Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 17:40, 21 mar 2016

Do góry
Dokladnie tu gdzie przekopane
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 17:38, 21 mar 2016

Do góry
a może tak?

Zółte złotokapy, czerwone jarząbki, lipa zielona
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:34, 21 mar 2016

Do góry
Pogoda dzisiejsza nie zachęca do prac
w ogrodzie
Zimno i pada deszcz.
Zatem tworzę co nieco

Wianek z piórek zrobiłam.
Jajka zrobiłam wcześniej

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:31, 21 mar 2016

Do góry
Dziewczyny szaleją na forum z gipsem
Więc i ja spróbować muszę

Kupiłam balony, mam też gips
To znowu butelki nie mam.

Ale nie poddam się tak łatwo
Narysowałam zajączka i zrobiłam formę w styropianie, po czym zalałam gipsem.
Już zastygło...ale jeszcze mokre troszkę.

I mam takie coś
Jak doschnie muszę wyrównać powierzchnię
i pewnie pomaluję na biało.

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:24, 21 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Agatko gdzie kupiłaś takie piękne stokrotki ?

Pierwsze kupiłam w kwiaciarni
A ostatnio w obi były dziesięciopaki
to dokupiłam....a co ???
Jak szaleć to szaleć.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 17:13, 21 mar 2016

Do góry
Dzięki, Izabelko! Kradnę te słoneczne chwile dla ogrodu, a ich u mnie dosłownie jak na lekarstwo!
Bo dla mnie wypad do ogrodu jest lekarstwem! Praca w nim to już tylko sama przyjemność.

Mój mały ogródeczek :) 17:09, 21 mar 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
wykorzystałam dzisiejszy słoneczny dzień zakwasy mam okropne

Oglądam sobie te zdjęcia od kilku dni, mam nadzieję, że zaraz po świętach będę miała podobne Powiedz mi, czy dawałaś na dno jakąś siatkę przeciw nornicom? Właśnie się nad tym zastanawiam
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 16:58, 21 mar 2016

Do góry
Gratki na 400 stron !

To mojaróża Ingrid Bergmann w pierwszym sezonie...była piekna ale w ub roku mocno chorowała...zobaczym jak w tym nadchodzącym da radę.
Kolorowe Rabaty Martek 16:57, 21 mar 2016

Do góry
Marteczko, zaglądam i życzę Tobie zdrowia i przyjemnie spędzonych świąt.
Jajeczek nie maluję tylko tradycyjnie w cebulowych łupinach barwię, dlatego jeszcze jeden wiosenny bukiet dla Ciebie, co by uśmiech na twarzy był i nie znikał.

Choroby róż 16:55, 21 mar 2016

Do góry
Witam wszystkich. Moje pnące róże mają uszkodzenia (po zimie) jak widać na załączonych zdjęciach. Czy to są skutki mrozu?
,
Ogród z uśmiechem 16:54, 21 mar 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku?page=803
Czy o takie cos by Ci chodziło? Spójrz na 7 i 8 zdjęcie.

Jezeli o takie coś to możemy potem rośliny dopasować do warunków tam panujących, ja mam troche z tym problem

Oj, fajne, fajne. Coś takiego, tylko pewnie z uwagi na miejsce pod ścianą lasu, trzeba by dodać trochę innych nasadzeń. Ale pomysł, a i owszem. Popracuję nad szczegółami. Chcę zrobić sobie miejscówkę, aby nikt mi nie zawracał czasami głowy.

Przyszło mi coś do głowy. Może w tym rogu z platanem nie robić żywopłociku cisowego a nasadzenia np. rododendronowe - tam jest cienia więcej , a zamiast tego lepiej wokół żwirowego kółeczka i tak pociągnąć coś takiego jak w ogrodzie Sylwi? Z lewej strony dałabym osłonę ze Szmaragdów a prawej od lasu np. ze świerków omorika (albo choiny kanadyjskiej)
To zdjęcie lepiej pokazuje miejsce z platanem.

Co o tym myślicie?

Ogród przy lesie początek 2012/2013 16:53, 21 mar 2016

Do góry
Bratki ,przywitały Wiosnę .
Typografia ogrodu 16:46, 21 mar 2016

Do góry
Raport z poniedzialkuogda na ogrod marna to znaczy zimno moze nie jest ale wieje i chwilami lekko kropi.wiec nagotowalam r grzewajacego rosolu i poszlam do ogrodu
Z uwagi na to ze.lista prac na najblizszy czas dluga a czasu mniej

1. Obcielam wszystkie roze-i chyba dobrze bo niektore maja juz liscie.ciesze sie ze mam ich tak malo bo to nie jest moje ulubione zajecie
Najwazniejsze jak dla mnie Artemis przycielam dosc mocno bo w swej niewiedzy zapuscilam je przez ostatnie lata.
Tak wygladala przed

A tak po.widac kupke gałęzi jaka z jednej sztuki obcielam.podpory sa do wymiany bo nie radza.sobie z utrzymywaniem okwieconych galezi

2. Obcielam wszystkie rozplenice.nawet niebwiedzialam ze az tyle ich mam.44 sztuki plus 12 zeszlorocznych siewek.i o ile roczniaki tnie sie dobrze o tyke trzylatki znacznie trudniej.

