak tuje szmaragd to wąskie.. metr dla RH może być dobry... tujki można zawsze ciać. A sadzić coś co będzie miało wielkość za 10 lat.. a po 10-ciu i tak zrobi się większe??? Czyli za duże. Drzewa sadzimy docelowo.
A to co się daje przekopać to aby nas cieszył widok. Wolne lubi uzupełnij czymś co i tak wymaga przekopania raz na jakiś czas, czyli byliny i trawy. Wrzosy i wrzośce się starzeją. Nawet zadbane co 4- 5 lat wymagają odmłodzenia. Moje najstarsze nasadzenia mają już 7 lat... ale naprawdę dawno powinnam je wymienić . Ostre ciecie pomaga utrzymać wrzosy i wrzośce w dobrej kondycji długo. Ale nawet to po 7 latach nadaje się do wymiany,
kitek81 23:15, 18 kwi 2015

na chwilę obecną to wszystko mnie przerasta!
kitek81 23:16, 18 kwi 2015

zmykam spać-jutro też jest dzień!
inag 01:14, 19 kwi 2015

Kasia, zakupy super! Kule bukszpanowe wyglądają pięknie! No bajka po prostu! Już chciałabym to wszystko zobaczyć na zdjęciach Jak nazywa się ta odmiana ozdobnej wiśni? Mam chyba tę samą i nie potrafię jej zidentyfikować... Co do odległości sadzenia to zgadzam się z Małą Mi w 100%
Jutro wpadnę na dłużej. Teraz muszę zmykać bo coś mi dziecko gorączkuje i zaczynam się martwić bo wartości na termometrze stale rośnią a dziś niedziela i lekarza nie ma
Spokojnej nocki!
kitek81 09:07, 19 kwi 2015

Taki planik zrobiłam, pamiętacie że nie mam zdolności plastycznych!
1cm=1m
kitek81 09:13, 19 kwi 2015

inag napisał(a)
Kasia, zakupy super! Kule bukszpanowe wyglądają pięknie! No bajka po prostu! Już chciałabym to wszystko zobaczyć na zdjęciach Jak nazywa się ta odmiana ozdobnej wiśni? Mam chyba tę samą i nie potrafię jej zidentyfikować... Co do odległości sadzenia to zgadzam się z Małą Mi w 100%
Jutro wpadnę na dłużej. Teraz muszę zmykać bo coś mi dziecko gorączkuje i zaczynam się martwić bo wartości na termometrze stale rośnią a dziś niedziela i lekarza nie ma
Spokojnej nocki!

Widzę, że noc miałaś ciężką! Dałaś radę zbić temperaturę? Mam nadzieję, że to nic poważnego? Zdrówka dla pociechy
Pan w szkółce powiedział, że to wiśnia pendula
Dziś wieczorkiem chyba zdjęcia powinny już być, więc jak znajdziesz chwilkę to zapraszam

Buziaki :*
kasiek 09:51, 19 kwi 2015

Właściwie tylko nie rozumiem czemu rozplenica jest za tawułą japońską?
U mnie tawuły po kilku latach miały metr srednicy i teraz je tnę by nie były większe. Zaraz spróbuje to narysować.
kitek81 10:00, 19 kwi 2015

kasiek napisał(a)
Właściwie tylko nie rozumiem czemu rozplenica jest za tawułą japońską?
U mnie tawuły po kilku latach miały metr srednicy i teraz je tnę by nie były większe. Zaraz spróbuje to narysować.

W oryginale obok rozplenic, gdzie jest azalia były horti, które dam ale z drugiej strony! W sumie słuszna uwaga, skoro horti przeniesione to i rozplenice też powinnam nie dawać tu, tylko dalej to w takim razie zostawię samą tawułę i rabata wyrówna mi się do róż