Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

inag 23:57, 16 kwi 2015

Agatan24 napisał(a)
Jak pojawią się trawy i zakwitną hortensje to już będzie super. Szkoda tylko że trzeba na nie tak długo czekać.

No trochę trzeba ale pomyśl ile po drodze się dzieje: Kwitną krokusy, narcyzy, tulipany, róże, clematisy, lawendy itd Co chwilę jest wesoło Hortensje na deser
Agatan24 10:34, 17 kwi 2015

inag napisał(a)

No trochę trzeba ale pomyśl ile po drodze się dzieje: Kwitną krokusy, narcyzy, tulipany, róże, clematisy, lawendy itd Co chwilę jest wesoło Hortensje na deser

U mnie właśnie mało cebulowych a clemstisow nie mam wogole muszę to zmienić w przyszłym roku. Przy kratownicy na rabacie mam wsadzony wiciokrzew może zmienić go na clematis? Jak myslisz? Który lepszy bo wiciokrzew wolno mi rośnie i jeszcze nawet nie kwitl.
Agatan24 23:07, 17 kwi 2015

Podpowiedzcie mi prosze czy moge zasilic wsadzone w tym roku tuje np. magiczna sila?
Martwie sie o smaragdy bo tak jakos zwiedly a przeciez je podlewam.
dominika_ 06:07, 18 kwi 2015

Przez pierwsze 3 miesiące od wsadzenia lepiej wstrzymać nawożenie by rośliny dobrze się zadomowiły w nowym gruncie. A później to jest duży wybór nawozów typowo pod iglaki. Ja mam tak działający przez 100 dni chyba substral
Agatan24 09:31, 18 kwi 2015

dominika_ napisał(a)
Przez pierwsze 3 miesiące od wsadzenia lepiej wstrzymać nawożenie by rośliny dobrze się zadomowiły w nowym gruncie. A później to jest duży wybór nawozów typowo pod iglaki. Ja mam tak działający przez 100 dni chyba substral

Dzięki to zrobię jak radzisz
Karol99 10:42, 18 kwi 2015

Agatan24 napisał(a)
Podpowiedzcie mi prosze czy moge zasilic wsadzone w tym roku tuje np. magiczna sila?
Martwie sie o smaragdy bo tak jakos zwiedly a przeciez je podlewam.

A wrzucisz zdjęcie tuj?
dominika_ 10:59, 18 kwi 2015

A i nie dodałam podlewaj je, jeśli masz możliwość to nawet codziennie, no chyba że deszcze są Tujki lubią wodę jak miś miód
Agatan24 12:04, 18 kwi 2015

Najbardziej zwiędła tuja

Ta trochę mniej

Niektóre mają takie pojedyncze zaschnięcia
Madzenka 19:54, 18 kwi 2015

Ja sie nie przejmuję czy cos świeżo sadzone czy stare, wszystko nawoże. Trzeba tylko uważać aby roslin nie spalić. Pierwsze nawożenie zawsze wykonuje w marcu a nastepne w maju. Jesli sie obawiasz o sowje umiejetności w nawozeniu to podlej płynnym roztworem Florovitu , mniejsze ryzyko spalenia roślin
Pozdrawiam

Ps. Juz wiem dlaczego o trzmielinki pytalas
Agatan24 20:02, 18 kwi 2015

Witaj u mnie Madzenko
Co do nawozenia to ja prawie wszystko w plynie stosuje jedynie pecherznice azofoska sypie.
Apropo trzmielin to moje wlasnie planuje rozplenica Hameln podsadzic i moze jeszcze rozchodnik mr goodbud miedzy nia,dlatego pytalam bo Danusia radzila by carex bronze form wsadzic ale nie jestem do konca przekonana.

Pozdrawiam Cie serdecznie i zapraszam czesciej