3. Dokupilam promanal,a wlasciwie Treol bo on byl w mojej hurtowni rolniczej.caly litr

4. Przekopalam kilka metrow kwadratowych by moc posadzic kule bukszpanowe,ktore ciagle rosna miedzy syarym i nowym murem.to moje najstarsze i najladniejsze kule rosna u mnie trzy lata.niebawem przestana byc kulami bo maja stac sie zywoploplocikiem.

Zauwaxylam tez ze tydzien temu obciete sgipy (tu siewka) zaczynaja dawac oznaki zycia

Ogród w Tarnowie 16:05, 21 mar 2016
Do góry
Richie napisał(a)

O to drugie zdjęcie mi chodziło
Ogród w Tarnowie 16:03, 21 mar 2016
Do góry
Richie napisał(a[img size=360x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1063029/original.JPG[/img]

A tu cudowny zamglony widoczek z serii "Tajemnicy Ogród" Richiego

P.S.coś nie tak kliknęłam,nie widać fotki,wtopa?
Ogród w Tarnowie 16:01, 21 mar 2016
Do góry

Widok jak z żurnala
W ogrodzie Lorki za zakrętem 15:38, 21 mar 2016

Do góry
lorka napisał(a)
A to efekt moich wczorajszych zmagań. Dobrze ,że było mega ciepło. Pół dnia babrania się w lodowatej wodzie i mordowania opuchlaków. Na szczęście nie było ich zbyt wiele. ( w tamtym roku w tych ciskach po 5 zeta w kazdej doniczce było mnóstwo poczwarek, normalnie plaga.) Tutaj kilka tylko kilknascie sztuk. Sadzonki cisa hillii. wcześniej były hicksii, ale ze względu na Zuzę, która po prostu bierze wszystko do buzi i jest nie do upilnowania, musiałam wymienić na chłopaków bez czerwonych owocków. Kupiłam więcej sadzonek i gęściej posadziłam.. babeczki pojadą do Ewy

jeszcze położę ekoborda i z przodu wysypie żwirek.. moze to mnie zniechęci do przesadzeń i już zostanie jak jest bo ileż można hihihi

Już posadzone! Ślicznie wyglądają, a ziemią to się zachwycałam. Szkoda, że nie zrobiłam porównania, bo różniły się kolorem. Na Twoją korzyść oczywiście.
Anna i Ogród 15:37, 21 mar 2016

Do góry
Szukałam szarej doniczki i miałam pomalować patyki na biało. A że nie było szarej donicy to wyszło tak

przy okazji dokupiłam szafirki bo fajnie wyglądały w tej doniczce

a tak wyglądają razem

Potrzeba ogrodowej zmiany 14:53, 21 mar 2016

Do góry
Agnieszko dziękuje

Zrobiłam dziś mała przymiarkę. Pierwszy rząd doniczek symuluje 6 gracilimusow(sadzonych co 1m), a przed nimi. 5 hortek. Co ok 110, 120cm) wychodzi na to ze trawy były by oddalone o 60 cm od cisów i tyle samo od wisienek. Gracki miały by 80 cm do hortek. Da radę czy za ciasno? Potem moze zrobię dokładny rysunek z wymiarami.

Aniu wiśnie mam szczepione na 2,2 wiec wysokościowo będzie chyba ok. Czytałam tez ze tylko Gracillimus nadaje sie wysokościowo za hortensje.
O odmianie jeszcze nie myślałam, ale napewno chce kolor bialy. Mam. Na innej rabacie anabelki i jednego misia polarnego na rabacie przy tarasie. Myśle ze pasowało by mu jakieś towarzystwo .

I jeszcze Moj swierk którego wszyscy doradzają przesadzić. Zobaczcie jaki on jest gęsty i ładny z bliska

Przerwa na kawę... 14:48, 21 mar 2016

Do góry
Ostatnia rabata, jaką zaczęłam przerabiać w ubiegłym roku i nie skończyłam. Teraz jest pociągnięta jeszcze dalej, za wisterią jest hortensja Phantom i na końcu ambrowiec kolumnowy Slender Silouette. Na pniu hortensja limka. Róża niestety mimo okrycia zimy nie przeżyła. Wisteria docelowo ma mieć potrójną podporę mocną drewnianą (już gotowa tylko pomalować i przymocować ale czasu brak) i poprowadzone linki do dachu (z tym się waham ale tam taka goła ściana, z drugiej strony wiem, że wisteria potrafi być "agresywna" i zniszczyć ścianę ale jakby była z 20 cm od niej...). Obok wisterii ma być poprowadzona z boku róża na takiej okrągłej ramce (nie na tym co teraz)).
Na tym zdjęciu doskonale widać co stało się z moją trawą po lecie mimo oprysków i podlewania. Ręce mi opadają jak na to patrzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies