Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Dominika11 12:00, 21 kwi 2016

widze, że klony daja już popis

mój na szczęście też puszcza listki, czyli zimę przetrwał - cieszę się bardzo

Mam jeszcze pytanie do Ciebie o klony - mam jednego czerwonego Crimson Queen wsadzony troszkę w prawo od wejścia, myślę czy nie zakupić jeszcze jednego - ale jakiego - co byś poleciła - kolor odmanię ??? i gdzie go wsadzić koło pierwszego, czy totalnie gdzieś indziej, np po przeciwnej stronie ????????
Milka 12:02, 21 kwi 2016

Agania napisał(a)

Tak Pszczółko drzewa tworzą tą wiosenną oprawę, ale owocowe w tym roku dają czadu

Cudnie, magnolie dają czad, ale masz rację, owocowe też; u mnie u sąsiadów, ale widok mój
Milka 12:05, 21 kwi 2016

Agania napisał(a)

Ja mam ich 13 i na razie wystarczy, teraz niech rosną i pięknie kwitną

Ta ciemna to Genie... to jej druga wiosna u mnie

Cudna i wielka, mam i ja ją dojechała; czyli szybko idzie w masę? pamiętam, jak ja kupowałaś.
Kindzia 13:11, 21 kwi 2016

Ach...jakie piękne!!!

Jakim cudem taki kopczyk magnoliowy regularny Ci rośnie???

Agania 19:47, 21 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
widze, że klony daja już popis

mój na szczęście też puszcza listki, czyli zimę przetrwał - cieszę się bardzo

Mam jeszcze pytanie do Ciebie o klony - mam jednego czerwonego Crimson Queen wsadzony troszkę w prawo od wejścia, myślę czy nie zakupić jeszcze jednego - ale jakiego - co byś poleciła - kolor odmanię ??? i gdzie go wsadzić koło pierwszego, czy totalnie gdzieś indziej, np po przeciwnej stronie ????????

Dominika najbardziej mi się podoba klon Schirasawy Aureum będzie żółtym kolorem liści i ich wyglądem kontrastów, ale nie umiem Ci doradzić jak posadzić....najlepiej jak zrobisz foto
Agania 19:50, 21 kwi 2016

Milka napisał(a)

Cudnie, magnolie dają czad, ale masz rację, owocowe też; u mnie u sąsiadów, ale widok mój

Mamy tak samo, owocowe w sąsiedztwie, a widok plus chwasty od nich moje....szkoda, że sad zaniedbany....
Agania 19:51, 21 kwi 2016

Milka napisał(a)

Cudna i wielka, mam i ja ją dojechała; czyli szybko idzie w masę? pamiętam, jak ja kupowałaś.

To nie ona i nie idzie w masę...pomyliłaś Genie z Suzanne, Genie ma dopiero na patyku 4 kwiatuchy
Agania 19:54, 21 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Ach...jakie piękne!!!

Jakim cudem taki kopczyk magnoliowy regularny Ci rośnie???

Rośnie sobie wielopniowo, sama się kształtuje w taką kopułkę i nigdy jej nie ciachałam
20:02, 21 kwi 2016
Agania napisał(a)

Rośnie sobie wielopniowo, sama się kształtuje w taką kopułkę i nigdy jej nie ciachałam

to fajna taka magnolia ...właściwie to się zastanawiałam jakim cudem taka regularna jest skoro one cięcia nie tolerują za dobrze.
Agania 20:21, 21 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

to fajna taka magnolia ...właściwie to się zastanawiałam jakim cudem taka regularna jest skoro one cięcia nie tolerują za dobrze.

Są tacy co kulkują magnoliom korony i one to dobrze znoszą, ale to muszą być starsze egzemplarze.